29 / 04 / 2024

maden kazaları

maden kazaları

Karaman’da bir kömür ocağında meydana gelen su baskınında 18 işçi yerin 350 metre altında mahsur kaldı. İBB 10 kilometreden su tahliyesi yapabilen AHTAPOT ile 5 dalgıç 7 kurtarma personelini bölgeye gönderdi.

Konya'dan da Ermenek'e bir ekip gidiyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ermenek'teki kurtarma çalışmaları yapılan bölgeye, 30 kişiden oluşan 9 ekip gönderdi. Ekipler, kurtarma çalışmaları boyunca günde 3 öğün 2bin kişilik yemek verecek.

Taner Yıldız: Su seviyesi yükseliyor, zaman aleyhimize işliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan işçilere ulaşabilmek için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Madendeki suyun tahliyesi en az 2 gün sürer"

Kömür ocağının sahibinin yeğeni Şahin Uyar, "Mahsur kalan işçiler, suyun geldiği yönün tersine hareket edebilmişlerse yaşama şanslarının yüksek olduğunu düşünüyorum. Tek umudum da bu" dedi.

Madendeki suyun kısa sürede boşaltılması zor!

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, "Ermenek'te galerideki suyun kısa sürede çekilme ihtimali çok düşük. Birkaç saatte boşaltılma olasılığı da düşük" dedi.

Ermenek'te madeni su bastı! Çok sayıda işçi mahsur kaldı!

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki özel bir maden ocağında sızıntı şeklinde başlayan su baskınında su seviyesi giderek yükseldi. Ocakta mahsur kalan 18 işçi için kurtarılması için çalışılıyor.

Türkiye'de yaşanan maden kazaları!

Türkiye'nin birçok bölgesinde yer alan kömür ve diğer maden ocaklarında yaşanan iş kazalarında 3 binden fazla işçi hayatını kaybetti. Kazaların pek çoğunun grizu patlaması nedeniyle meydana geldiği biliniyor...

Erdinç Günay: Maden kazalarında zamanla yarışılıyor!

AA muhabirinin İş Güvenliği Uzmanı Maden Mühendisi Erdinç Günay'ın ''Yeraltı Maden İşletmeciliğinde Tahlisiyecilik'' konulu araştırmasından derlediği bilgilere göre ocak yangınları gibi olumsuz durumlarda olaylara müdahale zamanı önem taşıyor.

Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre, iş kazası sonucu ölümler daha çok inşaat, tarım, taşımacılık, belediye, metal, maden sektöründe yaşandı. Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu.

Maden işçisine sigorta müjdesi!

Maden kazalarıyla sarsılan Türkiye'de, işçiler özel sigorta ile güvencelendirmeye çalışılacak. Özel sigortacılık şirketleri madenlerde risk denetimi yapacak, bütün işçilere kaza sigortası zorunlu olacak.

2014 enerji sektörü!

Türkiye'de 2014 enerji gündemine maden kazaları ve Kuzey Irak petrolünün sevkıyatı, dünya gündemine Rusya’nın “ gaz tekelinin ” kırılması çabaları ile düşen petrol fiyatları damga vurdu.

İş kazalarına hapis cezası geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik inşaat ve maden işyerlerinde mevzuat değişikliklerine ilişkin çalışmaların tamamlandığını söyledi. Çelik iş kazalarında hapis cezası getirileceğini belirtti...

Maden sektöründe daralma başladı!

"Sektörümüzde son iki yılda önemli ölçüde daralma yaşanmaya başladı, artış oranları düştü" diyen Maden Mühendisleri Odası Başkanı Yüksel, madenciliğin sorunlarının çözümü için "Madencilik Bakanlığı kurulmalı" önerisinde bulundu

Soma Maden Ocağı'nda 1700 işçiden iş bırakma eylemi!

Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda çalışan bin 700 işçi, "işçi ücretleri arasında adaletsizlik olduğu" gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.Gece vardiyasındaki işçiler de eve gitmeyerek eylem yapan arkadaşlarına destek verdi.

Maden sektöründe iş sağlığı ve güvenliği için kurulan araştırma komisyonunun görev süresi uzatıldı!

Manisa Soma'da başta 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden kazalarının araştırılarak bu sektörde alınması gereken İş Sağlığı ve İş Güvenliği Tedbirlerinin Belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırması komisyonunun görev süresi uzatıldı...

Elazığ Merkez'de icradan 3 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Elazığ 2. İcra Dairesi; Elazığ Merkez Örençay Köyü'nde yer alan Ünallar İnşaat'a ait maden sahasını 15 Aralık 2014 günü 11:00 - 11:05 arasında satışa çıkarıyor.

Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı!

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı. Söküm çalışmalarının durduğunu vurgulayan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kazanın olduğu yerde yeni bir yangın çıktığını açıkladı.

Gelişmiş ülkelerde iş kazaları çok az!

KOSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet içi eğitim programları kapsamında personeline iş Sağlığı ve iş Güvenliği eğitimleri verdi. Eğitimde iş kazalarının büyük çoğunluğunun gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde görüldüğüne dikkat çekildi.

Işıklar Maden Ocağı'nda 1.700 işçi işbaşı yaptı!

Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs tarihinde 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının yaşandığı ocağı işleten Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Işıklar maden ocağına yeniden üretim izni verildi.

Soma Işıklar Maden Ocağı'nda bin 700 işçi işbaşı yaptı!

Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda dördüncü ve beşinci ayakta üretime izin verilmesi ile birlikte yaklaşık bin 700 işçi işbaşı yaptı.İlçede 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 işçi yaşamını yitirmişti.

Soma Kömür'de maden kapatılma kararı salı günü belli olacak!

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Işıklar ve Atabacası maden ocağında faaliyetlerin durdurulması, ilçede büyük endişe yarattı. 5 bin 600 kişinin çalıştığı ocaklardaki madenciler “Ocaklar kapanırsa Soma da ölür” dedi.

maden kazaları Haberi

maden kazaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karaman'da meydana gelen maden ocağı kazası nedeniyle alarma geçti. İstanbul İtfaiyesi'nin elinde bulunan 10 km den su tahliyesi yapabilen "AHTAPOT" su tahliye aracı ile 5 dalgıç 7 kurtarma personeli  bölgeye gönderildi.


Karaman'daki maden ocağı su baskınıda görev alacak AHTAPOT, 10 Km. mesafeye  saatte 540 bin litre su tahliye edebiliyor. AHTAPOT Maden ocağında meydana gelen su baskınında tahliye çalışmalarında 5 dalgıç 7 personel görev...