02 / 05 / 2024

maden denetimleri enerji bakanlığı

maden denetimleri enerji bakanlığı

18 maden işçisini yerin altında bırakan maden faciasının ardından, iş sağlığı ve güvenliği tekrar gündeme geldi. Hazırlanan yeni pakete göre madenleri denetim Enerji Bakanlığı’na geçiyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açıkladı! 212 maden sahası ihale edilecek...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında, kapalı teklif ve açık artırma usulü ile ihaleye çıkılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Osy Hafriyat İnşaat Turizm Enerji Maden Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Osy Hafriyat İnşaat Turizm Enerji Maden Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Selaattin Yarluğkal tarafından kuruldu.

Enerji Bakanlığı 25 adet personel alacak! Son başvuru tarihi 31 Temmuz! Sakın kaçırmayın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu 25 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuruya ilişkin tüm detaylar ve başvuru şartları belli oldu.

Dms Enerji Turizm İnşaat Maden Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Dms Enerji Turizm İnşaat Maden Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Dms Enerji Turizm İnşaat Maden Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Avcılar’da yapıldı.

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Başal ve Necdet Ergün ortaklığında kuruldu.

284 maden sahası ikinci defa ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG),hukuki süreçleri sona eren ve daha önceki ihalelerine müracaat olmayan 284 adet maden sahasını ikinci defa ihaleye açacak...

ETİ Maden Bor Karbür Tesisi’nin temeli atıldı!

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ETİ Maden Bor Karbür Tesisi Temel Atma Töreni'ne, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldı. Dönmez, “Tesisimizi 24 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi…

60 ilde 500 maden sahası ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Türkiye’nin yerli kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için başlattığı ‘Milli Enerji ve Maden Politikası’ kapsamında bu yıl 2019 maden sahası ihale edilecek. 

Bu yıl 2 bin 19 maden sahası ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu yıl 2 bin 19 maden sahasını ihale edecek. İlk çeyrekte 419 sahayı ihale eden MAPEG, 1 Temmuz’da ise 60 ilde 500 maden sahası için ihaleye başlayacak.

TMSF Adularya Enerji'yi satıyor!

TMSF, Naksan Holding bünyesindeki Adularya Enerji'yi satışa çıkırıyor. Kurumun 31 arsası ve maden sahası 1.4 milyar TL'ye satılacak.

Yeni maden sahaları ihale ile satılacak!

Bursa 4. Uluslararası Blok Mermer Fuarı'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni maden sahalarının ihaleyle satılabileceğini açıkladı. 

Maden sahaları fabrikaların kurulması için ihaleye çıkarılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Belediyesi ek hizmet binasının açılışında konuştu. Dönmez, maden sahalarının fabrika kurulması şartıyla ihaleye çıkarılacağını söyledi.

O-P Grup Enerji Maden Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

O-P Grup Enerji Maden Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ünal Pala, Ali Şafak Öztürk ve Kemal Oğuz Pala ortaklığında kuruldu.

maden denetimleri enerji bakanlığı Haberi

maden denetimleri enerji bakanlığı

Hazırlanan yeni pakette, maden denetimlerinin tamamen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na devredilmesi öngörülüyor. Ancak uzmanlar, “Enerji Bakanlığı’nın üretim hedefleri, denetimleri daha da sıkıntılı hale getirebilir. Enerji Bakanlığı’nda denetim yapacak olan müfettişler, bakanlığın enerji üretim hedeflerinin sekteye uğramaması için daha çekingen davranabilir.    


Esas olması gereken denetim yapısının daha da bağımsız hale getirilmesi ve bakanlıkların dışına çıkarılmasıdır” uyarısında bulunuyor. Kısa bir süre içinde işçi ve işveren kesiminin tartışmasına açılacak olan  pakette madenlerle ilgili olarak yer alacak düzenlemeler şöyle sıralanıyor:     


MADENLERE ÖZEL BÖLÜM 


İş sağlığı güvenliği kanunu ile 3213 sayılı Maden Kanunu’nda değişiklik yapılarak maden işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği yönünden teftişi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri yapacak. Söz konusu denetimi şu anki yapıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapıyor....