05 / 05 / 2024

maden sahasının aramaya açılması

maden sahasının aramaya açılması

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin ilana göre, ihale yoluyla aramaya açılacak maden sahaları, sekiz adet I-(B) Grubu, 131 adet II. Grup maden ve 155 adet IV. Grup madenden oluşuyor.

İstanbul Formula 1 sahasının ihalesi yapılacak! İstanbul Formula 1 sahası ihalesi için "F1" şartı! 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Formula 1 sahasının ihalesinin gelecek ay yapılacağını kaydederek "İhaleye çok önemli bir şart koyduk. 2026 itibarı ile birlikte Formula1'i İstanbul'a getirme şartı koyduk. Bu tarz organizasyonların İstanbul'a gelmesi çok önemli." diye konuştu.

Erzincan İliç'teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgeleri iptal edildi!

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda Anagold Madencilik'e ait altın madeninin izinleri iptal edildiği açıklandı.

29 ilin yüzde 67'sine maden ruhsatı verildi!

Ülke topraklarının yüzde 67'si maden sahası oldu. İncelenen 29 ilde toprakların yüzde 67'sinin madenler için ruhsatlandırıldığı ortaya çıktı.

Erzincan altın madeniyle ilgili korkutan rapor: Fay hattı üzerinde, 6.5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasının etkileri devam ederken madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığı belirtildi. 

Elektrikte bunu sakın yapmayın. Faturayı anında 2 katına çıkarıyor. 2 kat fazla para ödersiniz

Elektrik kullanım ücretlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar tasarruf etmenin yollarını aramaya başladı. Elektrik faturasını anında 2 katına çıkaran yöntem paylaşılarak vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Doları olanların adeta dünyası başına yıkılacak! Ünlü ekonomist uyardı.. Sakın bu hatayı yapmayın!

ABD'de bankaların iflası sonucu, tırmanışa geçen dolar kuru, bugün 19 TL seviyesini geçti. Vatandaşlar ise 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sualinin cevabını aramaya başladı  Elinde doları olanların işi zor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ikaz etti. 40 sene sonra bir ilk olacak! Sakın bu hatayı ya

Altın ve dolarda şok tahmin! Biri çakılacak, diğeri uçacak!

Altın fiyatlarında geçtiğimiz cuma günü yaşanan şok düşüş, yatırımcıyı oldukça endişelendirdi. Peki altındaki bu düşüş yeni haftada da devam eder mi, bu değerli maden düşüşünü sürdürür mü? İşte bununla ilgili uzmanlardan çok çarpıcı yeni tahminler geldi.

O ilden milyonlarca dolarlık altın çıkarılacak! Tüm gözler cuma gününe çevrildi!

Heyecanla karşılanan altın rezervi bulunmasında yeni gelişme bir yaşandı. Bilecik Söğüt'te GÜBRETAŞ'a ait maden sahasında bulunan 109 ton altın yani 3,5 milyon ons altın keşfinde beklenen tarih için geri sayım başladı. İşte detaylar...

284 maden sahası ikinci defa ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG),hukuki süreçleri sona eren ve daha önceki ihalelerine müracaat olmayan 284 adet maden sahasını ikinci defa ihaleye açacak...

İhlas Gayrimenkul Çukurca'daki maden sahası için ruhsat başvurusu yaptı! 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Hakkari ili, Çukurca'da bulunan maden sahası ile ilgili yaptığı işletme ruhsatı talebi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygun görüldü...

TCDD, Siirt'teki Kurtalan İstasyon sahasını kiraya veriyor!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürlüğü/Merkez Emlak Komisyonu Başkanlığı, Siirt'teki Kurtalan İstasyon sahasını kiraya verecek.

Cengiz Holding, Kaz Dağı'nda maden satın aldı!

Cengiz Holding Kaz Dağı'nın Halilağaköyü yakınlarında Kanadalı Liberty Gold ve Teck Resorurces’a ait altın bakır madenini 55 milyon dolara satın aldı. 

60 ilde 500 maden sahası ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Türkiye’nin yerli kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için başlattığı ‘Milli Enerji ve Maden Politikası’ kapsamında bu yıl 2019 maden sahası ihale edilecek. 

maden sahasının aramaya açılması Haberi

maden sahasının aramaya açılması


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, hukuki durumları sona eren 294 maden sahasını ihale yoluyla aramalara açacak.


Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin ilana göre, ihale yoluyla aramaya açılacak maden sahaları, sekiz adet I-(B) Grubu, 131 adet II. Grup maden ve 155 adet IV. Grup

madenden oluşuyor.


Sahaların koordinat dökümleri, alanlarını ve ihale tarihlerini içeren listeler, Maden İşleri Genel Müdürlüğü ile genel müdürlüğün internet sayfasında en az iki ay süre ile ilan...