23 / 07 / 2024

maden işletmelerinin ruhsatları iptal

maden işletmelerinin ruhsatları iptal

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Maden Kanunu’nun ilgili hükümlerini yerine getirilmeyen 45 maden işletmesinin ruhsatını iptal etti.

Altın için yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın hamlesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın ile ilgili yeni bir hamle geldi. Bakanlık Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın kararı çıktı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis ettiğini açıkladı.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

Restoran ve kafeler fiyat tarifelerini duyurmak için dijital panolar kullanabilecekler

Ticaret Bakanlığı, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilen kafe ve restoran gibi gıda işletmelerinin önüne fiyat tarifesi konulması uygulaması doğrultusunda dijital ve elektronik panoların da kullanılabileceğini açıkladı.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap'ın ruhsatları alındı! Kaç konut ve kaç dükkan için ruhsatlar tamamlandı?

Emlak Konut GYO tarafından, Avcılar Firuzköy 2. Etap için yapı ruhsatlarının alındığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Taksi ücretlerine tamı tamına yüzde 100 zam yapıldı! Minibüs ücretlerine de zam geliyor!

Afyonkarahisar’da taksi işletmelerinin fiyat tarifesinde değişikliğe gidildi. Bu kapsama, fiyatlara yüzde 100 zam yapıldı. Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karataş, minibüs ücretlerine de zam sinyali verdi.

Depremde ağır hasar alan işletme sayısı açıklandı!

Deprem bölgesindeki esnaf işletmelerinin yüzde 50,49'unun ağır hasarlı olduğunu belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın en büyük isteğinin hibe desteği verilmesi ve mevcut borçların 2 yıl süreyle ertelenmesi olduğunu söyledi.

Altında nefesler tutuldu! Piyasaların gözü kulağı ABD'den gelecek o haberde!

Fed açıklamalarının ardından yeniden hareketlenen ancak dalgalı bir seyir izleyen altın piyasası yurt dışından gelecek çok önemli bir veriye odaklandı. Bu değerli maden için uzmanlar da, “Bu veri gelmeden yatırım yapmayın!” uyarısında bulundu.

Dev şirketten işe alım ilanı! Başvurular bugün başladı

Yassı çelik üreten entegre tesisi İsdemir, büyüme stratejisi ve işletmelerinin ihtiyaçları doğrultusunda saat ücretli olarak görev yapmak üzere işe alım yapacağını açıkladı. İşte başvuru şartları ve başvuru tarihi...

Varlık barışından yararlanma süresi 30 Haziran'da sona eriyor!

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Emre Özerçen, mükelleflere herhangi bir mali yükümlülük getirmeden işletmelerinin mali yapısını düzenleme imkanı sağlayan varlık barışı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte o açıklamalar...

Artan malzeme fiyatları inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Müteahhitler hayata geçireceği yeni projeler için ruhsatlarını alıyor fakat artan malzeme fiyatları nedeniyle inşaat süreci çok daha bir şekilde temkinli ilerliyor. 

Emlakçılar dikkat! O tarih ertelendi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak işletmelerinin ruhsat şartlarının ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emlakçılık yetki belgesinde muafiyet fırsatı bugün sona eriyor!

Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla sayıdaki emlakçılık faaliyeti gösteren işletmeyi ilgilendiren düzenleme 1 Nisan 2021'de yürürlüğe alındı.  Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler bugün sona eriyor.

maden işletmelerinin ruhsatları iptal Haberi

maden işletmelerinin ruhsatları iptal

Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Maden Kanunu’nun ilgili hükümlerini yerine getirilmeyen 45 maden işletmesinin ruhsatını iptal etti. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Balıkesir’de 7, Tokat’ta 5, Mersin’de 4 ve Aydın’da 3, Adana, Ankara, Antalya, Manisa, Sakarya ve Yozgat’ta 2’şer, Adıyaman, Afyonkarahisar, Bartın, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Karaman, Muğla, Niğde, Sinop, Sivas ve Uşak’ta ise 1’er olmak üzere 24 ilde 45 madenin ruhsatı iptal edildi. Öte yandan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın cevaplaması istemiyle verdiği önergede, “Soma ve Ermenek’ten sonra kaç maden kazası meydana geldi? Bu kazalarda kaç madencimiz hayatını kaybetti?” diye...