28 / 04 / 2024

Cidde'ye Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Cidde'ye Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB) desteği ile Çeşme'de düzenlenen fuarda Suudi Arabistan Krallığı'nın Cidde şehrinde Türk Ticaret Merkezi'ni kurmak için ilk adımlar atıldı.



TURAB  İzmir  Şube Başkanı Sabuhi Attar ile Cidde Ticaret Odası Temsilcisi Naif Fawaz Al Shareef arasında Cidde'de Türk Ticaret Merkezi kurulmasına yönelik protokol Çeşme'de imzalandı. Cidde'de uygun bir yer bakılacağını belirten Başkan Attar, "Bu anlaşma bizlere, Arap iş adamlarına ve Türk firmalarına hayırlı uğurlu olsun. Türk-Arap ticaret köprümüze bir yenisini daha ekleyerek Türk Ticaret Merkezi kurmada 7.5 milyon dolarlık anlaşmayla ilk adımımızı attık. 100 Türk firmasıyla birlikte Suudi Arabistan'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Ekonomi Bakanlığı'nın yurtdışında kurulan ticaret merkezleriyle ilgili vereceği desteğin meyvesi olan bu protokol iki taraf için de altın fırsat niteliğindedir" şeklinde konuştu. 




Cidde Ticaret Odası Temsilcisi Al Shareef ise Türk Ticaret Merkezi kurulması için elllerinden geleni yapacaklarını kaydederek, "100 Türk firmasının Cidde'de, Suudi Arabistan'da yer alması bizim için büyük bir emeğin sonucu olacaktır. Sabuhi Attar'ı çabalarından dolayı kutlarım. Ticaret Merkezine katılan tüm Türk firmalarına da desteğimiz sonsuzdur" diye görüş belirtti. 




Sabah


Geri Dön