02 / 05 / 2024

londra finans şirketleri

londra finans şirketleri

İngiltere'de iş yapan uluslararası finans şirketleri Brexit süreci başlatıldıktan sonra ülkeyi terk etme planları yapıyor. Bankaların son kararlarının İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile geçiş dönemi anlaşması yapıp yapmayacağına bağlı olduğu da görüşü öne çıktı.

Londra finans merkezi ofis alanlarını konuta çevirecek!

İngiltere'nin başkenti Londra'ya bağlı finans merkezi ofis alanlarını konuta çevirmek için çalışmalara başladı. Merkez 2030 yılına kadar 1.500 konut oluşturmayı planlıyor.

İstanbul Finans Merkezi kuruluyor! Şirketlere 10 yıl boyunca yüzde 100 vergi indirimi!

İstanbul'un, New York, Londra gibi dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline gelmesi için uzun süredir yapılan çalışmaların sonuna gelindi. Buna göre, merkez içerisinde yer alan şirketlere 10 yıl boyunca yüzde 100 kurumlar vergisi indirimi uygulanacak.

Londra'da bankalar ofislerini küçültüyor! Plazalar boşalıyor!

Dünya finans merkezi olarak bilinen Londra'da bankalar yüksek maliyetler yüzünden ofislerini küçültmeye gidiyor. İngiltere Hazine Bakanı John Glen bazı CEO'ların evden çalışmaya sıcak baktığını dile getirdi. 

İstanbul Finans Merkezi 2022'de açılıyor!

2022 yılında açılması planlanan İstanbul Finans Merkezi’nin dünyaya anlatılması için dünyada finans merkezleri sıralamasını yapan firmayla Londra’da anlaşma yapıldı.

Londra emlak piyasası dip yapmaya hazırlanıyor!

İngiltere’nin AB'den çıkması durumunda, Londra’nın finansın kalbinin attığı merkez olarak kalıp kalamayacağı sorgulanıyor. Şirketler İngiltere’nin taşınma olasılığına karşı bazı çalışanlarını diğer AB üyesi ülkelere kaydırdı. İngiltere finans sektörü 2 milyondan fazla kişiyi istihdam ediyor....

Londra Finans Merkezi Başkanı: Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi!

Londra Finans Merkezi Başkanı Estlin, "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" şeklinde konuştu...

Türkiye Finans'a Türkiye’nin En İyi Ofis İç Mimarisi ödülü!

Türkiye Finans Katılım Bankası, Londra’da bu yıl 27’incisi gerçekleştirilen International Property Awards 2018’in (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) Avrupa ayağı olan European Property Awards (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) gecesinde ödül aldı.

Espressolab, Londra'da 10 şube açacak!

Kocadağ Ailesi Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Esat Kocadağ, "Espressolab için Londra'da bir anlaşma yaptık, 4 yıl içinde 10 şube de oraya açacağız." dedi. 

Andrew Parmley: Türkiye İslami Finans sektörüyle büyüyecek!

Londra Finans Merkezi Başkanı Andrew Parmley, Türkiye ve İslami Finans hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte o yazı..

Londra finans merkezi tarihe karışıyor!

İngiltere'de iş yapan uluslararası finans şirketleri Brexit süreci başlatıldıktan sonra ülkeyi terk etme planları yapıyor. Bankaların son kararlarının İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile geçiş dönemi anlaşması yapıp yapmayacağına bağlı olduğu da görüşü öne çıktı.

Londra'daki bankaların yüzde 30'u AB'ye taşınabilir!

Brexit sonrası Londra'nın dünyanın en büyük finans merkezi konumunu koruyup koruyamayacağı tartışılırken, ekonomistler, finans merkezi olma noktasında başka bir AB kentinin Londra'nın yerini alamayacağı öngörüsünde bulunuyor.

İstanbul, finans merkezinin yeni alternatifi!

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı (Brexit) vermesinin ardından dünyanın en büyük finans merkezi konumundaki Londra'nın geleceği tartışılırken, bu durumun İstanbul açısından yeni fırsatları gündeme getirmesi bekleniyor.

Londra'nın bankerleri bavul topluyor!

Finans merkezi Londra’da çalışan 350 bin kişi Britanya’nın milli gelirinin dörtte birini yaratıyor. Britanya’nın AB’den ayrılmasıyla Londra finans dünyasındaki ayrıcalıklı konumunu kaybedecek.

londra finans şirketleri Haberi

londra finans şirketleri


İngiltere'de iş yapan uluslararası finans şirketleri Brexit süreci başlatıldıktan sonra ülkeyi terk etme planları yapıyor.


Bankaların son kararlarının İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile geçiş dönemi anlaşması yapıp yapmayacağına bağlı olduğu da görüşü öne çıktı.


Bazı finansal kuruluşlara danışmanlık hizmeti veren PricewaterhouseCoopers (PwC) şirketinin Brexit'ten sorumlu direktörü Andrew Gray, uluslararası bankaların Şubat sonunda bazı duyurular yapmaya hazırlandığını açıkladı.


Gray basına yaptığı açıklamada "Bir kaç büyük banka bu sene yapacakları duyurular için hazırlıklarını bitirmek üzere" dedi.


23 Haziran 2015'te yapılan AB referandumu sonrasında uluslararası bankalar AB'den ayrılmanın sonuçları konusunda uyarıda bulunmuştu.


ABD bankası JP Morgan İngiltere'deki 19 bin çalışanından 4 binini başka bir ülkeye taşıyabileceğini söylerken İngiltere'nin en büyük bankası HSBC, bin kadar çalışanını Paris'teki merkezine gönderme planlarından söz etmişti.


Finans sektörünün lobi grubu CityUK tarafından...