10 / 05 / 2024

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu güzergahı

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu güzergahı

Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt Metro Hattı'nın güzergahı değişiyor. 12 duraktan olan metro hattına ek durak ekleniyor. Peki ek durak çalışmaları ne durumda?

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son dakika müjdesi!

İstanbulluların merakla beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metrosu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Peki Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir metro hattı ne zaman açılacak? İşte o metro hattında son durum...

İstanbulluların beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son durum! İşte açılacağı tarih!

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metrosu ne zaman açılacak sorusunun yanıtı İstanbulluların en çok merak ettiği ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir metrosu ne zaman açılacak? İstanbulluların beklediği metroda son durum...

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu 2024'te açılacak!

Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nun Esenyurt’la bağlanmasını sağlayacak Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. 3.5 milyon insanın yaşadığı 5 ilçeden geçecek olan hattın 2024'te hizmete alınması planlanıyor.

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümü yapıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni bir metro projesiyle taçlandırdı. Proje bittiğinde, İstanbulluları Esenyurt’tan Kabataş’a aktarmasız bir şekilde 67 dakikada ulaştıracak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümünü gerçekleştirdi.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı. Projenin ilk etabı 2014'te hizmete açılacak. 

Kanal İstanbul güzergahında arsa satışları durdu!

Kanal İstanbul güzergahının resmi olarak açıklanmasının ardından bölgedeki arazi fiyatları ve günlük yaşam da dahil olmak üzere birçok şey değişmeye başladı..

Kanal İstanbul güzergahında 23 bin konutluk arsa stoku var!

Kanal İstanbul güzergahında Emlak Konut’un önemli arsa stokları bulunuyor. Emlak Konut bu alanlarda 23 bin konut inşa etmeyi planlıyor..

Kanal İstanbul'un güzergahı açıklandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kanal İstanbul'un güzergahını açıkladı. Bakan Arslan, "Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru Kanal İstanbul için en uygun güzergah olarak seçilmiştir." dedi. 

Kanal İstanbul'un güzergahı resmileşti!

Kanal İstanbul projesinin güzergahı resmileşti. Son plana göre; Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy’den geçecek Kanal İstanbul 45.2 kilometre uzunluğunda olacak.

Kanal İstanbul'un güzergahı kesinleşti mi, kesinleşmedi mi?

Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Arslan Kanal İstanbul güzergahı ile ilgili açıklama yaptı. Arslan, güzergahın henüz kesinleşmediğini ve 5 güzergah üzerinde çalışmaların hala devam ettiğini söyledi. 

İşte Kanal İstanbul Projesi güzergahındaki ilçelerin konut fiyatları!

Kanal İstanbul Projesi güzergahındaki ilçelerin konut fiyatları sahibinden.com tarafından açıklandı.  Kanal İstanbul Projesi bölgedeki gayrimenkul piyasasını canlandırdı. 

Kanal İstanbul için hâlâ 5 güzergah masada!

Ulaştırma Bakanı Arslan, Kanal İstanbul için hâlâ 5 güzergah tercihinin masada olduğunu ifade etti. 

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu güzergahı Haberi

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu güzergahı

Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt Metro Hattı'na eklenmesi planlanan ek durak Ispartakule ile Bahçeşehir durakları arasına eklenecek. 2015 yılında etüt çalışmaları yapılan proje, çevresindeki yapılaşma göz önüne alınarak uzatılacak. 

Güzergah henüz netleşmedi

Mahmtubey-Esenyurt Metrosu'na ek durak ekleme çalışmaları hala devam ediyor. Zemin çalışmaları, mühendislik çalışmaları, popülasyon araştırmaları ve yapılaşma gibi çalışmaların yapıldığı projede güzergah henüz netleşmedi. İhtiyaca göre eklenecek durak sayısında artışın olabileceği metro hattında ek durağın isimleri henüz belli değil. Çalışmaların önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. 

Bölgedeki yapılaşma metro ihtiyacı doğurdu

Mahmtubey-Esenyurt Metrosu'nun zemin çalışmaları 2015 yılında yapılmış ve o şartlara göre planlama yapılmıştı. Metro hattının çevresindeki yapılaşma göz önüne alındığında bölgenin ek durak ihtiyacı doğurduğü belirlendi. Bölgedeki markalı konut projeleri eklenecek ek durakla daha da değerlenecek. Yüzde 80-90 oranında onaylanması planlanan ek durak,...