02 / 05 / 2024

mahalleler birliği tapu sorunları

mahalleler birliği tapu sorunları

İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü uğurlanacak.

Çatak Belediyesi ile Tapu Kadastro iş birliği yaptı!

Çatak Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) üzerinden ihtiyaç duyulan verilerin paylaşımıyla ilgili iş birliği yapıldı. 

Sahte tapuya karşı işbirliği!

Sahte tapuya karşı Tapu Kadastro ve Noterler Birliği harekete geçti. İki kurumun oluşturduğu ortak altyapı sayesinde tapu görevlisi vekaletin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anında görüp, müdahele edebilecek.

Tapu.com iş birliği yaptığı finansal kurum sayısını 14’e çıkarttı!

Ekspertiz raporlu gayrimenkulleri ciddi alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, yeni anlaşmalarla beraber iş birliği yaptığı finansal kurum sayısını 14’e çıkarttı.

Sarıyer Mahalleler Birliği'nden imar planı eylemi!

Sarıyer Mahalleler Birliği üyeleri, Sarıyer'in gecekondu mahallesini kapsayan imar planlarının, İBB Planlama Müdürlüğü tarafından Sarıyer Belediyesi'ne gönderilmesi nedeniyle eylem yaptı.

Tapu ve dask arasında işbirliği!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) arasında ‘Afet Sonrası Hasarlı Alanlarda Havadan Görüntü Alımı ve Veri Üretimine İlişkin İşbirliği Protokolü’ düzenlenecek.

Coldwell Banker Türkiye ile İş Bankası'ndan dev işbirliği!

Coldwell Banker Türkiye ve Türkiye İş Bankası, dev bir işbirliğine imza attı. Konut kredisi ve tapu işlemlerine hız ve avantaj katacak işbirliği ile her Türkiye İş Bankası noktasında, Coldwell Banker ofisine özel bir temsilci olacak..

Mahalleler Birliği Şişli'de kentsel dönüşümü eleştirdi!

İstanbul'un çeşitli mahallelerinden üyeleri bulunan Mahalleler Birliği Şişlide toplandı. Kentsel Dönüşüm çalışmalarının deprem hazırlığı yapmak yerine zenginleri daha da zengin ettiğini söyleyen mağdur üyeler; konuyu Ankara'ya taşıma kararı aldı.

Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği kamulaştırma kararına dava açacak!

Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği acele kamulaştırma kararını protesto edecek. Bugün saat 12:00'de Gaziosmanpaşa Meydanı'ndan buluşacak birlik basın açıklamasıyla davalarını açacaklar.

Mahalleler Birliği imar affı kanunu için Ankara'ya gidiyor!

İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü uğurlanacak.

Mahalleler Birliği tapu sorunları için Ankara'ya gidiyor!

Tapu sorunlarına çözüm bulabilmek için İstanbul'un çeşitli semtlerinden vatandaşların oluştur Mahalleler Birliği sorunlarını iletmek için Ankara'ya gitmeye hazırlanıyor.

Mersin'de Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'ne 3 dönümlük arazi devredildi!

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ( MESOB ) esnaf odalarının tek çatı altında hizmet vermesi için arsa talebine Tarsus Belediye Meclisince olumlu cevap verildi...

Marmara Belediyeler Birliği, Facebook ve Twitter'ı tartışıyor!

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Propaganda Sürecinde Etkili Sosyal Medya” paneli başladı. Panele, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Odun Herif lakaplı Twitter kullanıcısı ve sosyal medyadan önemli isimler katılıyor...

OGİAD ile Mobilyacılar Odası işbirliği yapacak!

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) üyeleri ile Mobilyacılar Odası üyeleri bir araya geldi. OGİAD Başkanı Halil Çiftçi, sektörün gelişmesi için odayla işbirliği yapmak istediklerini söyledi...

mahalleler birliği tapu sorunları Haberi

mahalleler birliği tapu sorunları

İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü saat 12.00'de Şişli Cevahir AVM önünden uğurlanacak. 


Heyet, önceki gün Aydınlık'ı ziyaret etti. 2012'de çıkarılan her iki kanun da 15 Mayıs 2015'te yürürlükten kaldıracak. Güvencesiz kalacak mahalleliler için harekete geçen İstanbul Mahalleler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada "Haklarımız güvence altına alınmadan kanunlar kaldırılmamalıdır. Bugüne yaşanan mağduriyetler dikkate alınarak gerekli denetim ve düzenlemeler yapılmalıdır. 

Kentsel Dönüşüm uygulanmasında rant lobilerinin kanunda değişiklik istekleri, emeğiyle geçinen bizlerin aleyhine işletilmektedir"...