18 / 05 / 2024

lodos A.Ş

lodos A.Ş

Karaburun halkı gece gündüz Rüzgar Enerji Santralleri (RES) ile mücadele ediyor. Çalık Grubu'nun Sarpıncık Köyü'nde yapmak istediği 14 tribüne karşı açılan ÇED iptal davasında bilirkişi heyeti alanda incelemelerde bulundu.

Şiddetli lodos Bursa'da evlerde ciddi tahribata yol açtı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yoğun kar ve yaşanan şiddetli lodosun Bursa’da ciddi tahribata yol açtığını söyledi..

Lodos hasar ihbarlarını artırdı!

Sigorta sektörünü ve sigortalıları yeni risklerle tanıştıran ve geçtiğimiz hafta da etkilerini oldukça hissettiğimiz lodos fırtınası ve sel baskınları, sıkça gündemimizde olacak.

Bursaray'ın arızalanan hatları yeniden açılıyor!

Bursa’da lodos sebebiyle Bursaray’ın Üniversite-Arabayatağı ve Emek-Arabayatağı hatlarında meydana gelen arıza giderilerek 4 Şubat Çarşamba itibariyle yeniden seferlere açılıyor...

İstanbul'da lodos nedeniyle 297 çatı uçtu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şiddetli lodos nedeniyle meydana gelen 297 çatı uçması, 229 ağaç devrilmesi olayına müdahale etti. Kentte rüzgarın hızı saatte 88 kilometreye çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi lodos hasar raporunu açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, lodusun etkisini azaltmaya başlamasıyla birlikte kentteki hasar raporunu açıkladı. Rapora göre dalgalar 7 metreyi buldu ve 297 adet binanın çatısı uçtu.

Bursa'da dağ evlerinin çatıları uçtu!

Marmara bölgesinde etkili olan lodos, Bursa’nın dağ içlerinde de hayatı olumsuz etkiledi. Bursa’nın dağ ilçelerinde şiddetli lodos ağaçları devirdi, çatıları uçurdu.

İGDAŞ'tan lodos uyarısı!

İGDAŞ'tan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre İstanbul genelinde kuvvetli lodos etkili olduğu kaydedildi, bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerektiği belirtildi

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hastaneyi açtı yalıyı satıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen cumartesi günü açılan Etiler'deki Dünya Göz Hastanesi'nin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Rumelihisarı'ndaki yalısını satışa çıkardı. Kapıcıoğlu'nun 2007'de 7 milyon dolara satın aldığı belirtilen yalı için ne kadar

Zorlu, gayrimenkulde İzmir'e ağırlık veriyor

İzmir'deki Küçükbay'a ait Orkide Alışveriş Merkezi'ni alıp adını Passtel olarak değiştireren Zorlu Grubu, İzmir'de yeni yatırımlara hazırlanıyor.

ATSO‘nun binası satışa çıkacak

Önümüzdeki aylarda yeni hizmet binasına taşınmaya hazırlanan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), mevcut hizmet binasını kapalı teklif alma açık artırma usulüyle satışa çıkaracak.

My World`ün 4. etabı gelecek hafta satışa çıkıyor!

Ağaoğlu, My World'un 4. etabında satışa sunduğu yeni projesi Starland'i, bugüne dek geliştirilmiş en iddialı 'finansman modeli' ile birlikte sunarak bir 'ilk'e imza atıyor.

Başbakan açıkladı! Merkez Bankası Ataşehir`e taşınıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin bir yıllık Eylem Planı'nı açıkladığı toplantıda, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusuna noktayı koydu.

lodos A.Ş Haberi

lodos A.Ş

Bölgede hem Yaylaköy'de hem de eski Rum köyü Öres'te çok sayıda RES olmasına rağmen tam bu iki köyün ortasında kalan Sarpıncık Köyü'nde  de 14 türbin yapılmak isteniyor. 

Lodos A.Ş'nin 47 türbinini durduran Karaburunlularda, '' Bizi zarara uğrattınız, zararımı karşılayın'' ihtarnamesinin şaşkınlığı sürerken şirket RES'lerin yeniden çalışabilmesi için ÇED sürecini yeniden başlatılıyor.

Yurttaşlara ihtarname gönderen Lodos A.Ş 14 Temmuz'da yapılacak olan Halkın Katılımı Toplantısı'nda Karaburunlulara RES'lerin zararlı olmadığını iddia edecek. İlçe halkının ise bu toplantıya izin vermeyeceği...