13 / 05 / 2024

lojman özelliğini kazanma

lojman özelliğini kazanma

Mevcut konutlarının, kamu konut türlerine göre belirlenip, bu amaçta kullanılmak üzere ayrımının yapılması ile bu konutlar kamu konutu özelliğini kazanıyor. Peki lojman türleri nelerdir? İşte yanıtı...

WhatsApp yepyeni özelliğini duyurdu! Canlı müşteri hizmetleri geliyor!

Dünyada ve Türkiye'de büyük bir kullanıcı kitlesi bulunan WhatsApp yepyeni özelliği canlı destek programını duyurdu. İşte uygulamanın yeni özelliğinin detayları...

Spotify müzik dünyasında çok konuşulacak özelliğini duyurdu!

Sevilen müzik platformlarından biri olan Spotify müzik dünyasında çok konuşulacak özelliğini açıkladı. İşte detaylar!

Youtube o özelliğini tarihe gömüyor! Alınan karar açıklandı!

Youtube yeni aldığı bir kararı duyurdu. Artık Youtube kullanıcıları, bu özelliğe elveda diyecek. İşte detaylar!

WhatsApp'ın bu özelliğini bekleyenelere müjde! Beta testi başlıyor

WhatsApp, Android için uygulamanın en son beta sürümünde test kullanıcılarına bir ekran paylaşma özelliği sunuyor. Görüntülü arama yapan kullanıcılar, ekranlarının içeriğini aramadaki diğer katılımcılara göstermek için bir düğmeye dokunabilecek.

Spotify yeni özelliğini sunacak! Artık bunu yapabileceksiniz

Spotify, ne tür müzikten hoşlanacağınıza karar verirken belirli çalma listelerindeki müziği yoksaymasını söylemenizi sağlayacak bir özelliği kullanıma sunuyor. 

Android 14'ün bu özelliğini kimse bilmiyordu! O uygulmaların yüklenmesini engelleyecek

Google ,  kullanıcıların gizliliğini ve verilerini korumak için her geçen yıl Android'in güvenliğini artırmaktadır. Görünüşe göre Android 14, eski Android sürümlerine yönelik uygulamaların yüklenmesini engelleyecek.

Elon Musk, sevilmeyen o özelliğin kapatılabileceğini açıkladı!

Elon Musk, yakın zamanda duyurulan Tweet Etkinliklerini görüntüleme özelliğini devre dışı bırakabileceğinizi duyurdu. Detaylar için tıklayınız...

Gayrimenkul, yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruyor!

Konut fiyatlarının reel olarak yıllık bazda yüzde 56,3 oranında arttığına değinen İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkulün yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruduğunu söyledi.

Kazakistan Bitcoin cenneti olma özelliğini yitirebilir!

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Bitcoin madencilerinin gözdesi haline gelen ve 'Bitcoin cenneti' olarak anılmaya başlayan Kazakistan'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

WhatsApp kripto para transfer özelliğini ABD'de hizmete açtı!

WhatsApp, kripto para transfer özelliğini ABD'de sınırlı sayıda kullanıcısının hizmetine sundu.

Twitter, Bitcoin ile bahşiş özelliğini hayat geçirecek!

Twitter, kullanıcıların beğendikleri paylaşımlar için birbirine bahşiş gönderebilecekleri özelliğine Bitcoin'i dahil etmek için çalışmalara başladı.

Dikey yapılaşma şehrin güzelliğini ortadan kaldırıyor!

CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile ortak yayına katılan AK Parti adayı Binali Yıldırım, "Dikey yapılaşma kötü bir şey hem şehirde sosyalleşmeyi ortadan kaldırıyor, aynı zamanda da şehrin güzelliğini, kimliğini ortadan kaldırıyor" dedi.

Sinpaş Altınoran Dünyanın En Büyük KNX Projesi olma özelliğini taşıyor!

Sinpaş Altınoran Ankara’da yeni bir ilçe büyüklüğündeki projesi ile ‘Dünyanın En Büyük KNX Projesi’ olma özelliğini taşıyor.Bu benzersiz proje Berker mühendisliği, estetiği ve teknolojiisi ile yükseliyor.

lojman özelliğini kazanma Haberi

lojman özelliğini kazanma

Lojman türleri nelerdir?

Kamu kurum ve kuruluşlarının yetkili makamlarınca, mevcut konutlarının, kamu konut türlerine göre belirlenip, bu amaçta kullanılmak üzere ayrımının yapılması ile bu konutlar kamu konutu özelliğini kazanıyor.


Genel bütçeye bağlı dairelerin konutları ise, 178 sayılı Maliye ve Gümrük Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 13 üncü maddesinin (d) bendi ile 1050 sayılı Muhasebei Umumiye Kanununun 23 üncü maddesi uyarınca, ilgili idareye tahsis edildiği tarihte kamu konutu özelliğini kazanmış olur. Konutların ilgili idareye tahsisi, talep tarihinden itibaren en geç bir ay içinde yapılıyor.


Lojman Türleri:

Lojman konutları tahsis esasına göre aşağıda belirtilen dört gruba ayrılır:


a) Özel tahsisli lojmanlar;


Yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen ve temsil özelliği olan makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilen özel nitelikteki konutlardır.


b) Görev tahsisli lojmanlar;


Yönetmeliğe ekli...