27 / 11 / 2024

lifli atıkların enerjiye dönüştürülmesi

lifli atıkların enerjiye dönüştürülmesi

Dumlupınar Üniversitesi'nde bir öğretim üyesi, geliştirdiği makine ile doğada bulunan lifli atıkları ''pelet yakıtı'' haline getirerek enerjiye dönüştürüyor. Bu yakıtlar yanma verimi yüksek ve kükürt içermiyor.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

Moskova'nın elekriğini sağlayacak tesisi Yenigün yapacak!

Uluslararası müteahhit şirketi Yenigün, 5 milyon Moskovalı'nın atıklarını enerjiye dönüştürecek tesisin inşasını üstlendiğini duyurdu...

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

Artaş otellerinin çalışanları Ahırkapı sahilindeki atıkları topladı!

Artaş Grubu Turizm Yatırımları bünyesinde yer alan otellerin sahipleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü farkındalığını arttırmak için, dün Ahırkapı sahilindeki atıkları topladılar...

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Kartepe'de inşaat atıkları geri dönüşüyor!

KARTEPE Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda inşaat atıkları geri dönüştürülüyor..

Mersin'de İnşaat Ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi Toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Mersin’de hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları taşıyan firma ve şahıslara yönelik düzenlenen Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi toplantısı gerçekleştirildi.

Yalova'da yıkılan bina atıkları hazır betona dönüştürülecek!

Yalova'da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce 1 yıldır sürdürülen Ar-Ge projesi kapsamında yıkılan binaların atıkları, hazır beton sektöründe kullanılarak Türk ekonomisine katkı sağlanacak.

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı ile İlgili Toplantı Gerçekleştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından revizyon çalışması başlatılan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bodrum Torba İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi açıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Torba Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım tesisinin açılışı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı törenle yapıldı.

Üsküdar'da atıklar enerjiye dönüştürülecek!

Üsküdar Belediyesi’nin geri dönüşüm alanında geliştirdiği "Atıklarınız Çöp Olmasın Enerjiye Dönüşsün'' temalı yeni toplama modeli için anlaşma sağlanan 8 firmayla protokol imzalandı.

lifli atıkların enerjiye dönüştürülmesi Haberi

lifli atıkların enerjiye dönüştürülmesi


 Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) bir öğretim üyesi, geliştirdiği makine ile doğada bulunan lifli atıkları ''pelet yakıtı'' haline getirerek enerjiye dönüştürüyor. 


DPÜ Makine Mühendisliği'nde öğretim üyeliği yapan Doç. Dr. İsmet Çelik, iki yıl önce başlattığı projeyle, doğada ve ormanlarda bulunan küçük odun, çalı, kurumuş diken ve dökülmüş yaprak benzeri lifli attıkları pelet yakıtına dönüştüren ''Mobil Pelet Yakıt Üretim Makinesi'' geliştirdi.


İki kısımdan oluşan makinede, 35-40 santimetre uzunluğunda bulunan odun parçacıklarını un haline getirebilen öğütücü haznesi ile öğütülen malzemenin bir boruyla bağlandığı ve presleme yapıldığı peletme yeri mevcut. 


DPÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri de çevre temizliğine katkıda bulunmak amacıyla üniversite yerleşkesinde topladıkları yaprakları bu makinede öğütüp pelet yakıtı haline getiriyor.


Doç. Dr. Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin katkılarıyla bu projeye iki yıl önce başladıklarını...