07 / 05 / 2024

mağazalara ciro kirası

mağazalara ciro kirası

İTO yönetimi ve 3 perakende derneği bir araya gelerek, kiraya vereni de kiracıyı da mağdur duruma düşüren azalan çalışma süreleri konusunu değerlendirdi. 500 markanın temsilcisi olan 3 derneğin yöneticileri kiralara ilişkin önerilerde bulundu.

Fasulyenin kilosu 100 TL oldu, mağdur ev sahibinden paylaşım gecikmedi: 'Benim evin kirası 20 kilo ayşe fasulye ediyor'

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, kiracı mağduru ev sahibi Hakan Kara'dan yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi.  İşte Hakan Kara'nın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Perakendecilerden kira mevzuatı güncellensin talebi!

Perakendeciler gümrük vergilerinin indirilerek ithal ham maddeye rekabetçi bir fiyattan erişmek isterken ayrıca alışveriş merkezinde sabit kiranın yanında ciro kirası ödenmeye neden olan mevzuatın da güncellenmesini istiyor.

Mağdur ev sahibi: 1 aylık aldığım kira ile 2 öğün yemek yiyebiliyorum!

Ev sahipleri arasında tahliye ve kira artış oranı için yaşanan tartışma ve kavgalarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi, 1 aylık kirasının 2 öğün yemeğe denk olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Mağdur ev sahibinden düşük kiralara bir isyan daha: 1.500 TL ev kirası olur mu? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de düşük kiralara isyan ederek, "1.500 TL ev kirası olur mu?" diye sordu.

Google'ın fiyat performans telefonunu bekleyenler müjde! Tarih verildi

Google'ın henüz detayları tam netlik kazanmış olmasa bile ortaya çıkan son bilgiler ışığında Google'ın yeni fiyat performans odaklı Pixel 7a modeli önümüzdeki 2 hafta içerisinde mağazalara ulaşacak.

A101'den ayçiçek yağına kuyruk oluşturacak çılgın indirim! Fiyatını duyan mağazalara akın etti!

5 litrelik ayçiçek yağı için A101 mağazasında indirim var! Daha önce hiç bu kadar uygun fiyata alamamıştınız...Hemen bakın...Sakın kaçırmayın!

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir mağazalara yönelik tartışmaların devam ettiği bu dönemde Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara "Veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.

A101’de beklenen gün geldi! Stoklar tükenmeden kapmanız gereken ürünler var! 17 Kasım 2022 fiyat listesi..

A101’in günler öncesinden yayınlanan 17 Kasım Perşembe günü kataloğundaki ürünler için vatandaşlar mağazalara akın edecek. Çünkü bugünden itibaren A101’de benzinli moped, elektrikli moped, televizyon, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makineleri çılgın indirimlerle satışa sunulacak.

A101'den robot süpürgelerde bayramı’ Xiaomi, Fantom, Homend... 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

A101, piyasasının birbirinden değerli robot süpürgelerini satışa çıkardı. Mağazalara sınırlı sayıda gelen süpürgeleri almak için elinizi çabuk tutun. A101'de hangi robot süpürgeler satışta? A101'de satışa çıkan robot süpürgelerin fiyatı ne kadar? İşte 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Fırsatçı kiracılara dikkat! Hem kirasını ödemiyor, hem de..

Son günlerde haksız tahliye talep eden hak sahipleri gündemde. Fakat açılan davalar gösterdi ki bu durumu fırsata çeviren ve kirasını ödemeyen kiracılarda bulunuyor. Kiracının tahliye oyunu sebebiyle kira gelirleri ile yaşamak zorunda olan çok sayıda konut sahibinin mağdur olduğu iddia ediliyor.

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

mağazalara ciro kirası Haberi

mağazalara ciro kirası

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat bugünkü köşesinde İTO yönetimi ve 3 perakende derneğinin gerçekleştirdiği toplantıyı ve konuşulanları kaleme aldı.

İşte Osman Arolat'ın 'İTO ve işyeri kiraları sorunu' başlıklı yazısı...

İTO yönetimi ve 3 perakende derneği, kiraya vereni ve kiralayanı zor duruma düşüren azalan çalışma sürelerine ilişkin değerlendirme yaptılar. 115 bin mağaza ve 700 bin çalışan sayısıyla büyük bir ekonomik değere sahip olan marka temsilcileri devletten konuya ilişkin çözüm istiyor.

Haftalık çalışma saatlerinin günde 14 saat ve 6 gün esası dikkate alınarak 84 saatten, 40 saatten aza düşürülmesinin ardından, 3 perakende sektörünün tüzel kimlik temsilcileri ile İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve yönetim kurulu üyeleri toplandılar. 

Avdagiç, çalışma sürelerinin 40 saatin altına düştüğüne dikkat çekerek, “Kira bedelleri işletmelerin yükünü ağırlaştırıyor. Bu durum kiraya vereni...