12 / 05 / 2024

2014 imar durum belgesi harcı

2014 imar durum belgesi harcı

Bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını imar durum belgesi gösteriyor. İmar durum belgesi bağlı olunan belediyelerden alınabiliyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2014 ne kadar?

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

İmar durum belgesi nedir? İmar durum belgesi nasıl alınır?

İmar durum belgesi; bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren resmi belge olarak biliniyor. Peki, İmar durum belgesi nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

İmar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Belediyelerden talep edilen belgeler için belli oran veya miktarlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

İmar durum belgesi ücreti 2021!

İBB İmar Müdürlüğü'nce 2021 yılı hizmet tarifesi yayınlandı. Peki imar durum belgesi nasıl alınır? İmar durum belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İmar durum belgesi ücreti 2016!

Bir arsaya ait imar durumu belgesi almak için arsanın bağlı olduğu belediyeye bir dilekçe ve gerekli olan diğer belgeler ile birlikte müracaat ediliyor. Aynı zamanda imar durumu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durum belgesi ücreti 2016 ne kadar

İmar durum belgesi dava açma süresi!

İmar Kanunu gereğince imar planına itiraz öncelikle bir dilekçe ile yapılıyor. Akabinde davacı kimse mevcut plandan zarar gördüğünden söz ederek, imar planı tadilinin iptalini isteyebiliyor. İşte imar durum belgesi dava açma süresi..

İmar durum belgesi süresi!

İmar durum belgesi ile belediyeden temin edilen imar durumu belgesi ile bir arsa üzerinde ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceği görülebiliyor. Peki, imar durum belgesi süresi ne kadardır?

İmar durum belgesi ücreti 2015!

İmar durum belgesi genellikle taşınmaz mal alım satım sürecinde araştırılan belgeler arasında yer alıyor. İmar durum belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden belirli ücret karşılığında alınıyor. İşte, imar durum belgesi ücreti 2015!

İmar durum belgesi almak için gerekli belgeler!

Bir arsa üzerinde yapılaşmanın izin verilmesi ve nasıl yapılaşma olabileceğini belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belge belediyeden alınabiliyor. İşte, imar durum belgesi almak için gerekli belgeler!

İmar durum belgesinin geçerlilik süresi!

Bir parselin üstüne ne tür bir bina yapılabileceğini gösteren belgeye imar durum belgesi deniyor. İmar durum belgesi belediyelerden alınabiliyor. Peki, imar durum belgesinin geçerlilik süresi ne kadardır?

İmar durum belgesi nasıl düzenlenir?

Bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeye imar durum belgesi deniyor. Peki, imar durum belgesi nasıl düzenlenir?

Fatih elektrik kesintisi 8 Aralık 2014 son durum!

8 Aralık 2014 tarihinde ‘Planlı Elektrik Kesintisi Programı’ kapsamında İstanbul Avrupa Yakası Elektrik Dağıtım Bölgesinde kalan bazı ilçelere enerji verilemeyecek. Elektrik verilemeyecek yerler haberimizin içinde yer alıyor.

Beylikdüzü elektrik kesintisi 8 Aralık 2014 son durum!

8 Aralık 2014 tarihinde ‘Planlı Elektrik Kesintisi Programı’ kapsamında İstanbul Avrupa Yakası Elektrik Dağıtım Bölgesinde kalan bazı ilçelere enerji verilemeyecek. Elektrik verilemeyecek yerler haberimizin içinde yer alıyor.

2014 imar durum belgesi harcı Haberi

2014 imar durum belgesi harcı

İmar durum belgesi harcı 2014!

Bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını imar durum belgesi gösteriyor. 


Belge bağlı olunan belediyelerden alınabiliyor. İmar durum belgesi kapsamında, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özellikleri; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiği, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu gibi bilgiler yer alıyor.


İmar durumunu öğrenmek istediğiniz arsanın sahibiyseniz, kimliğiniz ile belediyeye gidip, arsanın tapusu ve çap belgesi ile gitmeniz yeterli oluyor.


Ancak, sahibi olmadığınız bir arsanın imar durumunu öğrenmek istiyorsanız bu durum bazı belediyelerce sorun teşkil edebiliyor. Bazı arsaların imar durumları kamuya açılamıyor. Bu nedenle gayrimenkul sahibi ile gidilmesi gerekiyor.


Bu belgeyi temin etmek için gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye gerekli belgeler ve bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. 


İmar durumunun belge...