28 / 04 / 2024

Tapu tevhid harcı 2014!

Tapu tevhid harcı 2014!

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemler arasında yer alan tevhid işlemi ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Peki, tapu tevhid harcı 2014 ne kadar?



Tapu tevhid harcı 2014!

Tevhid işlemi, tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemler arasında yer alıyor. Bu işlem ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor.


Tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gerekiyor. Ayrıca söz konusu taşınmaz mallar üzerinde rehin (ipotek, haciz) gibi tasarrufu kısıtlayan engellerin olmaması gerekiyor. 


Tasarrufu kısıtlayan engeller var ise hak sahiplerinin muvafakatı gerekiyor. Tevhid işlemleri belediye encümeni kararı veya il idare  kurulun olumlu kararı üzerine kadastro müdürlükleri tescil bildirimi düzenleyerek tapuya intikal ettiriliyor.


Bilindiği üzere; Tapu tevhid işlemi aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tapu tevhid işleminin tamamlanabilmesi için tapu dairesine belli bir oranda harç ödenmesi gerekiyor. Ödenecek harç bedeli, her sene yeniden belirleniyor.


Tapu tevhid harcı 2014..

2014 yılı harç tablosuna göre, tevhid işlemine konu olan gayrimenkuller için kayıtlı değerler üzerinden, ayrı ayrı binde 11,38 oranında hacın ödenmesi gerekiyor.



Mahkeme kararı ile tevhid yapılabilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön