28 / 04 / 2024

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulması için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) arasında protokol imzalandı.



 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) arasında Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulması için bir protokol imzalandı.

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, imzalanan protokolle Bursa'nın Balkan coğrafyasıyla ticaret hacminin artırılması planlanıyor.

 

İmza töreninde açıklamalar yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Balkanlar'ın Türkiye'nin Avrupa ve dünyaya açılan kapısı olduğunu belirterek, Balkan ülkeleriyle Bursa arasındaki ticaret hacminin daha fazla artmasını arzu ettiklerini söyledi.

 

Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa'nın, tarihsel değerleri ve ortak kültürel bağları sayesinde Balkanlar'la bir bütünün parçası olduğunu belirten Burkay, şu açıklamayı yaptı: "Kent olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda Balkan coğrafyasıyla olan gönül bağımızı yeni ticari iş birlikleriyle güçlendirmek istiyoruz. BTSO olarak geçtiğimiz sene New York Türk Ticaret Merkezi'ni hayata geçirmiştik. Farklı ülkelerde de çalışmalarımız sürüyor. Kurmayı hedeflediğimiz Balkan Türk Ticaret Merkezi de hedeflerimize önemli katkılar sağlayacak. İmzaladığımız protokolün üyelerimize ve Bursa iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum."

"Balkanları asla ihmal edemeyiz"


BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan da Türkiye'nin üreten şehri Bursa'nın Balkan ülkeleriyle olan ilişkilerini her alanda kuvvetlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Balkan ülkelerindeki temasları yoğun şekilde sürdürdüklerini, bu kapsamda da son 1,5 ay içinde iki kez Bulgaristan'a gittiklerini belirten Tunakan, "Balkan coğrafyasında Bursa ile ticari ilişkilerin güçlenmesi için bir konsensüs var. Balkanları asla ihmal edemeyiz. BTSO ile kurmayı planladığımız Türk Ticaret Merkezi de yeni iş birliklerinin oluşmasına ve dış ticaret hacmi hedeflerinin yakalanmasına büyük katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Burkay ve BALKANTÜRKSİAD Başkanı Tunakan, daha sonra iş birliği protokolünü imzaladı.


Geri Dön