27 / 04 / 2024

Silikon Vadisi’ne Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Silikon Vadisi’ne Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Yeni Türk Ticaret Merkezi'nin Dubai, New York ve Londra’nın ardından Silikon Vadisi’nin yer aldığı San Francisco’da kurulacağı açıklandı.



Yeni Türk Ticaret Merkezi, Dubai, New York ve Londra’nın ardından bilişim dünyasının kalbi Silikon Vadisi’nin bulunduğu San Francisco’da kurulacak. Firmalar başvuru yapmaya başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış ticaret hacmini artırmak için 35 yeni Türkiye Ticaret  Merkezi kurulacağı yönündeki açıklamasının ardından, yeni merkezler için çalışmalar başladı.

Akşam Gazetesi'nden Miray Çimen'in haberine göre, açılacak yeni merkezler arasında, Silikon Vadisi’nin de bulunduğu ABD’nin San Francisco'da bulunuyor. San Francisco için planlanan Türk Ticaret Merkezi, ağırlıklı olarak bilişim sektörü alanında yer alacak.

Firmalardan talep geliyor

Halihazırda Dubai, New York ve Londra’da merkezleri yer alıyor. Merkezde bulunmak isteyen firmaların taleplerini Türkiye İhracatçılar Merkezi’ne (TİM) yapmaya başladı. Merkezlerin kira, istihdam, dekorasyon ve tanıtım gibi harcamaları destekleniyor. 


Geri Dön