05 / 05 / 2024

Mahmut Şaban Okka

Mahmut Şaban Okka

Konya'nın önde gelen inşaat şirketlerinden, 35 yıllık Okkalar İnşaat, 2005 yılında proje geliştirmeye başladığı İstanbul'da artık daha iddialı projelerle yer alacak. Şirket, Konya ve İstanbul'da binden fazla yaşam alanı, sanayi sitesi, mağaza ve iş merkez

Mahmut Asmalı'nın annesi Fatma Asmalı vefat etti!

Ak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Başkan Vekili Mahmut Asmalı’nın annesi Hacı Fatma Asmalı vefat etti. 

Mahmut Asmalı kimdir?

Ak Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Başkan Vekili Mahmut Asmalı kimdir? Mahmut Asmalı, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Konut, dolardan daha çok kazandırdı!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, Arma Menta projesinin dolardan daha fazla kar sağladığını ifade etti. 

Merhum Mahmut Çapan'ın 40 mevlidi bugün!

Gürbüz Çapan ile Çetin Çapan, merhum babaları Mahmut Çapan'ın vefatının 40. gününde Esenkent'teki baba evinde mevlit okutuyor..

Yatırımcı mevduatını gayrimenkulde değerlendiriyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, TÜİK verilerini değerlendirdi.

Anadolu'nun hayalinde İstanbul’dan ev almak var!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, İstanbul ve Anadolu'daki projelerini değerlendirdi. Okka, ''Anadolu'nun hayalinde, İstanbul’dan ev almak var'' diye açıklama yaptı. 

Bursa Şaban Güzeler Erkek Öğrenci Yurdu açıldı!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşırken, eğitime yaptığı yatırımları aralıksız olarak sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İlim Yayma Cemiyeti Şaban Güzeler Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nu hizmete açtı.

Depremden korunmanın tek çaresi kentsel dönüşüm!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, “Türkiye’de halen 7 milyondan fazla riskli konumda yapı var. Konutların yüzde 70’ten fazlası da risk taşıyor. Ayrıca yenilenmesi gereken 10 milyona yakın bina mevcut” dedi.

Okkalar İnşaat ucuz konutun formülünü açıkladı!

Okkalar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, konut fiyatlarının düşmesi için maliyetlerin düşmesinin gerektiğinin altını çizerek konut fiyatlarında balon iddialarına cevap verdi. Okka; “Arsa sahiplerinin yüzde 60’lara varan hak taleplerinden dolayı konut fiyatları yüksek seyrediyor” dedi.

Mimar Mahmut Yanmaz kentsel dönüşüme dikkat çekti!

Mimaride Modern ve Şık Tasarımların Adresi Bİ Mimarlık CEO'su Mahmut Yanmaz kentsel dönüşüm ve kentin planlanması ile ilgili önemli noktalara dikkat çekti...

Yıl sonuna kadar konut satış rakamları artacak!

Okkalar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, Haziran ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi.Okka, ''Yazın gelmesi ve Ramazan ayı dolayısıyla düşen satış rakamları, yaz tatilinin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte eski seyrine dönecektir” diye konuştu.

15 Temmuz sonrası alınan önlemler inşaat sektörüne can verdi!

İnşaat sektörünün 40 yıllık tecrübeli şirketi Okkalar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde yaşanan süreci inşaat sektörü açısından değerlendirdi.

Okka Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Okka Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bülent Okutan ve Yekra Karakaş ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Mahmut Şaban Okka Haberi

Mahmut Şaban Okka



Markalı konut sektörü daha çok İstanbul, İzmir, Ankara gibi konut talebinin yüksek olduğu büyük kentlerde gelişim gösteriyor. Ancak Konya gibi Anadolu’nun gelişen bazı kenüerinde de yerel müteahhitler ve yerel inşaat şirkederi kentteki konut talebine hitap eden konut projeleri gerçekleştiriyor.


Yerel konut üreticisi şirketler bir süre sonra kendi kentlerinin sınırlarını zorlayıp devler ligi olarak adlandırılabilecek İstanbul gibi büyük kentlere projeler üretmek üzere transfer olabiliyorlar. İşte bu şirkederden biri de Okkalar İnşaat.


1976 yılından bu yana Konya’da faaliyet gösteren, 2005 yılından itibaren küçük projeler ile İstanbul’a ısınan şirket, bugüne kadar Konya ve İstanbul’da binden fazla yaşam al&hı, sanayi sitesi, mağaza ve iş merkezi projesi gerçekleştirdi.


Başarı çıtasını her geçen gün artıran Okkalar İnşaat’ın yönetim kurulu üyesi Mahmut Şaban Okka ile şirketin planlarını konuştuk. Okka...