28 / 04 / 2024

m2 metro hattı

m2 metro hattı

Haliç metro köprüsü, M2 metro hattı ile Yenikapı'ya aktarma yapılabilmesi için inşa ediliyor. İşte 2014 yılı Ocak ayında kullanıma açılacak olan Haliç metro köprüsü güzergahı...

Dudullu Bostancı Metro Hattı mühendislik ihalesi bugün!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Projeler Müdürlüğü, Dudullu Bostancı Metro Hattı danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihale tarihini 24 Haziran 2015 günü açıklamıştı. Açıklamaya göre, Metro Hattı mühendislik ihalesi bugün yapılacak.

Otogar-Başakşehir Metro Hattı imar planı askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya alınan Otogar - Bağcılar - Olimpiyat Köyü - Başak Konutları 4 Metro Hattı'na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı yarın askıdan iniyor.

Dudullu Bostancı Metro Hattı mühendislik ihale tarihi belirlendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından, Dudullu Bostancı Metro Hattı danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi için tarih belirlendi.

Dudullu-Bostancı metro hattı imar planı tadilatı askıya çıktı!

Dudullu-Bostancı metro hattı 1/5000 1/1000 ve 1/2000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Aralık 2014 tarihinde onaylanan imar planı 20 Temmuz'da askıdan inecek.

Gebze-Darıca-Çayırova metro hattının çalışmaları başladı!

Gebze - Çayırova - Darıca ekseninde kuzey-güney doğrultusunda hafif raylı sistem ( LRT - Metro ) hattının ön fizibilite çalışması yapılıyor

Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Metro Hattı ihalesi bugün!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Raylı Sistem Projesi hizmet alımı işi bugün saat 10:30'da ihale ediliyor. Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Metro Hattı 11.5 kilometre uzunlukta olacak...

Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Metro Hattı ihalesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Raylı Sistem Projesi hizmet alımı işi yarın saat 10:30'da ihale ediliyor. Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Metro Hattı 11.5 kilometre uzunlukta olacak...

Dudullu Bostancı Metro Hattı 13 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

Anadolu Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü, Dudullu Bostancı metro hattını ihaleye çıkardı. Dudullu Bostancı metro ihalesi 13 Ağustos 2015 tarihinde saat 14:00'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhale İşleri Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek...

Ahmet Davutoğlu: Beykoz'a metro hattı yapılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin seçim çalışması kapsamında İstanbul Anadolu yakasındaki ilçeleri geziyor. Davutoğlu'nun bugünkü ilk durağı Beykoz'du. Davutoğlu Beykoz'da yeni metro hattı müjdesini de verdi. Ardından Ataşehir'de halka seslendi.

GATEM-Gaziantep Organize Sanayi metro hattı yapılacak!

Gaziantep’in ulaşım master planında birçok projeyi hayata geçiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Başpınar Organize Sanayi Bölgesi ile GATEM arasında metro hattı yapıyor.

Gaziantep Organize Sanayi-GATEM metro hattı geliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Başpınar Organize Sanayi Bölgesi ile GATEM arasında metro hattı yapıyor. İhalesi yapılan ve toplamda 25 km olan Organize Saniyi–GATEM arasındaki hat, Beylerbeyi, Gar, Seyrantepe ve GATEM güzergahında hizmet verecek.

Alibeyköy'de metro hattı inşaatında doğalgaz borusu patladı!

Alibeyköy'de metro hattı inşaatı çalışmaları sırasında doğalgaz borusu patladı. Çevredeki binalar tahliye ediliyor.

Esenler Otogar-Başakşehir Metro Hattı imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Otogar - Bağcılar - Olimpiyat Köyü - Başak Konutları 4 Metro Hattı'na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıya çıktı...

m2 metro hattı Haberi

m2 metro hattı

Haliç metro köprüsü güzergahı!

İstanbul'da yer alan yeraltı demiryolu hatlarından biri olan M2 metro hattı, Şişhane-Hacıosman arasında çalışıyor. 2014 Ocak ayında hizmete açılacak olan Haliç metro köprüsü ile metro ile Yenikapı'ya aktarma yapılacak.


Tamamı yer altından geçen hattın kullanımda olan 12 istasyonu  bulunuyor: Şişhane, Taksim, Osmanbey, Şişli/Mecidiyeköy, Gayrettepe, Levent,  4.Levent, Sanayi Mahallesi, İTÜ Ayazağa, Atatürk Oto Sanayi, Darulşafaka, Hacıosman Seyrantepe.


Ocak 2014 yılında Haliç metro geçiş köprüsünün kullanıma açılması ile birlikte M2 istasyon sayısı 15 olacak.


Yapımına 1992 yılında başlanan ve Şişhane – Hacı Osman arasında hizmet veren M2 metrosu, 16 Eylül 2000 tarihinde hizmete girmiş olup günlük ortalama 230.000 yolcu taşıyor.


Haliç metro köprüsü güzergahı:



Haliç metro geçiş köprüsü:

Yüklenici : Astaldi.S.P.A-Gülermak Ağır Sanayi  İnşaat ve Taahhüt A.Ş İş Ortaklığı

Uzunluğu : 936 Metre.

İstasyon Sayısı:...