04 / 05 / 2024

maden faciası iddianamesi

maden faciası iddianamesi

İddianamede, 8 tutuklu hakkında, "Olası kastla öldürme" eyleminden 301 kez, "ağırlaşmış yaralama" eyleminden ise 161 kez cezalandırılmaları talep edildi. Mahkeme 15 günlük sürede iddianameyi değerlendirecek.

Erzincan altın madeniyle ilgili korkutan rapor: Fay hattı üzerinde, 6.5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasının etkileri devam ederken madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığı belirtildi. 

Erzincan'daki maden faciasında kritik gelişme: Altın için diri fayı 'ölü' gösterilmiş!

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Erzincan'daki maden faciasına ilişkin bir son dakika açıklaması geldi ve madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığına, ancak bu fayın projede ölü gösterildiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

TOKİ Soma Konutları teslim ediliyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Soma'daki maden faciasında ölen kardeşlerimizin ailelerine yönelik inşa ettiğimiz konutlarımızı önümüzdeki birkaç hafta içinde teslim etmiş olacağız" dedi.

Soma'da madenci ailelerine konut teslimi yapıldı!

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları için Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun sahipleri, kura çekimiyle belirlendi.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

Soma'da ölen 301 madencinin ailesine konut teslimi yapıldı!

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları için Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun sahipleri, kura çekimiyle belirlendi

301 madencinin ailesi için yapılan konutlar teslim ediliyor!

301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından Soma ilçesinde şehit madencilerin geride kalan aileleri için yapılan konutlar Kasım'da teslim edilecek.

Balıkesir Belediyesi'nden yeni park!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatlarını kaybeden şehit işçilerin anısına park yaptırdı. Parkın açılışı törenle yapıldı.

Soma'da 4 milyon TL'ye gençlik merkezi inşa ediliyor!

Türkiye’nin en büyük enerji merkezlerinden olan ve geçtiğimiz yıl yaşanan maden faciasıyla gündeme gelen Manisa’nın Soma ilçesinde, Geçlik ve spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanan gençlik merkezinde çalışmalar devam ediyor.

Soma gençlik merkezi inşaatı devam ediyor!

Türkiye’nin en büyük enerji merkezlerinden olan ve geçtiğimiz yıl yaşanan maden faciasıyla gündeme gelen Manisa’nın Soma ilçesinde, Geçlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanan gençlik merkezinde çalışmalar devam ediyor.

Soma'da madenci ailelerine 2'şer daire verilecek!

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailesi başlarını sokabilecek bir ev istemişti. Devlet 90 dönüm arazi tahsis etti. İmar ve ruhsat işlemleri de tamamlandı. Her aileye iki daire verilecek..

Soma’da 9 ay sonra inşaat izni çıktı!

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin geride kalan aileleri için verilen konut sözü tutuluyor. Çalışmalar sonucu arazilere, 9 ay sonra izinler çıktı.

TOKİ Soma 301 konut ihalesi 14 Ocak'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için inşa edeceği 301 konut ihaleye çıkıyor.

maden faciası iddianamesi Haberi

maden faciası iddianamesi

Manisa Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden faciasıyla ilgili Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekenin kabül edildiğini, başsavcılıkta iddianame hazırladıklarını ve bunu Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduklarını belirtti.


Şahiner, Akhisar Adliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, 13 Mayıs 2014'de Eynez Karanlıkdere mevkisindeki bir kömür işletmesinde meydana gelen facianın ardından Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığını ve hazırlanan fezlekenin 31 Ekim'de Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini ifade etti.


Fezleke ile ekindeki delillerin, klasör belgelerinin incelenmesi için koordinatör Cumhuriyet Savcısı ile iki Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiğini ifade eden Şahiner, "Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen fezleke ve ekindeki delillerde eksiklik bulunmadığı değerlendirilmiş, Ceza Muhakemesi Kanununa göre kamu davası açılabilmesi için Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne hitaben iddianame düzenlenmiştir" dedi.


İddianame ve içeriğinin cumhuriyat başsavcılığınca incelendiğini ve uygun...