05 / 05 / 2024

lüks evler neden satılmıyor

lüks evler neden satılmıyor

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, Batıkent civarındaki imarlı kısımlara genellikle lüks daireler yapıldığını belirterek, "Şu anda daire satışlarımız beklentilerimizin çok altında" dedi. Çelik, lüks ev satışlarındaki düşüşün nedenlerini de sır

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı: Lüks apartman neden yıkıldı?

New York Times tarafından yapılan bir araştırma ve adli analiz, büyük depremde kusurlu tasarım ve asgari denetimin nasıl ölümcül sonuçlar oluşturduğunu gözler önüne serdi. New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı. İşte o lüks apartmanın ölüm tuzağı olmasının nedenleri...

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

İzmir Narlıdere’deki lüks bir sitede çıkan yangında 8 katın hızla alev almasının nedenleri uzmanı tarafından tek tek sıralandı.  İnşaat sırasında atılan bazı hatalı adımlar binaları adeta kağıttan evler gibi bir anda küle çeviriyor.  Peki yangına karşı binalarda nelere dikkat edilmeli?

Güç lüks zerafet ve ihtişam abidesi BMW 7 serisi yenilendi! İşte fiyatı ve teknik özellikleri

BMW, kurulduğu günden bu yana ürettiği en lüks otomobili 7 serisinin tasarımını ve teknik özelliklerini güncelledi. Alman devinin son tasarımı bazı otomobilseverler tarafından Uzak Doğu ve Kore aracın ilk bakışta andırdığı yorumları yapmasına neden oldu.

Tuzla’da lüks sitenin yönetimine 'Asgari ücret cezası' tepkisi!

Tuzla’da yer alan 250 konutluk lüks bir sitede, inşaat firması geçici olarak site yönetimini üstlendi. İddialara göre, son 3 aydır yönetimin yapmış olduğu bazı uygulamalar ve cezalar site sakinlerinin tepkisine neden oldu. 

İşte İngiltere'deki en lüks ağaç ev!

İngiltere Dorset'te ağaç evlerin en lüksü yapıldı. Odunadamdan ağaç evler adındaki evlerde lüks bir daire bulunan tüm olanaklar mevcut.

Bağcılar'da lüks konut projesinin parkında zehirli zemin skandalı!

İstanbul’un Bağcılar ilçesindeki lüks bir konut projesinin çocuk parkı inşaatında, çocukların kanser başta olmak üzere birçok hastalığa yakalanmasına neden olan tehlikeli kimyasallardan yapılmış zemin kaplama maddesi ele geçirildi.

Uçak hurdasından lüks ev yaptılar!

İngiltere’de yaşayan David Palmer ile mobilya tasarımcısı kızı Emily Palmer, hurda olan uçak bölmelerinden lüks bahçe evleri tasarladı. İşte o evler...

İdeal Yaşam Evleri Çiğli'de lüks anlayışını değiştiriyor!

Türksal İnşaat, "lüksün tanımını değiştiriyoruz" sloganıyla, gençler ve kendisini genç hissedenler için "Şanslı Evler" kuruyor. Proje, zemin + 6 katta 2+1 ve 1+1 daire seçenekleri sunuyor.

Ömer Faruk Çelik: Türkiye'ye lüks rezidans değil ucuz konut lazım!

Türkiye’de alt gelir grubunun yıllık 72 bin konut ihtiyacı var. Ancak, bu kesime üretim sıfır. Sektörde ağırlıklı olarak lüks konut arz ediliyor. Bu da yıllık 24 bin arz fazlasına neden oluyor.

Özkan Özçelik: Lüks görülen konutlar yeni projelerin yanında sıradan kaldı!

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, önceden lüks görülen konutların yeni projelerin yanında sıradan kaldığını söyledi. Ankara'da artık evler kaliteli ve keyifli zaman geçirmek isteyenlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek özelliklerde inşa ediliyor...

Bodrum'daki yangında villa ve lüks evler son anda kurtarıldı!

Bodrum'daki makilik ve otluk alandaki yangında 20 hektar alan zarar görürken villa ve lüks evler yanmaktan son anda kurtarıldı, soğutma çalışmasının yapıldığı bölgede yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor

Fatih Öktem: Yalıtımı lüks görmek ciddi bir yanlış!

Yalıtımsızlığın büyük bir enerji kaybı ve cari açığa neden olduğunu belirten İzocam Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem, "Yalıtımı lüks görmek ciddi bir yanlış" dedi...

lüks evler neden satılmıyor Haberi

lüks evler neden satılmıyor

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, "Batıkent'teki evler beklentileri karşılayamadı. Müteahhit arkadaşlarımız 3-4 yıldır burada projeler ürettiler. Çoğu da yapılı. Piyasaların biraz hareketli olması, altının, doların çok hareketli olması, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar insanları bir beklenti ve tedirginlik içine sokuyor. Bu yüzden de lüks ev satışlarında sıkıntı oluşuyor. Beklentileri karşılamıyor. Batıkent'teki evler 200 bin liradan başlıyor 650 bin liraya kadar devam ediyor. 2+1 bir evler de projeye göre 300 ile 350 bin lira arasında. Nitelikli konutlar beklentimizin altında kaldı yaz sezonunda. Lüks konutları almak için vatandaşlar para bulmakda zorlanıyor. Çok güzel evler yapıldı ama alım gücü olan insanların sayısı azaldı. 

200 bin liralık bir eve 80 kişi talipse, 650 bin liralık bir eve 20 kişi talip olur. Orta gelirli bir...