06 / 07 / 2024

lübnan Bab-ül Aziziye

lübnan Bab-ül Aziziye

Libya Turizm Bakanı İkram Başimam, Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin bir dönem kalesi olan 6 kilometre uzunluğa sahip Bab-ül Aziziye karargâhının eğlence parkına dönüştürüleceği açıklandı...

1930 yılında Anadolu Ajansı'nın terk ettiği 'Orhan B. Hanı' kiraya verilecekmiş!

Babıali Ankara Caddesi'nde yer alan Orhan B. Hanı 1930 yılında Anadolu Ajansı tarafından boşaltılmış. Han, ajansın çıkmasıyla birlikte hemen kiraya verilmek üzere ilan yayımlanmış.

Aden Jet Havacılık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Aden Jet Havacılık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Başar Kerem Döper ve Şahin Babür Işık ortaklığında kuruldu.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Lübnan Parlamentosu, Dünya Bankası ile yoksul ailelere yardım için bir anlaşma imzaladı. Aylar sonra çalışmaya başlayan parlamento konut kredilerinde limitleri yükseltti.

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...

Alya Onist’te teslimler başlıyor!

Akkuş Gayrimenkul’ün Lübnan’lı El Khatib Group ile birlikte kurduğu BOSS4 Gayrimenkul imzası taşıyan projesi Alya Onist projesinde yaşam başlıyor.

Lübnan'dan 'Sayda Türk Hastanesi bir an önce açılsın' talebi!

Lübnanlı Milletvekili Usame Saad, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) açılış çalışmalarını devam ettirdiği Türk hastanesinin bir an önce faaliyete geçirilmesini talep etti. 

Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü yok!

Siyasi analist Tony Ebu Necm, Fransa'nın Akdeniz'de petrol ve gaz aramak için Lübnan topraklarındaki rolünü güçlendirmeye çalıştığına dikkat çekti ve Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü olmadığını belirtti...

Emmanuel Macron: Lübnanlıların konut ihtiyacı var!

Lübnan halkına sağlık hizmetleri, gıda, eğitim ve konut konularında ihtiyaçları bulunduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu konferansın amacının Beyrut halkının ihtiyaçlarına çok somut bir şekilde cevap vermek olduğunu belirtti.

Lübnanlılar yıkılan kentin imar edilmesini istedi!

Lübnan'ın çeşitli bölgelerinden gelerek Beyrut Limanı çevresinde toplanan onlarca Lübnanlı, ellerinde Lübnan bayrakları, yaktıkları mumlarla gerçekleştirdiği gösteride yıkılan kentin imar edilmesini istedi. 

Lübnan'da inşaat malzemesi ihtiyacı var!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Lübnan'da çok ciddi cam ve inşaat malzemesi ihtiyacı olduğu iletildi. İhtiyaçlar çerçevesinde gereken desteği vereceğimizi ifade ettik" dedi...

Lübnan art arda ekonomik krizlerin etkisine girdi!

Lübnan hükümetinin 17 Ekim 2019'da aldığı vergi paketi kararları, ülkede geniş çaplı protestoları başlattı.

lübnan Bab-ül Aziziye Haberi

lübnan Bab-ül Aziziye

Arap dünyasının en uzun soluklu diktatörüyken muhalifleri tarafından 20 Ekim 2011'de öldürülen eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kalesi, eğlence parkı olacak. Libya Turizm Bakanı İkram Başimam, Kaddafi'nin 42 yıllık iktidarı boyunca kalesi olarak kullandığı başkent Trablus'taki Babül Aziziye karargâhını halka hizmet eden bir parka dönüştüreceklerini açıkladı. Başimam, "Bab-ül Aziziye şu sıralar tamamen yıkıldı. Ancak yaklaşık 6 kilometrelik bir alanı kaplayan kalenin enkazları hâlâ duruyor. Önümüzdeki iki ay içinde enkazları kaldıracağız. İyi bir güvenlik taraması yaptıktan sonra burayı halkımıza bol yeşil alanlı bir park olarak hizmete açacağız" dedi. Libyalılar, yıllarca önünden bile geçemediği Bab-ül Aziziye yani Görkemli Kapı karargâhını bir süredir de açık pazar olarak kullanıyordu. İçinde yüzme havuzları, villalar, lüks bahçeler, spor sahaları ve yer altı sığınaklarının bulunduğu karargâh,...