07 / 08 / 2024

Limagrain türkiede fabrika mı kuracak

Limagrain türkiede fabrika mı kuracak

Dünyanın 4. büyük tohum firması, Fransa merkezli Limagrain, yatırım için Türkiye’yi seçti. Tohum işleme konusunda Fransa’da 2 fabrikası olan Limagrain 3. fabrikayı Ukrayna yerine Türkiye’ye yapıyor

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın Türkiye’de fabrika kuracağına dair iddialar ortaya atılmıştı. Tesla'nın Türkiye'ye fabrika kurması gibi bir planı olup olmadığı merak ediliyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de 'fabrika çıkışlı ikinci el araç' satışını başlatıyor!

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de "fabrika çıkışlı ikinci el araç" satışına imza atıyor. Buradan çıkan ikinci el otomobiller 2 yıl garantiye sahip olacak. 

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kuruyor

Japon otomotiv üreticisi Honda, Türkiye'de 24 yıl süren üretim macerasını geçen sene sonlandırıp Gebze'deki fabrikasını kapatmaya karar vermişti. Honda, üreteceği yeni nesil elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kurmaya karar verdi. İşte detaylar...

Türkiye Otomobili’nin fabrika inşaatında son durum ne?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretileceği fabrika inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. TOGG tarafından yapılan açıklamada inşaatta şu ana kadar 100 bin metreküp kazı yapıldığı, 9 bin 400 zemin güçlendirme kolonu üretildiği ve 46 bin ton çimento kullanı

VW'den Türkiye'ye dev fabrika yatırımı!

Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelip Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerde bulunan VW CEO’su Herbert Diess yeni fabrika için kararını verdi. 2 milyar euro yatırımla kurulacak fabrika üretime 2022’de başlayacak.

Tezman Holding, Edirne'de 105 milyon TL'lik fabrika yatırımı yapıyor!

Niş alanlarda faaliyet gösteren Tezman Holding, yeni bir sektöre yatırım kararı aldı. Kısa bir süre önce fonksiyonel gıda işine girdiklerini söyleyen Tezman Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selim Tezman, "Edirne'de 105 milyon TL bütçeyle fabrika kuruyoruz" diyor.

Japon devi Türkiye'deki fabrika inşaatını erteledi!

Japon mürekkep üreticisi Toyo Ink, Türkiye’de açacağı fabrikasının inşaatını erteledi. TL’deki değer kaybı nedeni fabrika inşaatının ertelenmesi neden oldu.

Suriyeli iş adamları Türkiye'de fabrika açıyor!

Suriyeli iş insanı Ahmet Elaci, Hatay'ın Yayladağı ilçesine 3,5 milyon liralık yatırımla yeni bir fabrika açtı. Elaci, Türkiye'deki yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. 

Otis Türkiye, ‘Fabrika Emniyet Günü’nde farkındalık yarattı!

Otis Türkiye, İstanbul’daki asansör ve yürüyen merdiven fabrikasında gerçekleştirilen ‘Emniyet Günü’ne, çalışanların eş ve çocuklarını davet ederek emniyet konusunda farkındalık yarattı.

Antalya Manavgat'a 30 milyon TL'lik mesire alanı geliyor!

2013 yılında yangından zarar gören 75 hektar alan Mesire alanı oluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, “Fabrika kuracak bütçede bir yatırım. Bir fabrika gibi Manavgat’a iş, aş ve zenginlik getirecek” diye konuştu.

İranlı CinnaGen İlaç, Türkiye'de fabrika kuracak!

İranlı biyofarmasotik ilaç üreticisi CinnaGen İlaç, bölgesel üretim üssü olarak belirlediği Türkiye’deki, ilk fabrika yatırımına hazırlanıyor.

Tayvanlı yatırımcılar, Türkiye'de 3 yıl içinde fabrika kuracak!

Teknolojinin anavatanı olarak bilinen Tayvan, Türkiye pazarındaki yatırımlarını büyütmeye karar verdi. Bu kapsamda çalışmalara başlayan teknoloji devleri 3 yıl içerisinde fabrika kurmayı hedefliyor.

Mitsubishi Electric'ten e-Factory konsepti!

Yönetimden üretim katına kadar tüm fabrika katmanlarını optimize etmek için ileri teknolojileri kullanan ve üretimde çok ciddi maliyet tasarrufu sağlayan Mitsubishi Electric e-F@ctory konsepti, küresel rekabette bir adım önde olmayı sağlıyor.

Limagrain türkiede fabrika mı kuracak Haberi

Limagrain türkiede fabrika mı kuracak


Dünyanın 4. büyük tohum firması, Fransa merkezli Limagrain, yatırım için Türkiye’yi seçti. Tohum işleme konusunda Fransa’da 2 fabrikası olan Limagrain 3. fabrikayı Ukrayna yerine Türkiye’ye yapıyor. Bursa Karacabey’de temeli atılan ve 1 yılda tamamlanması planlanan fabrika 50 milyon liraya mal olacak. Tesiste, ayçiçeği, mısır, buğday, arpa ve kanola tohumlukları işlenerek paketlenecek ve pazara sunulacak. Her yıl tarım uzmanı gazetecilerin davet edildiği Limagrain Uluslararası Basın Turu bu yıl Türkiye’de yapıldı. İstanbul, Tekirdağ, Çorlu ve Edirne’yi kapsayan organizasyona 20 ülkeden gazetecilerin yanı sıra Limagrain’in üst düzey yöneticileri katılarak geleceğe ilişkin hedeflerini anlattı. Ayrıca Tarla Günü'nde ayçiçeği tohum çeşitleri tanıtıldı.  


Limagrain ‘in CEO’su Daniel Cheron, Türkiye’nin tarımsal potansiyelin çok yüksek olduğunu bu nedenle daha fazla yatırım kararı aldıklarını söyledi. Türkiye ile birlikte...