05 / 05 / 2024

lojistik merkezleri doğu

lojistik merkezleri doğu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, terör örgütünün engellemelerine rağmen Gaziantep, Urfa, Van ve Şırnak'a çok büyük lojistik ve depolama merkezleri kurulacağını açıkladı. Zeybekci, İnşaat ve altyapıda bu merkezlere ihtiyaç olduğunu vurguladı...

İşte Doğu Anadolu'yu kalkındıracak 4 proje!

Van'da inşa edilen Lojistik Üs, Modern Gümrük Laboratuvarı, Depolama Merkezi ve Kapıköy Ticaret Merkezi projeleriyle Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Cazibe Merkezi Programı Doğu'nun cazibesini artırdı!

Cazibe Merkezi Programı doğu ve güneydoğuda karşılığını buldu. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik yaptığı açıklamada Erzurum’un, yıllardır beklediği kalkınma hamlesini, Cazibe Merkezleri Programı ile gerçekleştirmeyi umut ettiklerini söyledi.

DİKA yatırımcıları Doğu ve Güneydoğu'ya çekiyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için geliştirilen Cazibe Merkezleri Programı'nda başvurular devam ediyor. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), yatırımcıları bölgeye davet ediyor.

Doğu ve Güneydoğu yatırım teşvik mevzuatı geçikti!

Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 Eylül’de açıkladığı ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi’ paketinin mevzuatı hala hazır değil.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 5.3 milyar liralık yatırım!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde 2016 - 2020 yılları arasında bölgeye 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının hedeflendiği ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu cazibe merkezi toplantısı yapıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan koordinasyonundaki Doğu ve Güneydoğu İlleri Cazibe Merkezleri Koordinasyon Toplantısı bugün gerçekleştirilen oturumlarla devam etti.

Doğu ve Güneydoğu'da 800 fabrika kurulacak!

Hükümet, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle geri kalan Doğu ve Güneydoğu'yu kalkındırmak için hazırladığı cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller için alım garantisini 10 yıla çıkarmayı kararlaştırdı.

İşte Doğu ve Güneydoğu'ya yapılacak yatırımlar!

Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇" kapsamında, 2016-2020 döneminde toplam 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının öngörüldüğünü açıkladı.

Doğu'da yatırım, Batı'da proje seferberliği başladı!

Hükümet, 'yatırım ve kalkınma seferberliği'yle hem Doğu ve Güneydoğu’yu kalkındıracak hem de dev projeleri devreye sokacak. 'Cazibe merkezleri'nin hayata geçirileceği bölgede beş yıl içinde 70 milyar TL’lik yatırım ve destek sağlanacak. Batı'da da mega projelere hız verilecek.

Doğu ve Güneydoğu'ya 35 milyarlık dev yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, bu göreve geldikten sonraki ilk önemli projesi cazibe merkezleri eylül ayında faaliyete geçiyor. Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini tamamladı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrikaları devlet inşa edecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi.

DOĞAKA’dan Doğu Akdeniz kentlerindeki 1.215 projeye destek!

Merkezi Hatay’da bulunan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, bugüne kadar sorumluluk alanındaki 3 kentte bin 215 projeye 118 milyon liralık destek verdi. Ajans, Doğu Akdeniz’de ağırlıklı olarak sanayi, tarım, turizm, lojistik ve enerji sektörlerini destekliyor

Doğu Anadolu'ya tekstil için lojistik köyler kurulacak!

Bakanlıklar, STK’lar, sektör temsilcileri ve üniversitelerin de katkısıyla Tekstil, hazır giyim ve deri ürünlerini kapsayan 2013-2017 Eylem Planı Taslağı hazırlandı Doğu-Batı bağlantısını kolaylaştırmak için ‘lojistik köyler’ kuruluyor...

lojistik merkezleri doğu Haberi

lojistik merkezleri doğu

Doğu ve Güneydoğu bölgesine yeni yatırımlar yolda. Terör örgütünün engellemelerine rağmen Gaziantep, Urfa, Van, Şırnak gibi yerlerde çok büyük lojistik merkezleri, depolama ve dağıtım merkezleri kurulacağını açıklayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hemen ardından üretim merkezlerinin belirleneceğini kaydetti. Zeybekci, 'Bazı ürünler var ki, Kocaeli'nden, Kayseri'den veya İzmir'den taşımak nakletmek son derece zor. İnşaat ve altyapı malzemeleri ile ilgili sektörler bunun başında geliyor. O coğrafya tamamen bunlara ihtiyaç duyuyor. O ürünleri bulunduğu yerde üretmek gerekiyor. Yine enerji alanında kömür ve termik santrallerle ilgili yapılan çalışmalarımız var' değerlendirmesi yaptı.


BASKI KURUYORLAR


Yeni Şafak Gazetesi'ne Türkiye'de ve çevre coğrafyalarda yaşanan sıkıntıların ekonomi üzerine etkisini değerlendiren Zeybekci, terör örgütünün doğu ve güneydoğu bölgesindeki illerde, yol, hastane, havaalanı, enerji tesisleri, fabrika yapımını istemediğini, bölgenin geri kalması için...