05 / 05 / 2024

londra lale şeklinde gökdelen 

londra lale şeklinde gökdelen 

İngiltere'nin başkenti Londra’da Lale Gökdeleni’ne onay çıktı. Lale Gökdeleni'nin yüksekliği 305 metre olacak...

Londra’nın en ince evi 1.07 milyon dolara satılıyor!

Londra'nın sembolik binalarından biri olan ve şehrin en ince konutlarından biri olması sebebiyle The Thin House şeklinde isimlendirilen ev, 2016 yılındaki satışının ardından yeniden ilanlarda görüldü. The Thin House, 1.07 milyon dolara satışa çıkarıldı.

New York'taki Türk Evi'nin kaba inşaatı tamam!

2021 yılında bitecek olan 35 katlı bina lale şeklinde tasarlanan New York’taki Türk Evi'ni 35 katın kaba inşaatı bitti...

Londra Finans Merkezi Başkanı: Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi!

Londra Finans Merkezi Başkanı Estlin, "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" şeklinde konuştu...

Londra'da 305 metrelik Lale Gökdeleni'ne onay çıktı!

İngiltere'nin başkenti Londra’da Lale Gökdeleni’ne onay çıktı. Lale Gökdeleni'nin yüksekliği 305 metre olacak...

New York'taki Yeni Türkevi Binası lale şeklinde inşa edilecek!

New York Yeni Türkevi Binası lale şeklinde dizayn edildi. Yeni Türkevi Binası'nın hayata geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Londra'nın simge binası The Gherkin, 1.1 milyar dolara satıldı!

İngiltere’nin başkenti Londra’nın simge binaları arasında bulunan ve salatalık şeklinde mimariye sahip olan The Gherkin’i, Brezilyalı Safra Group satın aldı. Brezilyalı milyarder Joseph Safra’ya ait olan şirket, bina için 1 milyar 150 milyon dolar ödedi.

Simit Sarayı, Londra'da mağaza açacak!

Ocak 2013’te, Abraaj Capital ile imza aşamasına geldiklerini açıklayan Abdullah Kavukçu, “Satış düşünmüyoruz, halka arz da rafta” dedi. Kavukçu, “Yıl sonuna kadar da Londra’nın en ünlü sokaklarından Oxford Street’te bir mağaza açacağız." şeklinde konuştu.

ArenaPark’a 35 bin lale dikildi!

Baharın müjdecisi laleler ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde hayat buluyor. Üç yıldır ArenaPark’ın çeşitli noktalarına dikilen lale soğanlarının nisan ayında açmasıyla birlikte merkezin çehresi değişiyor.

İstanbul Finans Merkezi'ne Londra'nın desteği tam!

Londra Finans Merkezi’nin Başkanı Lord Mayor Fiona Woolf’a göre Ukrayna’da başlayan ve Kırım’ın Rusya’ya bağlanması ile sonuçlanan olaylar bölgesel finans merkezi yarışında İstanbul’u öne çıkardı

BTK demiryolu tamamlandığında Marmaray ile Pekin Londra'ya bağlanacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattına ilişkin, "Demiryolu hattı tamamlandığında Türkiye'nin gerçekten 150 yıllık hayali, İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz Marmaray ile Pekin, Kars üzerinden Londra'ya birleşecek" dedi...

Londra’ya Shrek parkı geliyor!

Animasyon film yıldızı Shrek, Londra’da park teması oluyor. İlk parkın gelecek yıl hizmete gireceğini belirten yetkililer 9 yılda 6 yeni park daha açmayı planlıyor. Temalı parkta animasyon karakterler, kostüm içinde aktörler ve Shrek kuklaları yer alacak.

Anadolu Ajansı Londra ofisi açıldı!

Anadolu Ajansı Londra ofisi açıldı. Ofisin açılışını, Başbakan Yardımcısı Arınç ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk yaptı. Merkez, AA'nın İngilizce yayını için de önemli merkezlerden biri olacak...

AA Londra ofisi bugün açılıyor!

Anadolu Ajansı'nın ( AA ) Londra ofisinin bugün gerçekleştirilecek açılışını, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk yapacak.

londra lale şeklinde gökdelen  Haberi

londra lale şeklinde gökdelen 

İngiltere'nin başkenti Londra'da lale şeklinde gökdelen inşa edilmesi planlanıyor. Gökdelen 305 metre uzunluğunda olacak. Lale şeklindeki gökdelen, yine Londra'daki Shard gökdeleninin ardından Batı Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Londra Lale Gökdeleni'nin 2025 yılında tamamlanması hedefleniyor. Planlama Dairesi, gökdelen için yapılan başvuruyu onaylandı. Nihai karar Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan tarafından verilecek.

Kültür mirasının korunmasıyla ilgili bazı sivil toplum kuruluşları, Londra Kulesi gibi bazı tarihi binaların manzarasını etkileyeceği gerekçesiyle gökdelen planlarına karşı çıkıyordu.

Fakat Planlama Dairesi yetkilileri, bu itirazı yerinde bulmalarına karşın, kent merkezine ziyaretçi sayısını artacağını ve binanın sağlayacağı faydaların zararından daha fazla olacağını vurguladı.

Plan, mesai saatleri içinde gökdelene giriş bileti satışına izin verilmemesi gibi bazı değişikliklerin ardından 7'ye karşı 18 oyla kabul edildi.