30 / 04 / 2024

İskenderun Nihal Atakaş Camisi'nin temeli atıldı!

İskenderun Nihal Atakaş Camisi'nin temeli atıldı!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde işadamı Recep Atakaş'ın yaptıracağı Nihal Atakaş Camisi'nin temeli törenle atıldı. Camide modern mimarinin yanı sıra Selçuklu-Osmanlı etkisi görülecek



Hatay'ın İskenderun ilçesinde, hayırsever işadamı Recep Atakaş tarafından yaptırılan ve eşinin ismini taşıyacak Nihal Atakaş Camisi'nin temeli törenle atıldı. Hatay Valisi  Nihal Atakaş Camisi' caminin, kente ve İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulundu. Cami yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Topaca, "Cenab-ı Hakk hayırlarını daim kılsın. İnşallah kazasız, belasız bu cami inşaatının da en kısa sürede bitmesini ve hizmete açılmasını Allah'tan niyaz ediyor, hayırlı olsun diyorum" dedi. 


'YENİ İSKENDERUN' 

Törene, KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da katıldı. Sahil kordonundaki temel atma töreninde konuşan Sunat Atun, caminin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Nihal Atakaş Camisi'nin yapımından duyduğu mutluluğu anlatırken, "İskenderun Belediyesi olarak iktidarımızı da arkamıza alarak Yeni İskenderun'u inşa ediyoruz. TOKİ, Feyezan Kanalı, kentsel dönüşüm ve Nihal Atakaş Camisi'yle ilçemiz artık, daha modern ve çağdaş bir kent olacak. İskenderun halkı adına hayırsever işadamımız Recep Atakaş'a şükranlarımı sunuyorum" dedi. Hayırsever işadamı Recep Atakaş, eşi Nihal Atakaş ile cami yaptırmayı düşündüklerini belirterek, "İskenderun Belediye Başkanımız Seyfi Dingil, şu anda bulunduğumuz alanın cami için uygun olduğunu söyledi ve camii yaptırmaya karar verdik. Camiler toplumsal dayanışmanın, bütünleşmenin sağlandığı, birlik, beraberlik, sevgi, saygı, hoşgörü ruhunun kazandırıldığı, dini bilgilerin, güzel ahlakın, doğruluğun ve dürüstlüğün öğretildiği kutsal mekânlardır" dedi. İşadamı Recep Atakaş temeli atılan caminin bir taraftan Selçuklu mimarisinin izlerini taşırken, diğer taraftan da Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti'nin yenilik çizgisini de barındıracağını belirterek, vatana ve millete hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından katılımcılar butona basarak, 2 bin 500 kişi kapasiteli ve bin 800 metrekare alana sahip olacak çift minareli caminin inşaatının temelini attı. Temel atma töreninin ardından, İskenderun'un simgesi konumunda olacak olan caminin protokolü, Vali Ercan Topaca, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ve işadamı Recep Atakaş tarafından imzalandı. 


Sabah Güney




Geri Dön