03 / 05 / 2024

Mahkeme harcı

Mahkeme harcı

2016 yılında alınacak mahkeme harçları, 25 Aralık 2015 tarihinde Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı. Peki, mahkeme harçları 2016 ne kadar oldu?

Dava harcı nasıl hesaplanır?

Mahkemede açılacak davalar için belli oranlarda harcın ödenmesi gerekiyor. Dava harcı hesabı, mahkeme türüne ve dava değerine göre değişiyor. Peki, dava harcı nasıl hesaplanır? İşte dava harcı hesaplama örneği..

Kamulaştırmaya hangi mahkeme bakar?

Kamulaştırma bedelinin hesaplanması, taşınmaz malın ve irtifak hakkının idare adına tescili karşılıklı hak ve yükümlülükler ile bunlara dayalı uyuşmazlıkların çözüm usul ve yöntemleri kanunda düzenleniyor. Peki, kamulaştırmaya hangi mahkeme bakar?

İmar durum belgesi harcı 2014!

Bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını imar durum belgesi gösteriyor. İmar durum belgesi bağlı olunan belediyelerden alınabiliyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2014 ne kadar?

Tapu hibe harcı 2014!

Gayrimenkul devir işlemleri, bir satış bedeli ile yapılabildiği gibi, bedel ödenmeden veya karşılığı verilmeden de yapılabiliyor. Peki, hibe harcı ne kadar? İşte tapu hibe harcı 2014...

Atakule AVM Atrium çarşı bölümü mahkeme süreci hala devam ediyor!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule AVM Atrium çarşı bölümü mahkeme süreci hala devam ediyor.

Tapu tevhid harcı 2014!

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemler arasında yer alan tevhid işlemi ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Peki, tapu tevhid harcı 2014 ne kadar?

Tapuda tevhit harcı 2014!

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olan tevhit için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda tevhit harcı 2014 ne kadar?

Tellaliye harcı ne kadar?

Tellaliye sözleşmesi emlakçının, bir gayrimenkulün alım satımı, kiralanması veya arsa üzerine inşaat yapımı gibi işlerde taraflar arasında aracılık yapması için imzalanıyor. Peki, tellaliye harcı ne kadar?

Ferdileşme tapu harcı 2014!

Ferdileşme işlemi, kooperatifin ortaklarına dağıtacağı gayrimenkullerin ortaklar adına tescil edilmesi oluyor. Peki, ferdileşme nasıl yapılır? Ferdileşme tapu harcı ne kadar? İşte ferdileşme tapu harcı 2014 oranları...

İpotek fek harcı nereye yatırılır?

Konut kredisi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İpotek fek harcı nereye yatırılır?

İhalede tapu harcı ne kadardır?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinde ne kadar harç ödenmesi gerektiği hususu Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından "Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar" tablosunda açıklanıyor. Peki, ihalede tapu harcı ne kadardır?

İstanbul Finans Merkezi'ni Ataşehir'de gösteren mahkeme kararı!

Ataşehir İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin Ataşehir Belediyesi'nden Ümraniye Belediyesi'ne bağlanmasıyla ilgili olarak; Finans Merkezi'nin bulunduğu Barbaros Mahallesi'nin Ataşehir sınırları içinde kaldığını belirten mahkeme kararı açıklandı.

Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi?

Eşlerden biri aile konutunu, kullanacağı banka kredisi için eşinin rızasını almadan ipotek ettirirse dava açılabilir mi? Aile konutu ipotek yetkili mahkeme hangisi? İşte, Aile konutu ipotek yetkili mahkeme!

Mahkeme harcı Haberi

Mahkeme harcı

Mahkeme harçları 2016!

Mahkemeye başvurma ve celse harçları her sene yeniden belirleniyor. 2016 yılında alınacak mahkeme harçları, 25 Aralık 2015 tarihinde Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı.


2016 yılında Sulh mahkemelerine, Asliye mahkemelerine,Bölge Adliye Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Yargıtay, Danıştay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesine ve Anayasa Mahkemesine başvurulması halinde ödenecek harçlar aşağıda sıralanıyor.


Mahkeme harçları 2016


I- Başvurma harcı:  

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde,  

1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde     13,50

2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde     29,20

3.(5235 sayılı Kanunun 52 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük:1/4/2005) Bölge Adliye Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Yargıtay, Danıştay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde