14 / 05 / 2024

Londra asfaltı nerede

Londra asfaltı nerede

1958 yılında Topkapı'yı Yedikule'ye bağlanan yol 30 metreye çıkartılmasına ve asfaltlanmasına karar verilmiş. Yolun inşaatı, Belediye Encümeni tarafından 6 milyon 667 bin 610 liraya ihale edilmiş.

Güngören Eski Londra Asfaltı Caddesi Mevkii parselasyon planı askıda!

Güngören İlçesi, Eski Londra Asfaltı Caddesi Mevkii, 684 ada 1, 2 ve 3 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasına ait parselasyon planı Harita Müdürlüğü tarafından 08/06/2021 - 08/07/2021 tarihleri arasında askıya çıkarıldı.

Güngören'de icradan 10.8 milyon TL'ye satılık 4 daire!

Bakırköy 18.İcra Dairesi, Güngören İlçesi, Osmaniye Mahallesi Yeni Londra asfaltı üzeri mevkiinde bulunan 4 daireyi satışa çıkardı. İhalesi 9 Eylül Salı günü yapılacak taşınmazların toplam bedeli 10 milyon 800 bin TL olarak belirlendi.

Tanyap İnşaat ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Tanyap İnşaat ve Mühendislik Limited Şirketi, Fikret Tan tarafından 200 bin TL sermaye ile 4 Mayıs'ta Avcılar, Gümüşpala Mahallesi, Londra Asfaltı E-5 Yanyol Caddesi'nde kuruldu.

CNR Arge Danışmanlık ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

CNR Arge Danışmanlık ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Özer Çınar, Cevat Yaman, Mahir Günal ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 27 Nisan'da Esenler, Çiftehavuzlar Mahallesi, Eski Londra Asfaltı Caddesi'nde kuruldu.

Meska İç ve Dış Ticaret Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meska İç ve Dış Ticaret Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Marina Dyatlova tarafından 10 bin TL sermaye ile 3 Mart'ta Büyükçekmece, Mimarsinan Mahallesi, E-5 Londra Asfaltı Caddesi'nde kuruldu.

Avrupa Konutları Ataköy ulaşım!

E5 karayolunda Londra Asfaltı Kuleli Mevkii'nde, Airport Alışveriş Merkezi'nin yanında bulunan Avrupa Konutları Ataköy projesinin projelendirme aşaması devam ediyor. İşte Avrupa Konutları Ataköy ulaşım krokisi...

1983 yılında 10 bin toptancı surdışına çıkartılacakmış!

1983 yılında suriçindeki 10 bin toptancı işyeri, 4 yıl içinde surdışına çıkarılacakmış. Toptancılar, Edirnekapı ile Londra Asfaltı arasında ayrılan bir milyon metrekarelik bir alana yapılacak işyerlerine taşınacakmış.

Aksu Çarşı AVM Şirinevler şubesi açıldı!

Aksu Çarşı AVM, yeni mağazasıyla Bahçelievler Şirinevler E5 Eski Londra Asfalt yan yolda açıldı. Toplam 10 bin metrekare teşhir alanına sahip 6 katlı mağaza dualarla açıldı.

Kitap Turizm Otelcilik Emlak Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kitap Turizm Otelcilik Emlak Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Fahrican Çeken tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 16 Ocak'ta Büyükçekmece, Mimar Sinan Mahallesi, E5 Londra Asfaltı'nda kuruldu.

1975 yılında İstanbul 1. Çevre Yolu resmen hizmete girmiş!

1975 yılında Mecidiyeköy Üst Yolu'nun hizmete girmesiyle İstanbul 1. Çevre Yolu tamamen bitmiş. Çevre Yolu'nun hizmete girmesiyle Ankara Asfaltı'nı Londra Asfaltı'na bağlayan karayolu kesintisiz bağlanmış.

1964 yılında İstanbul'da Coca Cola'nın fabrikası üretime başlamış!

1964 yılında İstanbul'da, Coca Cola'nın bin 916'ncı fabrikası üretime başlamış. Londra Asfaltı üzerinde Kadir Has, Kemal Has ve Behçet Türkmen'in teşebbüsleriyle faaliyet geçen fabrika, 12 milyon liraya mal olmuş.

1959 yılında Topkapı Kapısı çamurlar içindeymiş!

1959 yılında İstanbul'un eski giriş kapısı Topkapı Kapısı, Londra asfaltının ve yeni İstanbul girişinin açılmasıyla kullanılmaz olmuş. Topkapı Kapısı, gözden uzak olunca gönülden de ırak olmuş.

1954 yılında Söğütlü Yayla arsaları satışa sunulmuş!

1954 yılında Söğütlü Yayla mevkinde bulunan arsalar parsellenerek satışa sunulmuş. Eski Londra asfaltı üzerinde bulunan yüzer ve iki yüzer metrekare olarak parsellenen arsaları, metrekaresi 6, 8, 10 liraya satın almak mümkünmüş.

Londra asfaltı nerede Haberi

Londra asfaltı nerede

Topkapı - Yedikule yolu asfaltlanacak


  Vali ve Belediye Başkan Vekili Etem Yetkiner dün sabah Tophane, Kemeraltı, Karaköy, Unkapanı Şehzadebaşı ve Beyazıt'ta imar sahalarını dolaşmıştır. Vali Vekili yıkma ve tanzim işleri hakkında ilgililerden bilgi almıştır.

  Şehir içindeki imar hareketlerine, devam edilmektedir. Londra asfaltı Topkapı'yı Yedikule'ye bağlayan yolun 30 metreye çıkarılmasına karar verilmiştir. Bu yol, yeniden beton asfalt olarak inşa edilecektir. Surlar boyunca Topkapı'dan Yedikule'ye uzanan bu yolun inşaatı, dün Belediye Encümeni tarafından 6 milyon 667 bin 610 liraya ihale edilmiştir. Yol sonradan Sirkeci - Florya sahil yoluna bağlanacaktır. 


Vakit Gazetesi 23 Mayıs 1958



Abdullah Kutalmış...