06 / 05 / 2024

macaristan atataürk parkı

macaristan atataürk parkı

Macaristan'ın Kispest Belediyesi "kardeş şehir" Pendik Belediyesi'ne yaptığı jest kapsamında 'Atatürk' ismini verdiği parka bir de büst dikecek

Başakşehir Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etabı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

Lüks otomobil üretiminde dünya devleri arasında ilk sıralarda yer alan BMV, Macaristan’da yeni kurmayı planladığı fabrika için Türk kamu şirketiyle el sıkıştı.

İBB'nin Atatürk Parkı'ndaki kaçak yapıları için soru önergesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi AK Partili Saim Kadıoğlu, Atatürk Parkı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen kaçak yapılar hakkında soru önergesi talebinde bulunuldu.

Rize Fındıklı’daki millet bahçesi banka kredisiyle mi inşa edildi?

Rize'nin Fındıklı ilçesinde inşa edilen ve daha sonra CHP'li belediye başkanı tarafından “100’üncü Yıl Atatürk Parkı” ismi değiştirilen millet bahçesinin Halkbank ve İller Bankası'ndan alınan krediyle yapıldığı belirtildi.

Mudanya Güzelyalı Atatürk Parkı 2'nci etap inşaatı mühürlendi!

CHP'li Mudanya Belediyesi’nin yaptırdığı Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'nci etap çalışmaları AKP'li Büyükşehir Belediyesince durduruldu. Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesis inşaatının hukuka ve usule aykırı olması sebebi ile mühürlendiğini belirtti..

Kahramanmaraş Sabancı Kültür Merkezi yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Atatürk Parkı içerisinde yer alan eski yapının yıkımına başladı.

Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri yenilendi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Ünye Belediyesi, Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri'ni baştan aşağı yeniledi.

Giresun Atatürk Stadı park oluyor!

Giresun Atatürk Stadı'nın imar planında değişiklik yapıldı. Stadın imar planı " park " olarak değiştirildi...

Atatürk Parkı Hendek Belediyesi’ne devredildi!

Hendek Belediyesi Mayıs ayı olağanüstü toplantısında alınan kararla Atatürk Parkı Hendek Belediyesi’ne devredildi.

Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi açıldı!

Tartışmalı yıkımın yaşandığı Bakırköyspor Vakfı ve Ticari İşletmeler alanında hayata geçirilen Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi hizmete açıldı

Büyükçekmece'ye yeni sosyal tesis!

Büyükçekmece'ye Büyük Atatürk Parkı gibi gözde bir yaşam alanı inşa eden Büyükçekmece Belediyesi, şimdi de ilçeye yeni bir sosyal tesis inşa ediyor.

Bakırköy Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi bugün açılıyor!

Bakırköy Belediyesi  Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi bugün düzenlenecek törenle hizmete açılıyor.

macaristan atataürk parkı Haberi

macaristan atataürk parkı

Erivan'ın baskılarına karşın bir Ermeni subayı öldürmekten hüküm giyen Azeri Subay Ramil Seferov'u Bakü'ye iade eden Macaristan, bu defa da Türkiye'ye bir jest yaptı. İstanbul'un Pendik Belediyesi ile Budapeşte'nin Kispest Belediyesi arasındaki kardeşlik; bir parka Atatürk adının verilmesi ve Atatürk büstünün dikilmesiyle devam edecek. Kispest Belediyesi'ndeki Atatürk parkı ve büstü 29 Eylül'de açılacak. 


BAŞKANA DAVET 

Pendik ile 2009'dan bu yana kardeş belediye olan Macaristan'ın Kispest şehrinin Belediye Başkanı Mr. Peter Gajda, Başkan Kenan Şahin'i mayıs ayında ziyaret etti. 17 Mayıs 2012 tarihli belediye meclisi kararı ile Kispest'te yapılan en yeni parkın adını 'Atatürk Parkı' olarak karalaştırdıklarını belirten Gajda, Şahin'e hoş bir sürpriz yaptı ve Eylül ayında yapılacak olan park açılışına davet etti. Şahin, bu jestten büyük memnuniyet duyduğunu belirtirken, "Biz de...