30 / 04 / 2024

limak balkanlar yatırım

limak balkanlar yatırım

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Biz Balkanlar'a önem veriyoruz. Türk işadamlarının da önem vermesi gerektiğini devlet büyüklerimiz hep önerdiler, buna yön verdiler." dedi.

Balkanlar'da Türk turizm yatırımcısına büyük fırsat var!

Limak Turizm Grubu Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, “Balkanlar’da Türk turizm yatırımcısı için büyük fırsatlar var. Grup olarak eğer bir turizm yatırımı yapılacaksa havalimanı inşa etmeye de, otel işletmeye de talibiz” dedi.

Limak Cimentos'a Mozambik'ten En İyi Sanayi Yatırımı ödülü!

700 yerli firma ve 80 bin ziyaretçinin katıldığı FACIM fuarından Limak Cimentos'a "En İyi Sanayi Yatırımı" ödülü...

Limak Yatırım halka arz edilecek!

Limak Holding'e bağlı Limak Yatırım, hisse senedi piyasalarındaki düşüş sonrası 2011'de askıya aldığı halka arz planını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Limak'tan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

Yüksek faiz yatırımı engelliyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Uludağ Üniversitesi İktisat Topluluğu’nun düzenlediği ‘Youth Economic Forum 17’ye katıldı. Konuşma yapan Özdemir, yüksek faizlerin yatırımın önünde engel olduğunu belirtti.

Limak Yatırım, yurtdışında hedef büyüttü!

Çimento grubunu birleştirerek 2. büyük çimento fabrikası olan Limak Yatırım, sektörde Afrika’ya yöneldi. Elektrik dağıtımında da gözünü yurtdışına çeviren şirket, hedeflerini büyüttü.

Limak, Senegal'de yeni fabrika yatırımı yapacak!

Limak Grubu bünyesindeki Limak Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye'nin ikinci büyük çimento grubu haline gelen şirketin, Afrika'ya özel önem verdiğini, bu kapsamda mevcut iki fabrikalarına ek olarak, Senegal'de yeni bir fabrika yatırımı yapma kararı aldıklarını söyledi.

Limak otel yatırımı için New York ve Moskova ile görüşüyor!

Limak Turizm Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, otel yatırımı için bütün şehirlerin radarlarında olduğunu belirtti. Kavaloğlu, New York, Balkanlar ve Moskova’da görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

Limak Grubu yeni otel yatırımı yapacak!

Kavacık’taki Limak Eurasia Luxury Hotel’de Rus gazetecileri ağırlayan Limak Grubu, turizmdeki yatırım planlarını paylaştı.

Limak enerji yatırımına odaklanacak!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, enerjiye bu yıl 1 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıklarken, “Şimdi arz fazla ama 2017’de enerji açığı olabilir. Buna hazırlık yapıyoruz” dedi

Nihat Özdemir: Faizlerin yüksekliği yatırımı önlüyor!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, yüksek faizlerin yatırımın önünde engel olduğunu belirterek, "İşsizliğe çare ancak yatırımla olabilir. Bu nedenle işadamı olarak faizlerin düşmesini destekliyoruz" dedi.

Balkanlar'da en çok yatırım çeken ülke Hırvatistan!

Balkan ülkeleri arasında 2014 yılı içerisinde en fazla yabancı yatırım çeken ülke Hırvatistan olurken, Bosna Hersek bu konudaki son sırada yer aldı.

Limak Holding enerji sektörüne 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Limak Holding, yeni yatırımlar için kesenin ağzını açtı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız, enerji sektörüne toplamda 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

Limak Çimento, Afrika’daki ilk yatırımını Fildişi Sahili’nde yapıyor!

Limak Çimento, yeni yatırımları için Afrika’yı seçti. Afrika pazarında önemli fırsat gören Limak Çimento, Fildişi Sahili’nde kuracağı yeni tesis için ortağı Afrikbat ile birlikte ilk etapta 50 milyon dolarlık yatırım yapacak.

limak balkanlar yatırım Haberi

limak balkanlar yatırım

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Biz Balkanlar'a önem veriyoruz. Türk işadamlarının da önem vermesi gerektiğini devlet büyüklerimiz hep önerdiler, buna yön verdiler." dedi.


Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketlerinin başta Arnavutluk olmak üzere Balkanlar'daki çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.


Arnavutluk'ta hidroelektrik santrali yapan Norveçli Statkraft şirketine iki baraj taahhütleri bulunduğunu aktaran Özdemir, bunlardan birinin 75 megavatlık Banja barajı olduğunu ve kısa zamanda tamamladıkları bu barajın enerji üretimine başlayacağını söyledi.


Özdemir, "Bir de bu barajın üstünde Moglice barajı bulunmakta. Bu baraj da 175 megavat gücünde. Şu anda çalışmalarımız hızla devam etmekte." diye konuştu.


Arnavutluk'ta yaptıkları iki baraj çalışmasının da önemine işaret eden Özdemir, Arnavutluk'un çok önemli suları ve çok fazla hidroenerjik gücünün olduğunu, Türkiye'dekilere kıyasla iki kat daha fazla güçte olduğunu belirtti.


"Balkanlar'a önem...