02 / 05 / 2024

loft daire nasıl olur

loft daire nasıl olur

Son yıllarda yapışam tüm projeler "residence", resindece apartmanların üst katları da "loft" daireler olarak satışa sunuluyor. İstanbul'un dağı taşı residence oldu. Bir de proje ismi Türkçe değilse tamamdır, tüm taşlar oturdu demektir..

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Herhangi bir daire ya da dükkan satın almayı düşünüyorsanız, ilgili gayrimenkulün iskan durumunu araştırmanız son derece önem teşkil ediyor. Peki, bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Özderici GYO'nun daire satışından elde edeceği gelir şirketin karını nasıl etkiler?

Özderici’de sermaye artırımından kaynaklanan daire satışından elde edilecek gelir şirkete nasıl iade edilebilir? Şirketin karını nasıl etkiler? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

2. el konut satışında daire fiyatı nasıl belirlenir?

Gayrimenkul Uzmanı Candan Kılıç 2. el konut satışında daire fiyatının nasıl belirlendiğini kaleme aldı. İşte o yazı...

TOKİ uygun fiyatlı daire başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşlar için kurasız, uygun fiyattan 9 ilde toplam 400 konutu satışa çıkardığını duyurdu. Peki, TOKİ uygun fiyatlı daire başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Evden çıkmayan kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracı 15 yıldır dairemizde oturuyor. Kontrat mayısta yapılmıştı. Ama kiracım ‘çıkmam’ diye inat ediyor. Kiracım, ‘size daire lazımsa, başka bir daire tutun’ diyor.  Bu kiracıyı çıkarmak için nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

Cer Loft 11 soruda tüm detaylarıyla!

Cer Loft projesini kim yapıyor? Cer Loft'ta kaç daire var? Cer Loft ne zaman teslim? Cer Loft fiyatları ne kadar? Cer Loft ödemeleri nasıl yapılıyor? Cer Loft ödemeleri nasıl yapılıyor? Cer Loft nerede? İşte Cer Loft 11 soruda tüm detaylarıyla...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde inşa edilen yapılardan alınan evler için yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

İmar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır?

İmar affı ile yapı kayıt belgesi alınan bir daire için kat mülkiyeti de tesis edilebiliyor. Peki, imar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır? 

Bulvar Loft İncek satılık daire fiyatları!

Bulvar Loft İncek satılık daire fiyatları 395 bin TL'den başlıyor. 2019 yılında tamamlanması planlanan proje Akfen İnşaat imzası taşıyor...

Marine Loft Kartal satılık!

Marine Loft Kartal satılık daire tipleri 1+1, 2+1 ve 3+1 seçeneklerinde tasarlanıyor. Marine Loft projesinde konutların yanı sıra 7 adet dükkana da yer veriliyor...

Kamulaştırma yapılan alanda daire satışı nasıl yapılır?

Vatandaşların gayrimenkulünün yasalarda belirtilen şekillere uyularak kamu idaresine geçmesina kamulaştırma deniyor. Peki, kamulaştırma yapılan alanda daire satışı nasıl yapılır?

loft daire nasıl olur Haberi

loft daire nasıl olur

Sektörün dolar artışından etkilenmesi, yeni kanunlar ile ek maliyetlerin gelmesi, Rant Vergisi ile başka bir yükün kapıda olması, kent merkezinde arazi kalmaması, oyuncuların artması, kentsel dönüşümün sancıları ve daha pek çok olumsuz söylem içinde inşaat firmalarının hızlı satış ivmesi kazanmak adına izledikleri yöntemler "gerçeklikten" uzaklaşmaya başladı. Residence tipi yaşam alanları olmasın demiyoruz ama apartman olarak tasarlanmış tüm binalar da "residence" adı altında pazarlanmasın. 



Granit veya mermer motiflerle kaplı zemin, iki tablo asılmış duvar, birisinin servis verip vermeyeceğini bilmediğimiz şık bir resepsiyon ile residence olunmuyor. 


İhtiyacınız var mı yoksa tartışmasına girmeden kent planlaması içinde belirli bölgelerde "Lüks, Servis Veren, Konforlu" binalar yükselebilir. Ancak kentin her ilçesinde her markalı projede içinde sıra sıra evlerin yanında mutlaka bir tane de residence Bütün daireler 'loft'...