06 / 05 / 2024

Maden işletmeleri

Maden işletmeleri

22 maden işletmesi kapandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TTK'dan iş alan 22 maden işletmesinin "torba yasa" sonrası yeni haklarının düzenlenmemiş olması gerekçesiyle kapatıldığını bildirdi.

Maden işletmeleri 2012'de 952 milyon ton atık üretti!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2012 yılına ilişkin Maden İşletmeleri Su, Atıksu ve Atık İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, maden işletmeleri tarafından 116 milyon metreküp su çekildi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli alımında bulunacak! İşte kadro ve şartlar!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli ve eski hükümlü işçi alacağını duyurdu. İşte şartlar!

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Goldenhorn Otelcilik Ve Yatırım İşletmeleri Anonim Şirketi Kuruldu!

Goldenhorn Otelcilik Ve Yatırım İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Şişli’de Miktat Kutlu tarafından kuruldu.

Bk Operasyonel Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Restoran İşletmeleri Ticaret Limited kuruldu!

Bk Operasyonel Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Restoran İşletmeleri Ticaret Limited bugün Şişli'de Burak Katırcı tarafından kuruldu.

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satıyor! 

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satmaya karar verdi, iki şirket ortaklıktan çıkmak için hazırlıkta...

Boğaziçi Konak Turizm İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Konak Turizm İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda   750 binTL sermaye bedeli ile Dilek Sayıoğlu, Selim Polat, Reşat Çebİ tarafından kuruldu.

Özel Seyahat Turizm Otomotiv Ve Lojistik Otobüs İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Özel Seyahat Turizm Otomotiv Ve Lojistik Otobüs İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Şişli'de 225 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Çevik tarafından kuruldu.

Emlak işletmeleri web tapudan yetki talep edebilir mi?

Kullanımı git gide yaygınlaşan Webtapu uygulamasıyla yetki belgeli emlak işletmeleri taşınmaz maliklerden yetki talep edebilecek.

Musen Turizm İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Musen Turizm İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  500 bin TL sermaye bedeli  ile  Bülent Toktaş tarafından kuruldu.

Akya Gayrimenkul Ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Akya Gayrimenkul Ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Aşçı tarafından kuruldu.

Emlak işletmeleri iflasa mı sürükleniyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle, işlerine ara veren emlak işletmeleri iflasa sürükleniyor...

Colorful Excellent Veyron Otelcilik Kiralama Ve Yatırım İşletmeleri Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Colorful Excellent Veyron Otelcilik Kiralama Ve Yatırım İşletmeleri Turizm Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin 459 TL sermaye bedeli ile Osman Çelik tarafından kuruldu.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü hizmet binasının inşaatı TBMM'de!

Eti Maden İşletmelerinin Genel Müdürlüğünün hizmet binasının inşa süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Maden işletmeleri Haberi

Maden işletmeleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabulünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in elektrik tasarrufu özelliği bulunmayan eski beyaz eşyaların yenileriyle değiştirilmesi ve bina yalıtımına ilişkin teşvik açıklamalarının sorulması üzerine Yıldız, şunları kaydetti:


"Enerji tasarrufu ve verimliliği en önemli yerli kaynağımız. Yerli kaynaklardan her yıl 15 milyar lira civarında tasarruf edebileceğimiz ve son 3 yıldır da hamdolsun her yıla dönük genel tespitlerimizde 2,5-3 milyar lira bir tasarrufumuz oldu. Bu büyük bir baraj yapmaktan kurtulmak ve bunu ekonomiye kazandırmak anlamına geliyor."


Bu konuda bakanlıkların geniş uzlaşı içerisinde çalışmalar yaptığını anlatan Yıldız, Maliye Bakanı Şimşek'e açıklamalarından dolayı teşekkür etti. 2012 yılının başından itibaren tasarrufu olmayan beyaz eşya üretiminin durdurulduğunu anımsatan...