05 / 05 / 2024

Lübnan koronavirüs önlemleri

Lübnan koronavirüs önlemleri

Milyonlarca kişinin açlık tehdidiyle karşı karşıya kalacağının belirtildiği Lübnan'da Ködeyemeyen bir inşaat işçisi de böbreğini satılığa çıkardı.

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

Kiralık villalara 'koronavirüs' dopingi!

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kiralık villalara talep arttı. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi talebin arttığı ifade edilirken, tüketicilerin tercihleri de ortaya çıktı.

Koronavirüs kiralık ev ilanlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını döneminde evini kiralamak isteyen mal sahipleri ilanlarda birbirinden ilginç taleplerde bulundu. Öyle ki bazı ilanlarda ev sahibi medeni durumunu gösteren döküm talep ediyor. 

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkiledi?

Ağaoğlu Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Umut Ağaoğlu koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkilediğini anlattı.

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl değiştirdi?

Move İç Mimarlık AŞ Kurucusu Barış Küpçü, koronavirüsün ev sahiplerinin yaşam tercihlerinde değişiklik yarattığını dile getirdi. 

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Koronavirüs yazlıkları kışlığa çevirdi!

Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık şehirlerden kaçmak isteyen vatandaşlar Silivri'deki yazlıklara akın etmeye başladı.

Koronavirüs Bodrum’a ilgiyi durdurmadı!

Lüks Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, tüm dünyayı etkisi altın alan koronavirüsün Bodrum’a ilgiyi durdurmadığını söyledi.

Koronavirüs mimariyi nasıl etkiledi?

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, koronavirüs salgını nedeniyle mimari anlayışında yaşanan büyük değişimleri anlattı.

Lübnan koronavirüs önlemleri Haberi

Lübnan koronavirüs önlemleri

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Lübnan'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele uygulamaları sebebiyle milyonlarca kişinin açlık tehdidiyle karşı karşıya kalacağını bildirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, HRW, Lübnan'da koronavirüs salgınına karşı hükümetin geçen aydan bu yana uyguladığı sokağa çıkma yasağının yanı sıra bir dizi önlemin vatandaşa yönelik etkilerine ilişkin açıklama yayımladı.

Küresel Kovid-19 salgınının Lübnan'daki mevcut ekonomik krizi daha da derinleştirdiği ve sosyal koruma sistemindeki eksiklikleri gün yüzüne çıkardığı belirtilen açıklamada, hükümetin, salgınla mücadele çerçevesinde durumu kritik aileleri doğrudan desteklemek amacıyla uluslararası yardımlara başvurması gerektiği bildirildi. Hükümetin bugüne kadar yardımlar konusunda bazı vaatlerde bulunduğuna fakat henüz hiçbir adım atmadığı belirtilen açıklamada, "Hükümet, koordineli ve sağlam bir yardım planını ivedilikle geliştirmezse salgınla ilgili uygulamalar nedeniyle milyonlarca Lübnanlı açlık tehdidiyle karşı...