07 / 05 / 2024

Lojman satış tebliği

Lojman satış tebliği

Yeni dönemin ilk bütçesinin önceki gün TBMM’ye sunulmasının ardından ayrıntılar da netlik kazanmaya başladı. Lojman satışlarından 1,6 milyar lira bekleniyor. 

İstanbul'da Milli Emlak 16 lojman satıyor! 

İstanbul'da Milli Emlak 16 lojmanı satıyor. Peki satışa çıkarılan lojmanların fiyatları ne kadar? Satışa sunulan lojmanlar için ne kadar ödemek gerekiyor? İşte satılık ev arayanları cezbeden ihalenin tüm detayları...

81 ilde 50 bin lojman satılacak!

Sıfır konuttaki kredi kampanyalarının benzeri kamu lojmanları için de uygulanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması kapsamında başlattığı çalışma kapsamında 81 ilde 70 bin TL'den başlayan fiyatlarla 50 bin lojman satılacak...

Yeni kredi paketleri lojman satışlarında geçerli mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imzaladığı protokol kapsamında başlayan lojman satışı desteğine Emlak Katılım'da katıldı. Emlak Katılım, yaklaşık 50 bin kamu lojmanının satışı için finansman desteği sağlıyor.

Emlak Katılım’dan 0,76 oran ile lojman satışlarına finansman desteği!

Emlak Katılım, kamu lojman satışlarına özel finansman desteğine kaldığı yerden sürüyor. 120 ay vadeye kadar tüm vadelerde yüzde 0,76 oran ile konut finansmanı sağlayan Emlak Katılım, kamu lojmanı almak isteyenleri şubelerine katılabiliyor.

2020'de kaç lojman satılacak?

Lojman satışı için düğmeye basıldı. 5 ilde satış ihalesi için talimat verildiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 37 ilde değerleme işlemlerinin sürdüğünü belirtti...

 Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 387!

Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esaslarına ilişkin 387 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Gelir vergisi genel tebliği 2018!

Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No:303), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında ihtiyaç fazlası elektrik enerjisinin satışında esnaf muaflığının kapsamı genişletildi...

Lojman satışlarına ilişkin tebliğ 2018!

Lojmanların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği 385 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 382!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 382 nolu Milli Emlak Genel Tebliği ile imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan tarım arazilerinin satışına ilişkin esaslar belirlenecek. 

Milli Emlak Genel Tebliği sıra no:373!

373 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği, 8 Ekim 2016 tarihinde 29851 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları..

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:77!

77 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği, 4 Ekim 2016 tarihinde 29847 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, yatırım teşvik belgesi için uygulanacak harç muafiyetlerine açıklama getiriyor..

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi tebliği!

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi 1 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte bilirkişi ücret tarifesi tebliği..

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No: 48!

48 Seri Nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği hükümleri gereğince Yatırım Teşvik Belgesi ile inşa edilecek binalar bazı koşullarda imar harçlarından muaf olacak.

Lojman satış tebliği Haberi

Lojman satış tebliği

Hükümet gelecek yıl atılda kalan taşınmazlardan gelir kaynağı oluşturmak adına çalışmalarını yürütüyor. Bu çerçevede de 3,5 milyar lira olarak hedeflenen taşınmaz satış gelirlerinin en önemli kalemi kamu lojmanlardan gelecek. 

Yeni Şafak'tan Cahit Saraçoğlu'nun haberine göre lojman satışından gelecek yıl 1 milyar 625 milyon lira gelir elde edilmesi bekleniyor. Lojman satışlarından 2020 ve 2021 yıllarında sırasıyla 1 milyar 580 milyon ile 1 milyar 695 milyon liralık gelir elde etmeyi planlıyor.

BU YILKİ SATIŞLAR HEDEFİN ALTINDA

2018 yılında taşınmaz satış gelirlerinden 2,1 milyar liralık gelir hedefi belirlendi. Ancak elde edilen gelir 2 milyar 59 milyon lirada kaldı. Şimdiye kadar yıllar itibariyle 2014 yılında taşınmaz satış gelirinden 1,8 milyar, 2015 yılında 1,5 milyar, 2016 yılında 1,8 milyar ve 2017 yılında 2,3 milyar liralık gelir elde...