15 / 05 / 2024

MÜSİAD'dan ekonomi açıklaması! Büyümeye devam edeceğiz

MÜSİAD'dan ekonomi açıklaması! Büyümeye devam edeceğiz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Dünya Korona şokuyla sarsılıp yüzde 3 küçülürken, yüzde 1,9 büyüyen, 2021 yılında yüzde 11,4'lük büyüme performansıyla, 2022 yılında da güçlü büyüme eğilimini sürdürmüş ve 3 yılın yıldızı olmuştur. dedi.



"Türkiye ekonomisi 2023 senesinde de en çok büyüyen ülkelerden biri olacak"

Enerji ve gıda fiyatlarının baskısıyla son 50 senenin zirvelerine ulaşan küresel üretici ve tüketici fiyatlarındaki artışın birçok ülkenin daraltıcı para politikasına geçiş yapmasıyla sonuçlandığına dikkati çeken Asmalı, şöyle devam etti: Türkiye mevcut imalat potansiyeli, esnek üretim kapasitesi ve büyük piyasalara yakınlığı sayesinde 2023 senesinde da pozitif ayrışmayı Allah'ın izni ile başaracaktır. Önümüzdeki  aylarda enflasyonun düşüşe geçmesiyle beraber, sağlanacak ücret istikrarı Türkiye'nin uzun vadeli ekonomik hedeflerine ulaşmasına da destek olacaktır."

MÜSİAD dan ekonomi açıklaması! Büyümeye devam edeceğiz
Amalı, borç, faiz, kur kıskacından kurtulma yolunda tarihi bir adım atılarak politika faizinin tek hanelere  çekilmesinin üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme sürecinin devam edeceğine olan inancı artırdığını belirten Asmalı, "İnanıyoruz ki Türkiye ekonomisi 2023 yılında da en iyi büyüyen ülkelerden biri olacak ve  Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında da dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı yakalayacaktır.

Orta gelirli ailelerin beklediği haber geldi! İşte başvuru şartları

Mini fırınlar en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?  5 Ocak fiyat listesi

Mini şömine ısıtıcaları en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?  5 Ocak fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön