08 / 05 / 2024

Lütfi Elvan özelleştirme açıklaması

Lütfi Elvan özelleştirme açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, gelecek dönemde küresel salgının etkilerinin azalacağı ve yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine girileceğine dikkat çekerek, özelleştirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

İstanbul, İzmir ve Kütahya'da 7 gayrimenkul satılıyor! Özelleştirme İdaresi Başkanlığı resmen duyurdu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İstanbul, İzmir ve Kütahya illerinde yer alan 7 gayrimenkulü satılıyor. İşte fiyat ve büyüklükleri...

O ildeki 439 bin 803 metrekarelik 14 arsa 48 taksitle satılıyor! Özelleştirme İdaresi resmen duyurdu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Bodrum'da yer alan 14 arsa 48 taksitle satılıyor. İşte Bodrum'daki satışa ilişkin tüm detaylar...

Kulis: Hazine Bakanı Nureddin Nebati gidecek yerine Lütfi Elvan yeniden getirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yeniden koltuk değişimi olacağına ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre 2 Aralık 2021'de aldığı sürpriz bir kararla görevden "affını" isteyen Lütfi Elvan yeniden koltuğa getirilecek! İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Yüzde 8'in üzerinde büyüme bekliyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Kocaeli İş Dünyası Buluşması programında çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Elvan, "2021 yılı için yüzde 8'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan duyurdu: O süre uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: '' Türk Lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresi uzatıldı.'' ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan esnafa müjdeli haber!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Salgından olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemek amacıyla; konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uyguladığımız KDV oran indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz." dedi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan önemli döviz kuru mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak" dedi. Elvan, "Enflasyonla mücadele, tüm politikalarımızın merkezinde yer alıyor" ifadesini kullandı.

Lütfi Elvan'dan kripto para açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto varlıklarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Elvan, başka ülkelerdeki kripto para uygulamalarının değerlendirildiğini de belirtti.

Lütfi Elvan'dan kripto para açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto para borsalarına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Lütfi Elvan, kripto varlıklarda yapılacak düzenlemeye ilişkin olan ayrıntıları anlattı.

Tekin Bingöl'den özelleştirme tepkisi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2002'ye kadar geçen 16 senede toplam 8 milyar dolar tutarlı özelleştirme işlemi gerçekleştirildi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, konuya tepki gösterdi.

Lütfi Elvan'dan deprem vergileri açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, deprem vergilerinin nereye kullanıldığına ilişkin “Belirli gelirler karşılığı olarak belirli harcama kalemleri veya projeler için ödenek tahsis edilmekte” dedi. 

Lütfi Elvan'dan AVM'ler için 'İngiliz modeli' teklifi!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile TESK Başkanı Bendevi Palandöken arasında yapılan görüşmede, AVM'ler için 'İngiliz modelinin' önerildiği ortaya çıktı. 

Lütfi Elvan özelleştirme açıklaması Haberi

Lütfi Elvan özelleştirme açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, gelecek dönemde küresel salgının etkilerinin azalacağı ve yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine girileceğine dikkat çekerek, "Bu süreçte fiyat istikrarını sağlayacak, mali disiplini koruyacak, para ve maliye politikalarında eşgüdümü artıracak, yatırım ortamını iyileştirecek, üretim odaklı gelir oluşturma potansiyelimizi yükseltirken salgının olumsuz etkilerini giderecek ekonomik ve sosyal dönüşüm programlarını da hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Elvan, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili ve bağlı kuruluşların 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; çiftçi ve esnaf desteklerinin sürdüğünü dile getiren Elvan, düşük faizli kredi desteğinin 2020 yılı Eylül ayı itibarıyla Ziraat Bankasınca 58,2 milyar TL, Tarım Kredi Kooperatiflerince 3,5 milyar TL olmak üzere toplam 61,7 milyar TL'lik...