27 / 04 / 2024

Rixos, Mısır'da Türkiye kadar büyüyecek!

Rixos, Mısır'da Türkiye kadar büyüyecek!

Dubai'de ikinci otelini açmaya hazırlanan Rixos Başkanı Tamince, Mısır'ı radarına aldı. Tamince, "Mısır'da Türkiye gibi büyüyeceğiz" dedi...



Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince 2012 itibarıyla 10 ülkede 21 tesisle sürdürdüğü faaliyetlerini 30 ülkeye çıkaracak planlar yapıyor. Bugünlerde iki ülke üzerine yoğunlaşmış durumdu. İlk kez Mısır'a girmeyi hedefleyen Tamince, Dubai'de de Burj el Arab'a rakip olacak bir otel projesi üzerinde çalışıyor. Tamince Mısır'daki ilk otelini ekimde Sharm El Sheikh'te açacak. Tamince, "Mısır'da gayrimenkul geliştirme şirketi kurduk. Ekimde açılışla ilk adımımızı atıyoruz. Yeni yatırımlarımız için siyasi istikrarın oturmasını beklemeyeceğiz. Mısır'da birçok otel açmayı hedefliyoruz. Hedefimiz Mısır'ı da Türkiye kadar büyütmek" dedi. Önceki gün Antalya'da düzenlenen Türk-Hırvat İş Konseyi toplantısından sonra sohbet fırsatı bulduğumuz Tamince, Mısır'ı seçmesinin nedenlerinden birkaçını şöyle özetledi: "Kızıldeniz'in kıyısı. Özellikle Sharm El Sheikh ve Hurgada'da 12 ay boyunca turizm yapılabiliyor. Vize sorunu fazla yok, personel ve yiyecek maliyetleri düşük. Rixos gibi önemli markalara da kapılarını açıyorlar." 


ASKERİ ÜSLER PEŞİNDE 

Tamince, Mısır'ın dışında Hırvatistan'da da büyümeyi planlıyor. Savaşta harabeye dönen bir tesisi alarak otel yapan Tamince, ihaleler olması durumunda atıl durumdaki diğer askeri tesislere de talip. Hırvatistan Ekonomi Bakanı Radimir Cacic'in iş konseyi toplantısında ülkedeki eski askeri tesislerin turizme kazandırılması için Türk turizmcileri yatırıma çağırdığını hatırlattığımız da Tamince "Onlar hancı biz yolcu. İstiyoruz. İhaleye çıkarlarsa ilgileniriz" dedi. Tamince "Hırvatistan inandığımız bir destinasyon. Önümüzdeki yıldan itibaren AB üyesi olacak. Burada özelleştirme sürecinde yer almak istiyoruz. 2 milyar dolarlık askeri bölge ihalesini yakından takip ediyoruz" diye konuştu. 


RİXOS'U 30 ÜLKEYE TAŞIYACAK

Tamince, "Mısır ve Dubai'nin ardından sırada nereler var" sorusuna "Gelecek 3-4 yılda yaklaşık 30 ülkede olacağız" yanıtını verdi. Tamince'nin 30 ülkeye yayılma isteğinin arkasında gelirlerdeki "yoyo etkisi"nden kurtulmak var. Bir yoyo misali yazın yüksek, kışın da dibe vuran gelir denklemini 12 aya yayacak şekilde yeniden kurmak isteyen Tamince "Grup büyüdü, çalışan sayısı ve nakit akışı önemli hale geldi. Her ay eşit gelirimiz olsun istiyoruz" dedi.


DUBAİ'DE YELKEN'E RAKİP

Rixos'un Dubai'de işleteceği ikinci otel hakkında da bilgi veren Tamince, "Tabanlıoğlu Mimarlık ile bir proje geliştirdik ve 718 odasıyla ülkenin en lüks otellerinden birisinin yapımına başladık. Lükslüğü ile dünyaca ünlü Yelken Otel'e rakip olmasını planlıyoruz. Otelimiz Jumeirah plajında bulunacak ve içinde dünyanın en ünlü markalarını bulunduran bir alışveriş merkezi de olacak" ifadelerini kullandı.


Sabah


Geri Dön