30 / 07 / 2024

limakport iskenderun

limakport iskenderun

Ortadoğu’nun en önemli limanlarından biri olan Limakport İskenderun Limanı'nın gelişimini anlatmak, limanın Adana sanayisine sağlayacağı lojistik avantajları sunmak amacıyla AOSB Müdürlüğü Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi....

TOKİ İskenderun 1008 konut ihalesi 28 Mayıs'ta!

Hatay İlİ iskenderun İlçesi Düğünyurdu Mahallesi 2.Etap 1008 Adet Konut, 1 Adet Cami, 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlmesi İşi (E-İHALE) ihalesi 28 Mayıs 2020 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

İskenderun'da tarihi alanlara cami mi yapılacak?

Hatay’ın İskenderun ilçesine yapılması planlanan 5 yeni camiden bir tanesinin Roma dönemine ait zeytinyağı imalathanesi kalıntıları bulunan üç bin yıllık zeytin işliğinin olduğu alanda projelendirildiği ortaya çıktı.

İskenderun Belediyesi Aralık ayı toplantısı gerçekleşti!

İskenderun Belediye Meclisi Aralık ayı dönem toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis salonunda Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan mecliste gündem maddeleri görüşüldü...

İskenderun Belediye Meclisi bugün toplanıyor!

İskenderun Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüşmek üzere 02.12.2015 Çarşamba günü toplanıyor. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanacak meclis gündeminde 11 madde yer alıyor

İskenderun TOKİ projesinde taslak imar planı hazırlandı!

İskenderun Belediyesince yapılan Toki çalışmaları planlama aşamasında sona gelindi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’ in büyük çaba ve özverisiyle yürütülen Düğünyurdu mevkiinde yapılacak Toki çalışmalarında yeni bir aşamaya geçildi.

İskenderun'da kentsel dönüşümde sona gelindi!

İskenderun Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında sona yaklaşıldı. Hazırlanan imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanarak projelendirme çalışmalarına başlanacak.

İskenderun Belediyesi'nden vergi uyarısı!

Emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri Kasım ayı itibariyle başladı, İskenderun Belediyesi son ödeme tarihi 30 Kasım olarak belirlenen emlak vergisi ile ilgili bir açıklama yaptı, işte o açıklama...

İskenderun Yeni Elit Vista Park projesi hayata geçiyor!

İskenderun'da Kuyumculuk ile birlikte inşaat sektöründe de Yeni Elit Vista Park Rezidansları projesiyle konut inşa eden Hüseyin Fırat, kente lüks, konforlu, güvenli ve rahat ortamda bir yaşam alanı kazandıracaklarını söyledi.

İskenderun Nihal Atakaş Camisi'nin temeli atıldı!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde işadamı Recep Atakaş'ın yaptıracağı Nihal Atakaş Camisi'nin temeli törenle atıldı. Camide modern mimarinin yanı sıra Selçuklu-Osmanlı etkisi görülecek

Mimarlar Odası, İskenderun Belediyesi'nden bilgi talep etti!

Sahil Cami projesi,Karayolları rezerv alan ve TOKİ projelerine ilişkin yasal süreç ile birlikte Mimarlar Odası,İskenderun Belediye Başkanlığı'na yazı yazarak, konu hakkında bilgi ve belgeler talep ederken, buna ilişkin yasal süreç hakkında da bilgi verdi.

İskenderun Nihal Atakaş Cami'nin temeli atılıyor!

Hayırsever İşadamı Recep Atakaş tarafından Hatay İskenderun sahilinde yaptırılacak olan Nihal Atakaş Camii'nin inşaası için hazırlıklar tamamlanıyor.

İskenderun Sahil Camii'nin temeli 13 Kasım'da atılıyor!

İskenderun’un simgesi konumunda olacak sahil camii için geri sayım başladı. Nihal Atakaş adı ile inşaatı yükselecek olan caminin temeli, 13 Kasım Cuma günü 2015 günü saat 14:30’da atılacak.

İskenderun Sahil Camii'nin temeli 13 Kasım'da atılacak!

İskenderun'a yapılması planlanan Sahil Camisi Projesi işlerlik kazanıyor. Edinilen bilgiye göre, İskenderun sahiline yaptırılacak olan "Sahil Camisi" temeli 13 Kasım Cuma günü atılacak.

limakport iskenderun Haberi

limakport iskenderun


AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, AOSB Genel Sekreteri Mustafa Keskin, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile sanayicilerin de katıldığı bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkam Ebru Özdemir “Limak’ın yeni yatırımlarıyla Limakport İskenderun, şu an 550 metre uzunluğundaki rıhtımı, 15,5 metre su derinliği, 200 bin metrekarelik istifleme sahası, kara ve demiryolu bağlantısına sahip kapalı ambarları ve modern ekipmanları ile konteynır elleçlemeye hazır hale geldi." dedi.


LİMANIN KAPASİTESİ YILLIK 1.3 MİLYON TEU’YA ULAŞACAK

İskenderun Limanı’na 1.5 yılda 200 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Cem Aysel ise, “Hepinizin bildiği üzere 2011 Aralık ayında İskenderun limanını devraldık. Uluslarası gemilerin konteynır alanı için uygun olmadığından limanı baştan aşağı yeniledik.'' dedi. Cem Aysel, 3 adet...