02 / 05 / 2024

Londra Diyanet Merkezi açıldı

Londra Diyanet Merkezi açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve İngiltere Türk Diyanet Vakfı tarafından restorasyonu tamamlanan Londra Diyanet Merkezi ve Camii Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in kıldırdığı Cuma namazının ardından dualar eşliğinde açıldı

Londra finans merkezi ofis alanlarını konuta çevirecek!

İngiltere'nin başkenti Londra'ya bağlı finans merkezi ofis alanlarını konuta çevirmek için çalışmalara başladı. Merkez 2030 yılına kadar 1.500 konut oluşturmayı planlıyor.

Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi açılıyor!

Kayseri Melikgazi'de hayata geçirilen Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi 13 Kasım'da açılacak...

Bağcılar İSMEK binası Diyanet'e devredildi!

İstanbul’da, bira fabrikası arazisi ve Heybeliada’daki sanatoryumun ardından 11 yıldır kurs merkezi olan bina da Diyanet İşleri’ne tahsis edildi.

Heybeliada Sanatoryumu karantina merkezi olsun önerisi!

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi “İslami Eğitim Merkezi” kurulması için Diyanet’e verildi. Halk “Burası karantina merkezi olmalı” dedi. 

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi Heybeliada Sanatoryumu Diyanet'e devredildi!

Atatürk’ün emri ile kurulan Heybeliada’daki Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi ve 200 dönümlük arazisinin “İslami Eğitim Merkezi” kurulmak için Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildiği öğrenildi.

Londra'da bankalar ofislerini küçültüyor! Plazalar boşalıyor!

Dünya finans merkezi olarak bilinen Londra'da bankalar yüksek maliyetler yüzünden ofislerini küçültmeye gidiyor. İngiltere Hazine Bakanı John Glen bazı CEO'ların evden çalışmaya sıcak baktığını dile getirdi. 

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e yetim ve engelliler için yaşam merkezi!

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de yetim ve engelli aileleri için yaşam merkezi inşa ediyor. İnşa edilecek rojede, 100 ailenin barınacağı 100 konutun yanı sıra cami, okul, sağlık ve kültür merkezi de olacak...

İBB’nin Bahçelievler'deki gençlik merkezi Diyanet Vakfı'na devredildi!

İstabbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bahçelievler'de yaptırdığı gençlik merkezi binası Diyanet Vakfı'na devredildi. Binanın açılışı İstanbul seçiminden 3 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmıştı. 

İstanbul Finans Merkezi 2022'de açılıyor!

2022 yılında açılması planlanan İstanbul Finans Merkezi’nin dünyaya anlatılması için dünyada finans merkezleri sıralamasını yapan firmayla Londra’da anlaşma yapıldı.

Londra Finans Merkezi Başkanı: Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi!

Londra Finans Merkezi Başkanı Estlin, "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" şeklinde konuştu...

Silikon Vadisi’ne Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Yeni Türk Ticaret Merkezi'nin Dubai, New York ve Londra’nın ardından Silikon Vadisi’nin yer aldığı San Francisco’da kurulacağı açıklandı.

Kütahya Diyanet Gençlik Merkezi açıldı!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya İl Müftülüğüne bağlı Diyanet Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Nef Brentford London satış ofisi!

Nef Brentford London satış ofisi iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Toplamda 73 daireden meydana gelen proje Londra şehir merkezi ve Heathrow Havalimanı'nın tam ortasında bulunuyor. 

Londra Diyanet Merkezi açıldı Haberi

Londra Diyanet Merkezi açıldı

Cuma namazı sonrası merkezin konferans salonunda gerçekleştirilen açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Kaybetmekle yüz yüze olduğumuz kimliğimizi muhafaza etme konusunda camilerimiz çok önemli fonksiyonlar icra ediyorlar.  Biz camilerde Müslüman kalabilmeyi öğreniriz. Sevgiyi, muhabbet duymayı öğreniriz. Müslüman’ın hayatı cami merkezlidir. Camilerinizi yetim bırakmayın, çocuklarınızla, ailelerinizle kalbinizi buraya bağlayarak sürekli istifade etmenin yollarını düşünün. Allah ebediyete kadar sizi, bizi ve zürriyetinizi namaz kılanlardan eylesin.” dedi.


“Gönül dünyalarını imar edemeyenler şehirler imar edemezler, öncelikle gönül dünyamızı imar etmemiz lazım” diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, camilerin birlik, beraberlik ve bilgi mekânları olduğunu kaydetti. Avrupa’da yaşayan gurbetçi vatandaşların karşı karşıya kaldıkları kimlik sorununa da değinen Başkan Görmez şunları söyledi;

“Sizler artık gurbetçi değil ev sahibisiniz. Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşasın mühim olan kendiniz kalarak...