18 / 05 / 2024

1983 yılında 10 bin toptancı surdışına çıkartılacakmış!

1983 yılında 10 bin toptancı surdışına çıkartılacakmış!

1983 yılında suriçindeki 10 bin toptancı işyeri, 4 yıl içinde surdışına çıkarılacakmış. Toptancılar, Edirnekapı ile Londra Asfaltı arasında ayrılan bir milyon metrekarelik bir alana yapılacak işyerlerine taşınacakmış.



1983 yılında 10 bin toptancı surdışına çıkartılacakmış!


10 BİN TOPTANCI KENT DIŞINA ÇIKARILIYOR


Ayaz: <<10 bin toptancı, 4 yıl içinde surdışına çıkarılacak>>


  İSTANBUL Valisi Nevzat Ayaz 10 bin toptancı işyerinin surdışına çıkarılacağını açıkladı.

  Vali Ayaz, dün düzenlediği basın toplantısında hazırlanan taşınma takvimine göre tarihi yarımadada faaliyet gösteren iş yerlerinin 4 içinde burayı terk edeceğini belirterek, ''Yapılacak 10 bin yeni işyeri için 50 milyar lira harcanacak'' dedi.

  Ayaz, Sınırlı Sorumlu İstanbul Ticaret Toplu İşyeri Yaptırma Kooperatifi için de bir milyon metrekarelik alan ayrıldığını belirterek şunları söyledi:

  ''Şimdilik 1300 ortağı bulunan kooperatif için ilk planda iki bin işyeri, daha sonra da sekiz bin işyeri yapılacak. Hazırlanan takvime göre, 1983 yılında ayrılan arsanın altyapısı tamamlanacak, daha sonraki üç yıl içinde de işyerleri yapılarak taşınma işlemi gerçekleştirilecek.''

  Vali Nevzat Ayaz, toptancıların surdışına çıkarılmasının İstanbul'u sağlıklaştırma çalışmalarının sadece bir parçasını oluşturduğunu belirterek, ''Bilindiği gibi belediyemiz sebze ve meyve halini Bayrampaşa'ya naklediyor. Ayrıca kuru gıda toptancıları için de şehir dışına çıkarılma kararı alındı. Bu çalışmalar tarihi yarımadayı kurtaracak'' dedi. 

  Vali Nevzat Ayaz'ın verdiği bilgiye göre, Edirnekapı ile Londra Asfaltı arasında bir alana taşınacak toptancılar halen Tahtakale, Marputçular, Mercan, Yeşildire, Hasırcılar ve Beyazıt semtlerinde faaliyet gösteriyor.


Milliyet Gazetesi 6 Nisan 1983 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön