29 / 04 / 2024

mahkeme masrafları 2014

mahkeme masrafları 2014

2014 yılında herhangi bir sebepten dolayı açılacak davalarda ne kadar başvuru harcı alınır? Celse harçları ne kadardır? İcra ve iflas harçları ne kadardır? İşte mahkeme harçları 2014....

Ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015!

Ortak mülkiyete konu olan taşınmazlarda anlaşmaya varılamadığı takdirde bu uyuşmazlık mahkeme yolu ile çözülebiliyor. Peki, açılan dava için ne kadar masraf yapılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015..

Apartman davalarına hangi mahkeme bakar?

Apartmandaki ortam kullanım masraflarını ödemekle yükümlü kat malikleri,bu masrafları ödemezse bazı hukuki yaptırımlarla karşılaşabiliyor.Peki apartman masrafları ödenmezse ne olur?Apartman davalarına hangi mahkeme bakar?

Daire tapu devir masrafları!

Tapu dairesinde yapılan taşınmaz mal devir işlemi için birtakım masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, daire tapu devir masrafları nelerdir? 2014 daire tapu devir masrafı ne kadar?

Tapu devir masrafları 2014!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devileri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde verilen hizmet karşılığında bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. İşte tapu devir masrafları 2014..

Kredi masraflarının tüketiciye iadesine yargıtay destek oluyor!

Bankalardan konut kredisi kullanan tüketicilerden masraf adı altında yüksek paralar alınmasına da onay veren mahkeme kararları Yargıtay’dan döndü. Kredi masraflarının tüketiciye iadesine yargıtay destek oluyor.

İzale-i şuyu davası masrafları 2014!

Paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, ilgili malın paylaşılmasını dava açarak isteyebiliyor. İşte izale-i şuyu davası masrafları 2014..

TOKİ faizsiz konut kredisi masrafları 2014!

Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulamasına ilişkin sirküler yayımlandı. İşte TOKİ faizsiz konut kredisi masrafları 2014..

Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014!

Yeni Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte tarım arazilerine haciz konulması, ipotek, tesisi, cebri satış ve mahkeme kararlarının infazı ne şekilde yapılıyor? Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014...

Tapuda intikal masrafları 2014!

Bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılarına kalıyor. Yasal mirasçılarının söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. İşte tapuda intikal masrafları 2014..

Tapu hisse devri masrafları 2014!

Hisseli tapular üzerinde, hisseleri ayırma veya hisseleri birleştirerek tek tapuya çevirme gibi işlemler yapılabiliyor. Peki, tapu hisse devri nasıl yapılır? Tapu hisse devri masrafları 2014 ne kadar?

Tapu masraflarını kim öder 2014?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde gerekli olan birtakım belgelerin temin edilerek, tapu dairesine gidilmesi ve hesaplanan tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu masraflarını kim öder 2014?

Tapu fiyatları 2014!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleşen gayrimenkul alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için alıcı ve satıcı tarafından ödenmesi gereken bazı masraflar oluyor. İşte tapu fiyatları 2014 ve döner sermaye ücretleri...

Tapu masrafları 2014!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu satışının gerçekleşebilmesi için tarafların belli oranlarda tapu masraflarını ödemeleri gerekiyor. Peki alıcı hangi oranda masraf öder? İşte tapu masrafları 2014 oranları...

mahkeme masrafları 2014 Haberi

mahkeme masrafları 2014

Mahkeme harçları 2014!

2014 yılında mahkemelerde açılacak davalar için uygulanacak harçlar aşağıda sıralanıyor:


Yargı Harçları (2014)

A) Mahkeme harçları: 

(6217 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi ile değişen fıkra. Yürürlük:14/4/2011) Hukuk, ceza ve ticaret davalarıyla, idari davalarda ihtilafsız yargı konularında, Anayasa Mahkemesine bireysel başvurularda ve icra tetkik mercilerinde 


I- Başvurma harcı: 

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde, 

1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde 11,70 

2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde 25,20 

3.(5235 sayılı Kanunun 52 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük:1/4/2005) Bölge Adliye Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Yargıtay, Danıştay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde 38,70 

(Mahkemenin yetkisizlik veya görevsizlik kararı vermesi sebebiyle yetkili veya görevli mahkemeye yeniden başvurulması halinde bu harç alınmaz.) 

4. (6216 sayılı Kanunun 75/8 inci maddesi...