15 / 05 / 2024

Maden firmaları doğuya mı yöneldi

Maden firmaları doğuya mı yöneldi

Yeraltı kaynakları bakımından büyük potansiyele sahip Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, bu madenleri çıkarmak isteyen firmaların gözdesi oldu. yüzü aşkın firma maden çıkarmak için gerekli izni aldı.

Türk çiftçisinin gözbebeği! Toprağın bereketli çocuğu, verimiyle gözleri kamaştırdı! Yeni hedef ilginç

Türkiye'de yetişen çok sayıda ürün var. Ancak Türkiye bu ürünlerden bazılarında dünyada liderlik ediyor. İşte o ürünlerden biri de kiraz. Üreticisini her daim sevindiren kiraz yine yanıltmadı. Kirazda şimdi uzak doğuya ihracat hedefleniyor.

Çalışana 1000 lira doğal gaz desteği! Meclis’e sunulmasına az kaldı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yasa teklifi Meclis’e sunulacak… Şirketlerin ve firmaların, çalışanlarına 1000 liraya kadar doğal gaz desteği verilmesi gündemde. İşte detaylar…

Doğalgaza borsa zammı!

Doğalgaz faturalarından şirketlerin temsil, ağırlama gibi masrafları artık alınmıyor. Fakat bu defa da firmaların borsa ve kadro masrafları faturaya yansıtılacak.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı.  Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen yarışma sonucunda kazananlara 74 bin TL’lik para ödülü verildi.

İnşaat firmalarının tercihi: Afyon beyaz mermeri!

Efesus Stone, doğal taşları işleyerek farklı projelere değer katıyor. En kaliteli mermerlerinden biri olan Afyon beyaz mermeri, inşaat firmaları tarafından tercih ediliyor.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın jüri üyeleri açıklandı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) gerçekleştireceği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı. 

İMİB Doğal Taş Söyleşileri 22 Haziran'da başlıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile gerçekleşen online İMİB Doğal Taş Söyleşileri, 22 Haziran'da başlıyor. Söyleşinin konuğu Apak Mimarlık’ın kurucusu Emre Apak olacak.   

AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması için son başvuru tarihi 13 Temmuz!

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) tarafından düzenlenen AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması’nın başvuruları 13 Temmuz 2020'ye kadar devam edecek. 

İnşaat firmaları yeni döneme başlıyor! Kriterler değişti!

Koronavirüsün ardından konut tercihleri de değişti. Değişen talebe ayak uydurmak isteyen inşaat firmaları yeni bir döneme başlıyor. Artık yatay mimari, bahçe ve balkonlar, doğru havalandırma, kaliteli malzeme ve çalışma odalı evler bundan sonra ana kriterler olacak.

İMİB Doğal Taş Söyleşileri yarın başlıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından gerçekleşecek online söyleşi serisinde doğal taş kullanımının öne çıktığı yapılar gündeme gelirken, her sohbette Türk Doğal Taşı hakkında bilgiler konuşulacak.  

Rus inşaat sektöründe ilave fırsatlar doğması muhtemel!

DEİK Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Mithat Yenigün, "Rusya'da inşaat sektörünün salgın sonrası ekonomik kalkınmanın lokomotifi olabileceği düşünülüyor. Türk müteahhitlik firmalarının yer almaya devam etmesi halinde önümüzdeki dönemde ilave fırsatların doğması muhtemel" diye konuştu.

Elazığ'daki tarihi Maden Köprüsü çöktü!

Doğal olmayan heyelan riski altında bulunan tarihi Elazığ Maden Köprüsü son dönemde yağışların da etkisiyle yıkıldı...

Küçük ve orta ölçekli inşaat firmaları Amerika pazarında daha şanslı!

MÜSİAD Amerika Başkanı Ayhan Özmekik, Amerika pazarında yatırım yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarına, "Buraya yatırım yapmak isteyenlerin doğru yerlerde, doğru insanlardan destek almalarını özellikle tevsiya ediyorum" önerisinde bulundu..

Maden firmaları doğuya mı yöneldi Haberi

Maden firmaları doğuya mı yöneldi


Çözüm süreci ile huzur ve güven ortamının sağlanmasının ardından çok sayıda firmanın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde maden aramak için izin aldığı belirtildi. 


Yeraltı kaynakları bakımından büyük potansiyele sahip Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, bu madenleri çıkarmak isteyen firmaların gözdesi oldu. Çözüm sürecinin hemen ardından çalışmalara başlayan yüzü aşkın firma, ilgili kuruluşlara yaptıkları başvurunun ardından bölgede maden çıkarmak için gerekli izni aldı.   


Maden Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Mustafa Doğu, Türkiye'de üretilen ham petrolün yüzde 60-70'inin Diyarbakır, Batman ve Siirt'te üretiminin gerçekleştirildiğini söyledi. 


Son 15 yılda Diyarbakır bölgesinde mermercilik sektöründe büyük gelişme olduğunu ve bu sayede ülke ekonomisine katkı sağlandığını belirten Doğu, "Bölgemiz dünyanın en eski madden yataklarına sahiptir" dedi. 


"Sektör sayesinde çok sayıda kişi işe kavuşacak" 


Çözüm sürecinin başlamasından sonra çok sayıda...