28 / 04 / 2024

İmar durum belgesi harcı 2014!

İmar durum belgesi harcı 2014!

Bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını imar durum belgesi gösteriyor. İmar durum belgesi bağlı olunan belediyelerden alınabiliyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2014 ne kadar?



İmar durum belgesi harcı 2014!

Bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını imar durum belgesi gösteriyor. 


Belge bağlı olunan belediyelerden alınabiliyor. İmar durum belgesi kapsamında, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özellikleri; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiği, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu gibi bilgiler yer alıyor.


İmar durumunu öğrenmek istediğiniz arsanın sahibiyseniz, kimliğiniz ile belediyeye gidip, arsanın tapusu ve çap belgesi ile gitmeniz yeterli oluyor.


Ancak, sahibi olmadığınız bir arsanın imar durumunu öğrenmek istiyorsanız bu durum bazı belediyelerce sorun teşkil edebiliyor. Bazı arsaların imar durumları kamuya açılamıyor. Bu nedenle gayrimenkul sahibi ile gidilmesi gerekiyor.


Bu belgeyi temin etmek için gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye gerekli belgeler ve bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. 


İmar durumunun belge olarak alınmak istenmesi halinde belediye tarafından belli miktarlarda harç talep ediliyor. Ödenecek bedel, her sene yeniden belirleniyor. 2014 yılı imar durum belgesi harcı şu şekilde hesaplanıyor:


İmar durum belgesi harcı 2014..

İmar durumu belge ücreti (ilk Müracaatta her bir belge için)

- 0-1000 m2 arası adet 35 TL

- 1000 m2 den büyükse adet 55 TL



İmar durum belgesi geçerlilik süresi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön