06 / 05 / 2024

Maden ocakları ihracat hedefi

Maden ocakları ihracat hedefi

Madencilik sektörü, ihracattaki yükseliş ivmesini Ekim ayında da korudu. 2012 yılını 4 milyar 182 milyon dolar ihracat ile kapatan sektör 2013 yılının onuncu ayında bu rakamı yakaladı...

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

Maden sektöründe hedef 40 milyar dolar ihracat!

Ekonominin üç senelik yol haritasını belirleyen OVP’de madencilik sektörü de geniş yer buldu. TİM Maden Sektör Kurulu Rüstem Çetinkaya, “Eğer OVP’deki maddeler uygulanırsa, 6,5 milyar dolarlık ihracatımızı 30-40 milyar dolar seviyelerine çıkarabiliriz” dedi.

Worldbiz Enterprise İnşaat Maden Tekstil İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Worldbiz Enterprise İnşaat Maden Tekstil İthalat İhracat Limited Şirketi Kağıthane’de   10 bin TL sermaye bedeli  ile  Md Muzahıd Hossaın  ve Rıduanul Alam tarafından kuruldu.

Erven Maden İnşaat Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Erven Maden İnşaat Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Karabulut tarafından kuruldu.

Ensa Altyapı Maden İnşaat İhracat İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ensa Altyapı Maden İnşaat İhracat İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Enes Akaryıldız tarafından kuruldu.

Arsen Maden Yapı İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsen Maden Yapı İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdülmelih atay ve Adem Atay ortaklığında kuruldu.

Tacikistan yatırımlarında inşaat ve sanayi sektörü ilk sıralarda!

Tacikistan'a geçen sene 645 milyon dolar yabancı yatırım yapıldı. Doğrudan yabancı yatırımların, sanayi, iletişim, tarım, altyapı, inşaat, jeolojik arama-keşif ve maden ocaklarının işlenmesi alanlarına yapıldığı belirtildi.

Natres İnşaat Maden Turizm Emlak Gıda Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Natres İnşaat Maden Turizm Emlak Gıda Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ahmad Alhussen tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Doğal taş ihracatçılarına Eximbank güvencesi!

Katma değerli ürün ihracatında Türkiye’nin önemli sektörleri arasında yer alan maden ve doğal taş sektörünün ihracatta alacağı riskin, Eximbank’ın "Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası" ile ortadan kaldırılacağı bildirildi.

Alican Önlü: Tunceli maden ve taş ocaklarının tehdidi altındadır!

HDP Milletvekili Alican Önlü, Tunceli'deki taş ve maden ocaklarını TBMM gündemine taşıdı. Önlü, ''Açılmak istenen ve şu anda işletilmekte olan taş ve maden ocaklarıyla halkın yaşam alanları ellerinden alınırken, halk zorunlu göçe de tabii tutulmaktadır.''dedi.

Aydın Kalker ve Kırma-Eleme Tesisleri projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da !

Aydın İli, Söke İlçesi, Yamaç Mahallesinde 2-A Grubu Maden Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisleri Projesi planlanmaktadır. Projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da yapılacak.

Hepaş İnşaat Gıda Tarım Maden İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hepaş İnşaat Gıda Tarım Maden İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 150 bin TL sermaye ile bugün Ümraniye'de kuruldu.

Sarıyer Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi'nin toplantısı 17 Mart'ta!

Akdağlar Mad. San. ve Tic. A:Ş tarafından, İstanbul Sarıyer'de II (a) Grubu Maden Ocakları (Kalker, Kumtaşı) Ve Tesisleri, Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi projesinin işletilmesi için 17 Mart günü halk toplantısı düzenlenecek.

Maden ocakları ihracat hedefi Haberi

Maden ocakları ihracat hedefi

İMİB verilerine göre Ocak-Ekim 2013 döneminde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 24,54 artışa imza atan madencilik sektörünün ihracatı 4 milyar 178 milyon dolara ulaştı.


Türk madencilik sektörü, Ekim ayı sonu itibari ile 10 ayda değer bazında 4 milyar 178 milyon dolar ihracat gerçekleştirirken, 2012 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 24,54 artış sağladı. Bu dönemde ihracatın en fazla yapıldığı ilk beş ülke ise değişmeyerek,  Çin, ABD, Irak, Belçika ve İtalya olarak sıralandı.


Ekim ayında 386 milyon 732 bin dolarlık ihracat yapan sektör, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ihracatını yüzde 13,82 oranında artırdı. Madencilik sektörünün toplam ihracatı içinde 184 milyon 418 bin dolarlık ihracat ile doğal taş sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren alt sektör oldu. 

Sektörün en fazla ihracat yaptığı ülkelerin başında gelen...