02 / 05 / 2024

limak tav ortaklığı

limak tav ortaklığı

Hintli grubun hisselerini satışa çıkınca TAV, Limak’ın ortak olduğu Sabiha Gökçen’e talip oldu. Gözlerin çevrildiği Nihat Özdemir, “TAV bir Türk şirketi değil. Gözden kaçırılıyor. Çoğunluğu Fransızlarda. Ben herkesle ortaklık, işbirliği yaparım” dedi....

Tav Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tav Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şile'de Emine Tav ve Tolga Tav ortaklığında kuruldu.

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satıyor! 

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satmaya karar verdi, iki şirket ortaklıktan çıkmak için hazırlıkta...

Limak ve Mapa İGA'daki hisselerini satmayacakmış!

Para Dergisi'nde geçtiğimiz hafta yayımlanan "TAV, 3. havalimanına ortak mı oluyor?" başlıklı haberine ilişkin bu hafta düzeltme haberi yayımlandı. Habere göre, Limak ve Mapa, İGA Havalimanları A.Ş.'deki hisseleri satmayacakmış..

TAV'dan 3. havalimanı ortaklık açıklaması!

TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 3. havalimanı ortalık açıklaması yaptı...

Rönesans Holding ve TAV İnşaat ortaklığı Avrupa’da!

Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki ek terminalin inşa ihalesini, Rönesans Holding’in grup şirketi Ballast Nedam ve TAV İnşaat ortaklığı kazandı. Ek terminalin inşası 2019'da tamamlanacak. 

İşte TAV'ın yeni ortaklık yapısı!

TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yeni ortaklık yapısını açıkladı. İşte TAV'ın yeni ortaklık yapısı...

Limak Holding, Cengiz-Limak-Kolin ortaklığından ayrıldı!

Boğaziçi, Akdeniz, Çamlıbel ve Uludağ Elektrik dağıtım ihalelerini alarak 3.7 milyar dolarlık dev bir ortaklık kuran Limak-Cengiz-Kolin'den çok kısa bir açıklamayla ayrılık kararı geldi. Limak Holding, Cengiz-Limak-Kolin ortaklığından ayrıldı..

Limak, CLK`dan ayrıldı!

İstanbul`un Avrupa Yakası Elektrik Dağıtımı ihalesini kazanan ve 2013 yılından bu yana CLK Boğaziçi Elektrik adıyla hizmet veren Cengiz-Limak-Kolin ortaklığında sürpriz bir ayrılık yaşanıyor.

TAV, ortaklık oranı payını artırdı!

TAV Havalimanları Holding'in Tibah Development şirketindeki %33,3 olan ortaklık oranı yüzde 50'ye çıkacak.

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak.

TAV’dan Suudilerle dev yatırım ortaklığı!

TAV ile Saudi Aerospace Engineering şirketi, Cidde’deki Kral Abdulaziz Uluslararası Havaalanı kapsamında 2.87 milyar riyallik (765.33 milyon dolar) tesis inşa etmeyi planladığı açıklandı.

Tav, Filipinler'deki 5 havalimanı için ön yeterlilik başvurusu yaptı!

TAV Havalimanları Filipinler'de bulunan5 adet bölgesel havalimanları'nın işletim ve Bakım & Onarım hakkını içeren ve kamu özel sektör ortaklığı kapsamında düzenlenen ihaleye ön yeterlilik için başvuru yaptı.

Sabiha Gökçen’de ortaklık yapmaya kapalı değiliz!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ nın yüzde 40 hissesini Limak Yatırım’ dan satın alacağını açıklayan Malaysia Airports Holding Berhad ( MAHB ), ‘ortaklığa kapalı olmadıklarını’ açıkladı...

limak tav ortaklığı Haberi

limak tav ortaklığı

Hintli grubun hisselerini satışa çıkınca Atatürk Havalimanı’nı işleten TAV, Limak’ın ortak olduğu Sabiha Gökçen’e talip oldu. Bu durumu nasıl değerlendirdiğini sorduğumuz Limak’ın patronu Nihat Özdemir, “TAV bir Türk şirketi değil. Gözden kaçırılıyor. Çoğunluğu Fransızlarda. Ben herkesle ortaklık, işbirliği yaparım. Benim için bir sakıncası yok” dedi.


SABİHA Gökçen Havalimanı’nda Hintli GMR’nin yüzde 40 hissesini satmak için TAV’la masaya oturduğu haberinden sonra yüzde 20 hissesi olan Malezyalılar’ın da hisse satmak istediği belirtiliyor. Yüzde 60 hissesi TAV’a geçerse azınlık durumunda kalacak olan   ise “Görüşmeler henüz başlangıç aşamasında. Yönetimde azınlığa düşmem ama TAV Fransızların. Herkesle işbirliği, ortaklığa açığım” diyor.


İstanbul’un iki büyük havalimanından Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen’de ortaklar açısından hareketli günler yaşanıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yüzde 40 Limak, yüzde 40 GMR Infrastructure ve...