londrada türk mutfağı Haberi
Türk mutfağını yurtdışında tanıtmalıyız deyip durduk, kötü örneklerden ileri gidemedik. Hâlâ döner ve kebaptan ibaret sanılıyor Türk mutfağı. TURYİD (Turizm ve Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği) Başkanı Kaya Demirer ısrarla “Gastronomi hem Türkiye’yi daha iyi tanıtmanın hem ülkeyi ziyaret eden turistlerden daha yüksek gelir elde etmenin yolu” deyip İspanya örneğini veriyor. Ama ne yazık ki TURYİD’in elinden gelen de sınırlı.
Neyse ki şimdi bizi bizden daha iyi anlatabilecek biri var, Alan Yau. Yau, Hong Kong’da doğmuş, Londra’da büyümüş, müthiş vizyonu olan bir Çinli girişimci. Yarattığı markaları yakından tanıyorsunuz. Wagamama, Hakkasan, Busaba Eathai, Princi... Wagamama’yla noodle’ı, Hakkasan’la Çin yemeğini, Busaba Eathai ile Tayland mutfağını dünyaya tanıttı, sevdirdi.
Pideci ve fazlası: Babaji
Şimdi de yeni projesi Babaji nam-ı diğer İstanbul Pide Salonu ile Londra’da...