02 / 05 / 2024

LM Wind Power fabrikaları

LM Wind Power fabrikaları

Dünyanın en büyük rüzgar türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power Blades Turkey, 40 milyon Euro'luk yatırım için Bergama'yı seçti.

LM Wind Power'dan Bergama'ya eğitim merkezi!

Dünyanın en büyük rüzgâr türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power Şirketi, Bergama’daki eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

LM Wind Power'dan Bergama OSB'ye 40 milyon euroluk yatırım!

Dünyanın en büyük rüzgar türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power Blades Turkey, 40 milyon Euro'luk yatırım için Bergama'yı seçti.

İzmir Bergama'ya 40 milyar Euro'luk fabrika inşa edilecek!

LM Wind Power, dünyanın en büyük rüzgar tribünü kanat fabrikasını İzmir’in Bergama İlçesi’ne kuracak. 40 milyar Euro yatırım ile inşa edilen fabrikada 450 işçi çalıştırılacak.

1990 yılında Ömer Abid Han mirasçıları tarafından satılığa çıkarılmış!

1990 yılında Rıhtım Caddesi'ndeki tarihi Ömer Abid Han, ''izale-i şuyu'' davasıyla satışa sunulmuş. 18 dükkanı, 20 depo ve 141 yazıhanesi bulunan han 118 bin 365 adet altın parasına, 30 milyara satışa çıkarılmış.

Toya Yapı, Artırılmış Gerçeklik teknolojisini Toya Moda'da uyguluyor!

Gayrimenkul sektörünün öncü markalarından Toya Yapı, yeni yazılım teknolojisi “Artırılmış Gerçeklik” ile tablet ve akıllı telefonlar aracılığıyla ”Toya Moda”nın tüm detaylarını proje hakkında bilgi almak isteyenlerin gözü önüne getiriyor.

1989 yılında Ataköy'de 1.398 daire 10 günde satılmış!

1989 yılında Ataköy'de Emlak Bankası'nın yaptırdığı ve satışa çıkardığı bin 398 daire 10 günde satılmış. 70 ile 190 milyon lira arasında satılan lüks konutlarda en yoğun talep 3 odalılara olmuş.

1987 yılında yeni Galata Köprüsü'nün temeli atılmış!

1987 yılında yeni Galata Köprüsü'nün temeli Başbakan Turgut Özal tarafından atılmış. Federal Almanya'dan edilen krediyle inşa edilecek köprü 30 milyar liraya mal olacakmış ve 2.5 yılda tamamlanacakmış.

1989 yılında Kandilli'de tarihi köşk, turistik tesis yapılacak diye yıkılmış!

1989 yılında Kandilli'de, ''okul alanı'' olarak ayrılan, içinde tarihi Ali Şükrü Bey Köşkü'nün ve bir sarnıcının bulunduğu arsa, bir şahsa turistik amaçla kullanılmak üzere satılmış, köşkün duvarları ve sarnıç yıkılmış.

1989 yılında Caferağa Medresesi ''kültür merkezi'' olarak hizmete açılmış!

1989 yılında Caferağa Medresesi, Türk Kültürüne Hizmet Vakfı tarafından restore edilerek ''kültür merkezi'' olarak hizmete açılmış. Mimar Sinan'ın inşa ettiği 55 medreseden biri olan Caferağa'da geleneksel Türk el sanatları yaşatılacakmış.

1989 yılında Abdi İpekçi Spor Salonu törenle hizmete açılmış!

1989 yılında Abdi İpekçi Spor Salonu Başbakan Özal tarafından hizmete açılmış. Gazetecilik mesleğine spor yazarı olarak başlayan Abdi İpekçi'nin adı, temeli atıldıktan on yıl sonra hizmete giren tesisle yaşayacakmış.

1988 yılında Ataköy'deki 1.892 konutun satışı, ''belirsizlik'' engeline takılmış!

1988 yılında Ataköy'de, Emlak Bankası tarafından inşa edilen bin 892 konutun nasıl satılacağına, banka yöneticileri karar verememişler. Toplam değeri 110 milyar lira olan konutların satışı ''belirsizlik'' engeline takılmış.

1989 yılında Vitol Konağı kat karşılığı satılmış!

1989 yılında Moda'daki tarihi Vitol Konağı kat karşılığı satılmış. 1860 yılında İngiliz Whittall ailesi tarafından yaptırılan ve 1981 yılında Vakıflar tarafından tarihi eser olarak tescil edilen köşk, kat karşılığında satılmış.

1988 yılında Arnavutköy'de kazıklı sahil yolu hizmete açılmış!

1988 yılında Kuruçeşme ile Arnavutköy arasında yapılan 720 çelik üstüne oturtulan kazıklı yol, Bedrettin Dalan tarafından hizmete açılmış. Bin 200 metre uzunluğunda inşa edilen yol 4 milyar liraya mal olmuş.

LM Wind Power fabrikaları Haberi

LM Wind Power fabrikaları

Dünyanın en büyük rüzgâr türbini kanat üreticisi Danimarkalı LM Wind Power Blades Turkey Sanayi ve Ticaret A.Ş. Firması yatırım için Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) karar kıldı. Firma Bergama'ya rüzgar türbini kanat yatırımıyla yenilebilir enerjide önemli bir yatırım sağlayacak.


Büyük yatırımın bilgilendirme toplantısı Bergama Ticaret Odası Sosyal Tesisleri Tarihi Tonoz'da gerçekleştirildi. Toplantıya Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, OSB (Organize Sanayi Bölgesi) Müteşebbis Heyet Başkanı İbrahim Gökçeoğlu, İzmir Vali Yardımcısı ve OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Celal Ulusoy, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, Bergama Ticaret Odası Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fikret Ürper, OSB Bölge Müdürü Burak Akgün, siyasi parti temsilcileri ile yatırımcı firma LM Wind Power Blades Turkey Sanayi ve Ticaret A.Ş...