17 / 02 / 2025

Mahkeme harcı

Mahkeme harcı

2016 yılında alınacak mahkeme harçları, 25 Aralık 2015 tarihinde Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı. Peki, mahkeme harçları 2016 ne kadar oldu?

Dava harcı nasıl hesaplanır?

Mahkemede açılacak davalar için belli oranlarda harcın ödenmesi gerekiyor. Dava harcı hesabı, mahkeme türüne ve dava değerine göre değişiyor. Peki, dava harcı nasıl hesaplanır? İşte dava harcı hesaplama örneği..

Eksik tapu harcı cezası!

Tapu harcını daha az ödemek isteyenler, gerçek satış bedelini tapuda daha az gösterebiliyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından farkedilmesi durumunda taraflardan "eksik tapu harcı cezası" kesiliyor...

İfraz işlemlerinde tapu harcı ne kadar?

İfraz işlemi taşınmazın değerini arttırmak, daha çabuk satılmasını sağlamak, hazırlanan imar planının kolay uygulanmasını sağlamak için yapılıyor. Peki, ifraz işlemlerinde tapu harcı ne kadar?

Konut kredisi erken ödeme mahkeme kararı!

Bankalar, konut kredisi erken ödeme işlemlerinde, tüketicilerden "erken kapama cezası" talep edebiliyor. Bu ücret mahkeme kararına göre ücreti sabit faizli mortgage kredilerinde talep edilebiliyor.İşte, konut kredisi erken kapama mahkeme kararı!

Kira sözleşmesinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme!

Taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve kiracı arasında yapılan kira anlaşması kira sözleşmesinde belirtiliyor. Peki, kira sözleşmesinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme hangi mahkemedir? İşte kira sözleşmesinde görevli mahkeme..

Kira sözleşmelerinde görevli mahkeme!

Kira sözleşmelerinde; kira bedelinin yeniden belirlenmesi veya kiracının tahliyesi için karşı tarafa dava açılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi davalarına hangi mahkeme bakar? İşte kira sözleşmelerinde görevli mahkeme..

Veraset ilamına hangi mahkeme bakar?

Ölen bir kimsenin mirasçılarını ve onların gösteren mahkemelerce verilen bir belgeye veraset ilamı deniyor. Peki, veraset ilamına hangi mahkeme bakar? Veraset ilamı hangi kurumdan alınır?

Veraset ilamının iptali davasında görevli mahkeme!

Veraset ilamı, kimlerin, ne oranda mirasçı olduklarını gösteren bir resmi belgeye deniyor. İlam, bazı durumlarda yanlış olabiliyor. Bu durumda, açılması gereken veraset ilamının iptali davasında görevli mahkeme hangisidir?

Kamulaştırmaya hangi mahkeme bakar?

Kamulaştırma bedelinin hesaplanması, taşınmaz malın ve irtifak hakkının idare adına tescili karşılıklı hak ve yükümlülükler ile bunlara dayalı uyuşmazlıkların çözüm usul ve yöntemleri kanunda düzenleniyor. Peki, kamulaştırmaya hangi mahkeme bakar?

İmar durum belgesi harcı 2014!

Bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını imar durum belgesi gösteriyor. İmar durum belgesi bağlı olunan belediyelerden alınabiliyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2014 ne kadar?

Tapu hibe harcı 2014!

Gayrimenkul devir işlemleri, bir satış bedeli ile yapılabildiği gibi, bedel ödenmeden veya karşılığı verilmeden de yapılabiliyor. Peki, hibe harcı ne kadar? İşte tapu hibe harcı 2014...

Atakule AVM Atrium çarşı bölümü mahkeme süreci hala devam ediyor!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule AVM Atrium çarşı bölümü mahkeme süreci hala devam ediyor.

Tapu tevhid harcı 2014!

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemler arasında yer alan tevhid işlemi ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Peki, tapu tevhid harcı 2014 ne kadar?

Mahkeme harcı Haberi

Mahkeme harcı

Mahkeme harçları 2016!

Mahkemeye başvurma ve celse harçları her sene yeniden belirleniyor. 2016 yılında alınacak mahkeme harçları, 25 Aralık 2015 tarihinde Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı.


2016 yılında Sulh mahkemelerine, Asliye mahkemelerine,Bölge Adliye Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Yargıtay, Danıştay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesine ve Anayasa Mahkemesine başvurulması halinde ödenecek harçlar aşağıda sıralanıyor.


Mahkeme harçları 2016


I- Başvurma harcı:  

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde,  

1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde     13,50

2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde     29,20

3.(5235 sayılı Kanunun 52 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük:1/4/2005) Bölge Adliye Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Yargıtay, Danıştay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde