29 / 04 / 2024

MÜSİAD'dan ekonomi açıklaması! Büyümeye devam edeceğiz

MÜSİAD'dan ekonomi açıklaması! Büyümeye devam edeceğiz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Dünya Korona şokuyla sarsılıp yüzde 3 küçülürken, yüzde 1,9 büyüyen, 2021 yılında yüzde 11,4'lük büyüme performansıyla, 2022 yılında da güçlü büyüme eğilimini sürdürmüş ve 3 yılın yıldızı olmuştur. dedi.



MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği), Türkiye merkezli kar amacı gütmeyen bir ticari kuruluştur. 1990 yılında bir grup bağımsız sanayici ve iş adamı tarafından kurulmuştur ve belirtilen misyonu, Türk ekonomisinin gelişimini desteklemek ve üye işletmelerinin çıkarlarını gözetmektir.  MÜSİAD'ın Türkiye çapında bir yerel şube ağı vardır ve ayrıca dünyanın çeşitli ülkelerinde uluslararası şubeleri bulunmaktadır. Organizasyon, 
üyelerine iş geliştirme desteği, finansman ve yatırım fırsatlarına erişim ve hükümet ve diğer paydaşlarla politika tartışmaları ve müzakerelerde temsil dahil olmak üzere bir dizi hizmet sunmaktadır.


MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin katılımıyla MÜSİAD'ın genel merkezinde  "2022 senesi Değerlendirmesi ve 2023 sensi Beklentileri" adıyla yapıldı.

Burada konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 2022 senesinin küresel ölçekte olağanüstü gelişmelere sahne olduğunu ve pandemi sonrası toparlanma eğilimindeki ekonomileri önemli anlamda sekteye uğrattığını söyledi.

MÜSİAD dan ekonomi açıklaması! Büyümeye devam edeceğiz

Geçen senenin şubat ayında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşının bölgesel bir risk olma özelliğini kısa sürede aştığını ve global ekonomi için büyük bir tehdide dönüştüğünü  söyleyen Asmalı, savaşın üzerinden yaklaşık 1 sene geçmesinin ardından global enerji, global gıda ve global tedarike yönelik belirsizliklerin devam ettiğini dile getirdi. ABD ve Avro Bölgesi gibi öncü ekonomilerin tarihlerinin en büyük enflasyon oranlarıyla yüzleşmek zorunda kaldığını söyleyen Asmalı, 2022 senesinde bütün ülkelerin ücret artışlarına karşı ev halkını ve üreticileri destekleme mevzusunda önemli güçlüklerle mücadele ettiğini belirtti.

Asmalı, küresel ekonominin savaşın gölgesinde, tarihinin en zorlu sınavlarından birini yaşarken elbette Türkiye ekonomisinin de önemli bir sınanma senesinden geçmiş olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Küresel ekonominin Korona şokuyla sarsılarak yüzde 3 küçüldüğü 2020 yılında, yüzde 1,9 büyüyen, 2021 yılında yüzde 11,4'lük büyüme performansıyla G-20 ülkelerinin tepesinde yer alan Türkiye ekonomisi 2022 yılında da güçlü büyüme eğilimini sürdürmüş ve oldukça zor geçen 3 yılın yıldızı olmuştur. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön