09 / 05 / 2024

macaristan gülbaba türbesi nerede

macaristan gülbaba türbesi nerede

Macaristan’ ın başkenti Budapeşte’de, III. Macaristan - Türkiye Iş Forumu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla düzenledi. Forum’da, Gülbaba Türbesi’ nin restorasyonuna yönelik bir de protokol imzalandı...

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Melikgazi Türbesi'nde yapılan restorasyon tepki çekti!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan Melikgazi Türbesi'de yapılan restorasyon çalışması türbenin tarihi dokusunu yok ettiği gerekçesi ile eleştirildi. Türbenin yeni haline ziyaretçiler tepki gösterdi.

Zeynel Bey Türbesi taşındı!

550 yıllık Zeynel Bey Türbesi 2 kilometre taşındı. Ilısu Baraj Gölü alanında yer alan türbe Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na yerleştirildi.

650 yıllık Zeynel Bey Türbesi 8 saatte taşınacak!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Ilısu Barajı tamamlanınca su altında kalacak 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na 52 kişilik ekip tarafından 8 saatte taşınacak.

İzmir Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir Sultan Türbesi’ndeki restorasyon ve düzenleme çalışmalarıyla kentin önemli bir değerini daha gün ışığına çıkardı.

Bursa Pir Abdal Türbesi hizmete açıldı!

Yenişehir’in Barcın bölgesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Pir Abdal Türbesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı.

Emir Sultan Türbesi açılmayı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, restorasyonu tamamlanan Emir Sultan Türbesi ve Haziresi içerisinde yer alan mescidin amacına uygun olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

İzmir'deki Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Emir Sultan Türbesi’ni baştan sona restore etti. Bahçe içinde yer alan Derviş Evi’ne de canlı insan yüzlerinden kopyalanarak yapılan 15 heykel yerleştirdi.

Bayburt Abdulvehhap Gazi Türbesi restore ediliyor!

Vali İsmail Ustaoğlu, Abdulvehhap Gazi Türbesi’nde incelemelerde bulundu. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği alanda çeşitli incelemelerde bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Konya Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi, Cuma namazı ile birlikte açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin hafızası olan eserleri ziyaret ederek, ibadet ederek yaşatmak gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs'taki Sahabe Türbesi'nin yanına kumarhaneli otel yapılıyor!

KKTC'deki Sahabe Türbesi'nin yanında devam eden kumarhaneli otel inşaatı toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor.

macaristan gülbaba türbesi nerede Haberi

macaristan gülbaba türbesi nerede


Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gül Baba türbesini Türkiye restore ettirecek.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Budapeşte'de bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Macar mevkidaşı ile ön protokol imzaladığını belirterek şöyle dedi:


''Bugün imzaladığımız anlaşma, Gül Baba türbesinin restorasyonuyla ilgili. Bildiğiniz gibi burada Osmanlı’dan kalan bazı eserlerimiz var. Onların restorasyonu konusunda bir takım girişimlerimiz oldu TİKA olarak. Bugün Gül Baba türbesinin restorasyonunun protokolünü imzaladık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu restorasyonu gerçekleştireceğiz. Ayrıca, başka restorasyonlar da düşünüyoruz.


Onları da inşallah zamanı geldiğinde gerçekleştireceğiz. Zaten çok az sayıda Osmanlı eseri bulunmakta. Onları hiç olmazsa ayakta kalması için biz Türkiye olarak gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Macar tarafı da zaten son derece olumlu yaklaşıyor bu konuya. Aslında Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilere baktığımızda gerçekten çok verimli ve gayet anlayış üzerine dayanan ikili...