06 / 05 / 2024

Mahmud Akil Ebu Salih

Mahmud Akil Ebu Salih

Terörden temizlenen Bab ilçesindeki tarihi cami ve kapalı çarşı, Türkiye'nin desteğiyle restore ediliyor...

Mahmud Muhammed Topbaş hangi alanlarda çalıştı? Hangi şirketleri yönetim kurullarında yer aldı?

Mahmud Muhammed Topbaş kimdir? İş hayatına ne zaman adım attı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Mahmud Muhammed Topbaş’ın biyografisi...

Kudunlar Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Kudunlar Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmed Mahmud Kudun ve Harun Furkan Kudun ortaklığında kuruldu.

Mast Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mast Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Mahmud Şahan Taş tarafından kuruldu.

Ebu Turab Emlak Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ebu Turab Emlak Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  500 bin TL sermaye bedeli ile  Mustafa Baklacı kuruldu.

Ladangs Herba Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Ladangs Herba Gayrimenkul Limited Şirketi Esenyurt’ta  200 bin TL sermaye bedeli ile Mahmud Mülhem tarafından kuruldu.

Omda Güzel Travel Turizm Taşımacılık Ve Gıda İnşaat Limited Şirketi kuruldu! 

Omda Güzel Travel Turizm Taşımacılık Ve Gıda İnşaat Limited Şirketi Beyoğlu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Güzel ve Muhamad Mahmud Abdulrazık Mahmud ortaklığında kuruldu.

Fatih'te çeşmenin yerine apartman yapılmış!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın, kitabesine babası Ahmet Zeki Çamlı'nın adını eklediği tarihi I. Mahmud Çeşmesi'ne ilişkin yeni belgeler paylaştı. 

Senator İnşaat Elektrik Temizlik Medikal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Senator İnşaat Elektrik Temizlik Medikal Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Özer Akil tarafından kuruldu.

Filistinliler kendi topraklarında inşaat izni alamıyor!

Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında sıkıntılar oluşturuyor. Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif, Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığını belirtti.

Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü yok!

Siyasi analist Tony Ebu Necm, Fransa'nın Akdeniz'de petrol ve gaz aramak için Lübnan topraklarındaki rolünü güçlendirmeye çalıştığına dikkat çekti ve Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü olmadığını belirtti...

Teyr Turizm Seyahat Emlak Otomotiv Elektronik Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teyr Turizm Seyahat Emlak Otomotiv Elektronik Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahmud Cesim ve Muaz Aktaş ortaklığında kuruldu.

Gaziantep Şahinbey'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi öldü!

Gaziantep'in Şahinbey Yeşilköy Mahallesi'nde taziye evinin inşaatında çalışan Mahmud el Sati (22), taşıdığı demir parçasının elektrik kablosuna temas etmesi sonucu akıma kapıldı.

Ig Enerji Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Ig Enerji Yatırım Limited Şirketi Beykoz'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Hassan Ali S. Elkhatroushi ve Mahmud Ali S Elkhatroushi ortaklığında kuruldu.

Mahmud Akil Ebu Salih Haberi

Mahmud Akil Ebu Salih

Bab Yerel Meclisi Diyanet İşleri Sorumlusu Mahmud Akil Ebu Salih, Anadolu Ajansı'ndan Ömer Koparan'a Bab'ın tarihi hakkında bilgi verdi.

Ebu Salih, Bab'ın, Hazreti Ömer zamanında fethedildiğini ifade ederek "Cami Kebir" olarak bilinen Büyük Cami'nin 717 yılında yapıldığını belirtti. Ebu Salih, "Büyük Cami, DEAŞ ile çatışmalar sırasında zarar görmüştü. İnşallah tadilatı tamamlandıktan sonra tarihi dokusunu yeniden görebileceğiz." dedi.

Caminin aslına uygun restore edileceğini ifade eden Türk firmasının yetkilisi Fayad Aslan, "Minarenin taşları tek tek numaralandırılıp sökülecek. İhtiyacı olan taşların bakımı yapıldıktan sonra tekrar yerine konulacak. Kırılanlar için yeni taşlar üretilecek." dedi.

Beton ustası Mahmut Faris de "Tarihi dokusuna zarar vermeden tadilatını yapıyoruz. Şu an elimizde bulunan imkanlar çarşı yapılırken yoktu." dedi.