29 / 04 / 2024

Londra Tasarım Müzesi

Londra Tasarım Müzesi

Londra'da bulunan "Tasarım Müzesi" eski yerinden Kensington Caddesi'ndeki yeni binasına taşındı. Taşınma sebebiyle yeni binada yapılan açılışa binanın mimarı John Pawson katıldı.

Louvre Müzesi'ndeki piramitin Çinli mimarı Pei öldü!

Louvre Müzesi'nin piramitini tasarlayan Çinli mimar I M Pei, 102 yaşında hayatını kaybetti. Pei'nin tasarımları, geometrik hassasiyet, yalın yüzeyler ve doğal ışık bütünleşmesi ile biliniyordu.

Tabanlıoğlu Mimarlık Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil ediyor!

Tabanlıoğlu Mimarlık “housEmotion” enstalasyonu ile 4-23 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2018 Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Londra Tasarım Müzesi yeniden açılıyor!

Londra'da bulunan "Tasarım Müzesi" eski yerinden Kensington Caddesi'ndeki yeni binasına taşındı. Taşınma sebebiyle yeni binada yapılan açılışa binanın mimarı John Pawson katıldı.

I-AM’den Turkcell Diyalog Müzesi’ne engelleri kaldıran tasarım!

Tasarım ve marka deneyimi ajansı I-AM, ziyaretçilerine duyma ve görme engellilerin hayatının bir simülasyonunu deneyimletmeyi hedefleyen “Turkcell Diyalog Müzesi” projesi çerçevesinde “Karanlıkta Diyalog” ve “Sessizlikte Diyalog” deneyim alanlarının fuaye tasarımını üstlendi

Tabanlıoğlu, Beloved/Azizem ile Londra Tasarım Festivali'nde!

Kürk Mantolu Madonna’nın 73 yıl sonra ilk kez İngilizce’ye çevrilmiş olması vesilesi ile Tabanlıoğlu Mimarlık, 17-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Londra Tasarım Festivali kapsamında bu büyük aşk hikayesine odaklanıyor.

Türk mimarlar Londra Tasarım Bienali'nde çıkarma yapacak!

Türkiye’nin önemli iki mimarlık firması eylülde Londra’da tasarımlarıyla adlarından söz ettirecek. Autoban, ‘Tasarımla Ütopya’ temalı, ilk kez gerçekleşecek Londra Tasarım Bienali’ne, İKSV’nin desteğiyle, dilek ağacından ilham alan ‘Dilek Makinesi’ projesiyle katılıyor.

Londra Tate Modern Müzesi hizmete açıldı!

Londra'daki sanatseverlere yeni deneyimler sunacak olan 10 katlı yeni Tate Modern Müzesi, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Herzog & de Meuron tarafından tasarlanan müze 260 milyon sterline mal oldu.

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi 2016'da yapılacak!

Adıyaman’ın tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliklerini yerli ve yabancı turistlere daha iyi tanıtmak amacıyla 2016 yılında yapımına başlanacak olan Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi modern mimari ve tasarımıyla uzay üssünü andırıyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık Londra Tasarım Haftası'na katıldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık aynı zamanda dünyanın en önemli sanatsal etkinliklerinden 2015 Londra Tasarım Haftası'nda boy gösterdi. Somerset House'da enstalasyonları sergilenen 10 tasarımcı arasına girdi.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Londra Tasarım Haftası'nda!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Londra Tasarım Haftası'nda. Türkiye’deki mimarlık şirketleri, Avrupa’da, ABD’deki projelere bir yerel ortak olmadan imza atamıyorlar ama var olmanın, görünmenin yolunu başka şekillerde bulmak mümkün.

Sancaklar Camii 2015'in en iyi tasarım adayları arasında!

Londra Tasarım Müzesi’nin düzenlediği Yılın En İyi Tasarım Yarışması’nın 20 adayı arasında İstanbul’da bulunan Sancaklar Camii yer aldı..

Mardin Müzesi "Arekoparkta Bir Gün Projesi" ile birincilik ödülü aldı!

Mardin Müzesi "Arekoparkta Bir Gün Projesi" ile Uluslararası Tasarım İletişim Ödülleri (IDCA) yarışmasında birincilik ödülü aldı. Uluslararası Tasarım İletişim Ödülleri yarışmasında "Gençlere Yönelik En İyi Program" dalında altın ödüle layık görüldü.

Tevfik Balcıoğlu: İzmir tasarım kenti olacak!

Londra Tasarım Festivali'nde İzmir'i temsil eden, Akdeniz Akademisi Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyesi Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tevfik Balcıoğlu, Ege ve İzmir'in bir tasarım kenti olarak kalkınabileceğine dikkat çekti.

Londra Tasarım Müzesi Haberi

Londra Tasarım Müzesi

Britanyalı tasarımcı, mobilya zinciri Habitat'ın kurucusu Sir Terence Conran, bir defasında en önemli eserinin Londra Tasarım Müzesi'nin kurulması olduğunu söylemişti. Şimdi müze, Londra'nın müze semti olan Kensington'a taşınıyor.


İngiltere'nin Başkenti Londra'da bulunan "Tasarım Müzesi" eski yerinden Kensington Caddesi'ndeki yeni binasına taşındı. Taşınma sebebiyle yeni binada yapılan açılışa binanın mimarı John Pawson katıldı.


Deutsche...